|
---|---|
pestka23 | Post #1 Ocena: 0 2007-09-08 23:15 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-09-2007 |
Poszukuję polskiego ginekologa w Derby jestem w 9 tygodniu ciąży, a z tego co słyszałam od koleżanek o opiece nad ciężarną w Anglii to nie jest ona najlepsza. Proszę o informacje z góry dziękuję
![]() |
klementyna | Post #2 Ocena: 0 2008-05-25 23:18:55 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2008 Skąd: mickleover k/derby |
czesc
dosyc dawno pisalas ale teraz odpisuje. opieka w ciazy w angli nie jest tragiczna, ja bylam w ciazy pod opieka angielskiej sluzby zdrowia i urodzilam zdrowego syna (w styczniu tego roku) jakbys potrzebowala jakiejs pomocy to pisz mieszkam kolo derby ![]() |
goskauk | Post #3 Ocena: 0 2008-05-26 09:23:43 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
No wlasnie nie rozumiem dlaczego wszyscy maja taka zla opinie.Urodzilam trojke dzieci w uk i nie mialam problemu.Bardzo duzo kobiet tutaj chce rodzic.Czy w Polsce midwife przyjdzie do domu??Dlaczego wszystkie tylko chca tego ginekologa,czy to jest fajnie rozkraczac nogi itd szczegolnie w ciazy?Jezeli jest cos nie tak to w szpitalu w kazdej antenatal klinice jest lekarz poloznik.Jezeli z testow na mocz itp bedzie cos nie tak to natychmiast jest pomoc .Jezeli sie nie czujecie najlepiej to sie mowi midwife i ona was skieruje do lekarza(poloznik).Do ginekologa to tylko jak macie problemy z babskimi sprawami albo jakas chorobe.
pit-y,benefity itp.
|
butterfly42 | Post #4 Ocena: 0 2008-05-26 10:34:41 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-02-2008 Skąd: 52°40′36″N 2°26′49″W TELFORD |
Popieram w 100%.Mam porównanie,bo pierwsze dziecko rodziłam w Polsce a drugie tutaj.Według mnie tutaj jest 100 razy lepiej i nie rozumiem dlaczego niektóre kobiety tak narzekają,a może to po prostu wina słabej znajomości języka i faktu,że nie potrafią sie dogadać...
|
bloby00 | Post #5 Ocena: 0 2008-05-26 11:31:26 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Wiecie co? Dorosle kobiety a gadacie jak fiu-bdziu nastolatki! To, ze wy bez problemu urodzilyscie dzieci, nie oznacza, ze kazda inna kobieta tez bedzie tak miala. No, a tekst w stylu "nie potrafią sie dogadać.." jest po prostu zalosny.
Kiedys nie bylo ginekologow i kobiety tez rodzily, prawda? Czy to oznacza, ze powinnismy zrezygnowac z tej specjalizacji? Zreszta, moze nie kazdej kobiecie zalezy (patrzac na Angielki) w 100% pewnosci, ze z ciaza jest wszystko w porzadku, wiec olewka, tak??? Wystarczy, ze zaufa sie "poloznej" ktora przyjechala z kraju trzeciego swiata i ktora daje decyzje jak lekarz specjalisty z wieloletnim ksztalceniem i doswiadczeniem. Ja juz sie swoje nasluchalem i takie wasze "babskie" gadanie po prostu mnie rozlozylo. Sorry, ale po prostu mnie wkurzylyscie podejsciem. Nie jestem kobieta, ale jakbym mial zone i to w ciazy to dla pewnosci bym poszedl do 5 roznych ginekologow, zeby miec pewnosc (zwlaszcza w razie jakis komplikacji). Ale jak napisalem, nie kazdemu az tak zalezy.....a w UK "jakos" dzieci sie tez rodza. ![]() |
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2008-05-26 12:27:41 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
a mnie rozbraja , jak facet, ktory nie ma jakiego kolwiek doswiadczenia w tym kierunku pisze takie bzdety. jezyk tez moze stanowic problem, sama znam kilka kobiet, z tej wlasnie przyczyny chcialy rodzic w polsce. pozatym ginekolog faktycznie jest glownie od chorob i komplikacji, a poloznik zajmuje sie poloznictwem. nawet w polsce na drzwiach gabinetu pisze ginekolog - poloznik. co do wiedzy poloznych, to moze niech wypowi sie ktos, kto pracuje w tym zawodzie.
