Cytat:
2008-08-01 00:35:20, evasta4 napisał(a):
No wlasnie,dobry temat.Potrzebuje recepte na plastry ant.Bylam w przychodni,nie ma ginekologa,wiec kazano mi isc do lek.rodzinnego.Poszlam,rozmawialismy o najlepszych dla mnie tabletkach,plastrach.I tyle.Dostalam adres szpitala,tam jest ginekolog.Moj ang nie jest najlepszy,wiec zglupialam...Czy rozumiecie cos z tego?Mam isc do szpitala do ginekologa na badanie i po recepte?Jak to tu w UK wyglada?Skierowania nie mam...I czy lekarz daje tecepte ktora realizuje w aptece za free?Czy tez place?Czyy jest jeszcze inaczej?Pogubilam sie...
Hej! Zaczęłam brać plastry rok temu w Pl i tutaj poszłam tylko do GP, powiedziałam, że chcę cos contraceptive i że biorę od roku Evra i że jakby mi dał na to to byłoby miło. Chyba nie słyszał o tym leku - bo pwoeidział, że to na menopauzę

Jak wpisywał do komputera, to zauważyłam, że zrobił literówkę i zamist Evra wpisał Evora <na menopauzę> i się wyjaśniło. Dostałam receptę jak chciałam.
Ale 3 tygodnie później miałam termin cytologii i pielęgniarka pytała mnie czy biorę jakieś pigułki, więc powiedziałam, że nie, ale jeśli pyta o antykoncepcję, to biore plastry. I rozbawiło mnie jej zaskoczenie

) Dopytywała jak mogła i ostatecznie powiedziała, że tu tego nikt prawie nie używa. Że pielęgniarki wiedzą o czymś takim z książek, ale do tej pory nie przyszedł do niej nikt używający plastrów... rozbawiło mnie to dość.