MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tabletki antykoncepcyjne w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 4 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

danus29

Post #1 Ocena: 0

2009-02-13 21:16:53 (16 lat temu)

danus29

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 13-02-2009

ja mam male pytanie,ktora z Was ma lub miala wkladke?mam juz 4 dzieci i chcialabym zastanowic sie nad wkladka,poniewaz bralam wczesniej tabletki i nie sprawdzily sie w moim przypadku...czekam na odpowiedzi,z gory dziekuje!!
Kto w sercu ma tylko nienawiść, nigdy nie zazna miłości i szczęścia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

Post #2 Ocena: 0

2009-02-15 16:15:47 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

crazylady

Post #3 Ocena: 0

2009-02-15 19:57:18 (16 lat temu)

crazylady

Kobieta

Z nami od: 26-01-2009

Implant jest na 3 lata a nie na 5. Umawiasz się na wizytę u GP, a on wszczepia Ci implant (mała pałeczka o długości około 4 cm i średnicy 2 mm) po wewnętrznej stronie ramienia. Zabieg jest bezbolesny i bardzo szybki, polecam.

Do góry stronyOffline

danus29

Post #4 Ocena: 0

2009-02-15 20:32:12 (16 lat temu)

danus29

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 13-02-2009

ale slyszalam ze przy implancie albo nie ma sie okresu albo leci caly czas,sama nie wiem co wybrac,narazie biore tabletki...a czy do wszczepienia implantu musi byc jakis okreslony dzien cyklu czy mozna w obojetnie jaki?
Kto w sercu ma tylko nienawiść, nigdy nie zazna miłości i szczęścia.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #5 Ocena: 0

2009-02-15 21:27:42 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-02-15 22:09:15 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tamarka

Post #7 Ocena: 0

2009-02-15 22:16:56 (16 lat temu)

tamarka

Kobieta

Z nami od: 10-07-2008

Od trzech lat mam wkladke Mirene. Dla mnie super sprawa bez skutkow uczocznych. Okres bardzo skapy i w miare regularny, ale zdazylo sie ze zanikl na 2-3 miesiace. Wczesniej bralam ponad cztery lata tabletki Triquilar. Tez nie narzekalam , tyle ze trzeba bylo placic:-[

Do góry stronyOffline

crazylady

Post #8 Ocena: 0

2009-02-16 08:28:53 (16 lat temu)

crazylady

Kobieta

Z nami od: 26-01-2009

Jeżeli chodzi o założenie implantu to możesz go założyć w każdym momencie, nie tylko podczas cyklu. Jedynie przez pierwszy tydzień musisz uważać i dodatkowo się zabezpieczać. A u mnie miesiączki pozostały tak jak przed tylko są mniej obfite. To już zależy od organizmu, każda z nas może to przyjąć inaczej, jedna może wogóle nie mieć, inna mieć aż za bardzo obfite, a inna mieć tak samo. Zresztą z każdym środkiem antykoncepcyjnym tak jest, wszystko jest uzależnione od naszych organizmów. Ja na przykład nie mogłam brać tabletek, gdyż miałam przewlekłe bóle głowy, które były bardzo uciążliwe.

Do góry stronyOffline

refleksja

Post #9 Ocena: 0

2009-02-16 09:34:52 (16 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Cytat:

2008-08-01 00:35:20, evasta4 napisał(a):
No wlasnie,dobry temat.Potrzebuje recepte na plastry ant.Bylam w przychodni,nie ma ginekologa,wiec kazano mi isc do lek.rodzinnego.Poszlam,rozmawialismy o najlepszych dla mnie tabletkach,plastrach.I tyle.Dostalam adres szpitala,tam jest ginekolog.Moj ang nie jest najlepszy,wiec zglupialam...Czy rozumiecie cos z tego?Mam isc do szpitala do ginekologa na badanie i po recepte?Jak to tu w UK wyglada?Skierowania nie mam...I czy lekarz daje tecepte ktora realizuje w aptece za free?Czy tez place?Czyy jest jeszcze inaczej?Pogubilam sie...

Hej! Zaczęłam brać plastry rok temu w Pl i tutaj poszłam tylko do GP, powiedziałam, że chcę cos contraceptive i że biorę od roku Evra i że jakby mi dał na to to byłoby miło. Chyba nie słyszał o tym leku - bo pwoeidział, że to na menopauzę:| Jak wpisywał do komputera, to zauważyłam, że zrobił literówkę i zamist Evra wpisał Evora <na menopauzę> i się wyjaśniło. Dostałam receptę jak chciałam.
Ale 3 tygodnie później miałam termin cytologii i pielęgniarka pytała mnie czy biorę jakieś pigułki, więc powiedziałam, że nie, ale jeśli pyta o antykoncepcję, to biore plastry. I rozbawiło mnie jej zaskoczenie:)) Dopytywała jak mogła i ostatecznie powiedziała, że tu tego nikt prawie nie używa. Że pielęgniarki wiedzą o czymś takim z książek, ale do tej pory nie przyszedł do niej nikt używający plastrów... rozbawiło mnie to dość.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2009-02-16 10:06:27 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bo Evra ma dosc duzo skutkow ubocznych, glownie wysokie ryzyko zatorow.
Wkladki dzialaja mechanicznie, wiec jesli ktos ma juz dosc dzialania hormonalnego, to calkiem wygodne rozwiazanie.
Wiekszosc znajomych po dochowaniu sie dzieci, przerzucila sie na wkladki, wygodne, chyba mniej ingerencyjne dzialanie w organizmie, no i spokoj na dlugo ( ok. 5 lat). Moze byc troche bardziej obfita miesiaczka w pierwszych miesiacach, potem wszystko wraca do normy.
Z implantem/zastrzykiem itp. jest o tyle problem, ze trudniej zmienic metode, jesli skutki uboczne sa nieciekawe.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,