jesli chodzi o komfort rodzenia, to tu jest bez porownania lepiej, w polsce trzeba placic, za to co tu jest standardem. nie slyszalam o ginekologu w derby, ale ponoc jest w birmingham. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
butterfly42 | Post #7 Ocena: 0 2008-05-26 12:39:53 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-02-2008 Skąd: 52°40′36″N 2°26′49″W TELFORD |
Przepraszam,ale to ze nie biegałam od lekarza do lekarza nie oznacza ze nie zależało mi na ciąży i moich dzieciach,nie jesteś kobieta wiec nie wesz jak to wygląda i to Ty wkurzasz takim gadaniem,bo wierz mi,że jeśli ciąża przebiega nieprawidłowo lub coś jest nie tak położna sama umówi kobietę z ginekologiem w szpitalu(wiem bo sama tak miałam).A w Polsce chodziłam do ginekologa i wiem jak to wygląda,nie pyta cię o samopoczucie ani o wiele innych rzeczy tylko każe wskakiwać na krzesło i rozkładać nogi.Zresztą chodziłam do ginekologa przez 9 miesięcy ciąży,co dwa tygodnie ,ten sam lekarz odbierał poród,a po wszystkim gdy poszłam do kontroli(również do niego)kazał mi dać kartę ciąży i zapytał w którym jestem tygodniu.....no przepraszam,ale to chyba mówi samo za siebie.Zresztą nie będę sie wdawać w dyskusje,bo to nie ma sensu...i nie wydaje mi sie ze można powiedzieć cokolwiek na temat opieki medycznej mając takie doświadczenia:"a z tego co słyszałam od koleżanek o opiece nad ciężarną w Anglii to nie jest ona najlepsza."więc o czym my tutaj dyskutujemy skoro ona nawet nie spróbowała pójść tutaj do lekarza...
|
Nenna1 | Post #8 Ocena: 0 2008-05-26 12:53:00 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Kobiety..i rodzynku...
![]() O co ta cala klotnia tutaj?Przeciez autorka tego tematu pestka23..juz pewnie dawno urodzila /bo innego wyjscia niestety nie miala ![]() Pozdrawiam Nenna1 ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
bloby00 | Post #9 Ocena: 0 2008-05-26 13:07:58 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Cytat: 2008-05-26 12:27:41, kik1976 napisał(a): a mnie rozbraja , jak facet, ktory nie ma jakiego kolwiek doswiadczenia w tym kierunku pisze takie bzdety. Oczywiscie ty najlepiej wiesz jakie ja mam w tym kierunku doswiadczenie, tak? No, badz co badz, na pewno nie rodzilem, to jest pewne ![]() Cytat: 2008-05-26 12:39:53, butterfly42 napisał(a): nie wesz jak to wygląda i to Ty wkurzasz takim gadaniem Nie wiem jak to wyglada? Skad mozesz wiedziec co ja wiem, a czego nie wiem? Faktycznie dyskusja nie ma sensu, po prostu niektorych kobiet, niewazne jak cos jest oczywiste nie da rady przekonac. Albo zaczna ze swoimi madrosciami, ze jak facet to na pewno czegos tam nie wie, albo po prostu nie dadza sobie wmowic, bo to one sa najmadrzejsze. Jakbyscie czytaly uwazniej, to byscie zauwazyly o jaki tok wypowiedzi mi chodzilo, bo gadanie w stylu "ja bylam, to na pewno jest dobrze" jest calkowicie nieadekwatne. No, a to, ze wiekszosc gada tak o tutejszej sluzbie zdrowia przemawia chyba bardziej niz prywatne wypowiedzi kilku kobiet. P.S. Nie mam zamiaru udowadniac wam skad wiem co wiem i na jakiej ilosci opinii czy konkretnych sytuacji bazuje moja wypowiedz. Przeciez i tak zrobicie po swojemu, wazne, zeby na PRZEKOR FACETOWI :-W |
Nenna1 | Post #10 Ocena: 0 2008-05-26 13:34:56 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Bloby00...wyluzuj ,prosze.Swiata ani kobiet nie zmienisz...a juz zrozumiec nas ..to daremny trud, syzyfowa praca..
![]() ![]() ![]() ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|