MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak to jest z ta sluzba zdrowia w anglii?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: 0

2007-09-09 16:27 (18 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

szczepionki sa po to zeby chronic przed powaznymi chorobami, to czy wystapia skutki uboczne zalezy od predyspozycji danego osobnika, przykre , ale prawdziwe. tez sie zastanawialam nad ty. moja znajima chodzi np do polskiej lekarki i dzieci szczepia polskim systemem, czyli zaczynaja od szczepionki na gruzlice i tak dalej. ale niestety nikt nie dal gwarancji 100% , ze kazdy zareaguje na szczepionke jednakowo. co do ludzi chorych, tylu ich widac na ulicach min dlatego, ze nie wstydza sie wychodzic na spacery, w polsce nadal jest to temat tabu i bywa, ze ludzie wstydza sie , ze ktos taki jest w ich rodzinie i ograniczaja mu wolnosc w rozny sposob.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2007-09-09 17:01 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2007-09-09 19:11 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wlasnie, nie pamietam, zebym w Warszawie widziala osobe na wozku inwalidzkim podrozujaca komunikacja miejska bez osoby towarzyszacej. W ogole nie widzialam takiej osoby, bo trudno by bylo dostac sie jej w wiele miejsc. Natomiast w Londynie czesto widuje sie takie osoby, kierowcy i inni pasazerowie pomagaja im wsiasc do autobusu. Widac tez wiele osob niewidomych, ktore sa prowadzone po peronie przez pracownikow metra czy pociagow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2007-09-09 19:23 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2007-09-09 20:44 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tetraktis

Post #6 Ocena: 0

2007-09-10 00:20 (18 lat temu)

tetraktis

Z nami od: 09-09-2007

Witaj
mam taki adres o szczepionkach
http://www.jut.pl/lekarze-potepiaja-szczepienia.html
Oceńcie sami.

Co do gorączki u małego dziecka
to córeczka miała taką w wieku 2 1/2 latek
lekarze rozkładali ręce bo nie znali przyczyny takiego stanu
i nie umieli zmniejszyć temperatury.
Jedna z sióstr na oddziale przyszła i szepneła co co należy, ale na własna odpowiedzialność zrobić.

Dziecko miało temperaturę ponad 41 i rosła a zaleceniem było zanurzenie dziecka w chłodnej wodzie.
przemilczę co było w trakcie jak córka była w wodzie.
Gorączka ustąpiła praktycznie od razu, po dwu dniach byliśmy wszyscy w domu.
Tym postem wyrażam uznanie mojej żonie, zmienialiśmy się cały czas przy dziecku ale to co opisałem wcześniej zrobiła moja żona,
obecnie psychoterapeutka po Oxfordzie.

Do góry stronyOffline

bysiax

Post #7 Ocena: 0

2007-09-10 11:56 (18 lat temu)

bysiax

Cytat:

2007-09-09 15:04, Tlumacz_Ania napisał(a):
Do bysiax:
jest opcja pojsc prywatnie w UK jesli jestes ubezpieczona w pracy (lub maz) lub prywatnie placisz ubezpieczenie. Zobacz www.bupa.com. Ja tak zrobilam kiedy moje dziecko mialo anemie i po 6-miu miesiacach juz byla poprawa, dziecko mialo badanie krwi, przestwietlenie klatki piersiowej (bardzo duzo chorowal na infekcje drog oddechowych), dostal zelazo i teraz juz po sprawie. A lekarzem byl azjatyckiego pochodzenia wiec widzisz to nie zalezy od pochodzenia, narodowosci tylko od samego lekarza.

Na Twoim miejscu bym wrocila do przychodni do innego lekarza (popros o partnera oni sa zwykle bardziej doswiadczeni, albo lady doctor - moze kobieta lekarz Cie wezmie powaznie?) i popros o te wszystkie badania.

Jezeli sie nie uda to rzeczywsiscie w Polsce bedzie najlepiej, sama musze do Polski jezdzic na badania profilaktyczne). Jesli chodzi o sprawe pieniedzy to sama jestem ciekawa czy mozna pojsc do panstwowej kliniki jezeli sie jest ubezpieczonym tzn. placi sie skladki tutaj). Podobno jest cos takiego, ale ostatnim razem jak bylam tez placilam prywatnie.

Zycze powodzenia, trzymam za Ciebie kciuki.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Tlumacz_Ania</i> 09-09-2007 15:06 ]

tzn ze jak pojde do BUPA to zaplace tylko za wizyte a reszte badan bede miala w zakresie NHS? bo ejsli tak to tak zrobie. dzieki za info.ps. ile kosztuje taka wizyta tam? i czy maja specjalistwo!musze miec skierowanie do BUPA? bo dzis ide do lekarza i jak cos to porpsze o nie.serdecznie dziekuje za pomoc!!:-)

Do góry stronyOffline

bysiax

Post #8 Ocena: 0

2007-09-10 12:12 (18 lat temu)

bysiax

Cytat:

2007-09-09 14:12, Maya64 napisał(a):
Jak bym mogla czas odwrocic to bym z tej przyjemnosci zrezygnowala.Dr.Wakefield dla mnie sie spoznil o miesiac ze swoim odkryciem.

tzn ze masz powiklania po tej szczeopionce? moge spytac jakie?

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2007-09-10 12:16 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bysiax

Post #10 Ocena: 0

2007-09-10 12:29 (18 lat temu)

bysiax

Cytat:

2007-09-10 12:16, Tlumacz_Ania napisał(a):

Jesli chodzi o szczepionki jest opcja pojedynczych szczepionek (Single jabs), ja wlasnie tak zrobilam. W Polsce tez mozna dostac te pojedyncze.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Tlumacz_Ania</i> 10-09-2007 12:20 ]

Dziekuje serdecznie za pomoc!
z tym NHS wlasnie ejst tak ze nie chca pomoc,chodzimy do NHS pediatry ktora nawet sluchac nie chce o zaleceniach polskiego elkarza, pomimoz e ma wyniki badan, zdjecia z wynikow, ze maly mial powiekszone komory mozgu powinien miec rehabilitacje. nie wiedzialam z ejst opcja pojcia prywatnie.
co do ubezpieczenia w pracy to ja nie wiem ile mam, place skladki normalnie jak kazdy pracowanik nie wiem ile doikladnie
dzis lub jutro poprosze o skierowanie do prywatnego lekarza-pediatry ,mzoe on zajemie sie nami normalnie
kasa,kasa,kasa...

mowisz ze single jabs sa bezpieczniejsze? i mzona na MMR szczepic sie "osobno"? ile koszt wynosi takiej zszcepionki jesli moge spytac i jak sie nazywa,o ile wiesz, prosze napisz. bo moj GP za bvardzo nie wie takich rzeczy (typowe!!!)
dziekuej,zycze milego dnia

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,