|
---|---|
SweetLiar | Post #1 Ocena: 0 2022-03-21 22:37:36 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Czy ktoś robił z NHS? Próbuje umówić wizytę u GP, ale nie na nic wolnego az do maja… Wiele wskazuje na to, że to alergia wziewna, objawy u dziecka pojawiły się nagle tuż po wizycie na farmie. Czy jest sens czekać na wizytę u GP z nadzieją, że nas nie spławi, jak to tu mają w zwyczaju czy lepiej zrobić prywatnie? Jeśli ktoś to przerabiał to będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
PannaZMokraGlow | Post #2 Ocena: 0 2022-03-22 00:35:42 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Juz Cie splawiaja, wyznaczajac wizyte na maj, mimo ze kazda przychodnia ma codziennie pule wizyt na ten sam dzien, no i chyba chodzi o niemowlaka ponizej dwoch lat?
Ja kilka lat temu orientowalam sie w cenach prywatnych badan alergologicznych, teraz raczej nie na czasie. |
gosian | Post #3 Ocena: 0 2022-03-22 05:28:55 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
W zależności jak duże jest dziecko. Ty Ewa chyba masz maluszka? Mój GP jak syn miał chyba 2 latka, to nawet nie było mowy o testach. Powiedział że jest za młody, że w tym wieku nie robią. Zrobiłam przy okazji wizyty w Pl. W sumie z czasem mu przeszło wszystko. Za to teraz od 3 lat drugiemu alergia się odzywa koło maja, więc teraz dla niego będę chciała zrobić testy. Ma nadzieję że mi się uda, bo nie mogę mu sama dobrać w tym okresie tabletek. Te sklepowe pomagają może w 20% A alergia trwa 3 miesiące, więc długo się męczy.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2022-03-22 07:30:20 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
I znow nie wiadomo w jakim jest wieku, ale dla doroslych sa zastrzyki przeciwko alergii ktore sie bierze raz w roku.
W UK wylacznie prywatnie. Nie ma w ramach NHS. |
SweetLiar | Post #5 Ocena: 0 2022-03-22 10:14:51 (3 lata temu) |
Z doświadczenia wiem, że w przypadku małych dzieci w tym kraju jest polityka spławiania. Nie w kwestii umówienia wizyty, ale objawów. Podawaj paracetamol, obserwuj dziecko, podawaj paracetamol itd
A już raz płaciliśmy za badania i potwierdziły się nasze obawy, to lekarz się mylił. Narazie siedzę z telefonem przy d… mają oddzwonić w ciągu 2 godzin. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2022-03-22 23:49:44 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-03-22 00:35:42, PannaZMokraGlowa napisał(a): kazda przychodnia ma codziennie pule wizyt na ten sam dzien, no i chyba chodzi o niemowlaka ponizej dwoch lat? A niemowlak poniżej dwóch lat to jest jakimś supermenem? Nie doczekałam się telefonu.Dzwoniłam, appointments niet. Żadnych, ani dziś, ani za tydzień, ani za miesiąc. Przypuszczam, że surgery idzie do zamknięcia, ale nie chcą tego powiedzieć wprost. Tak sobie będą wychodzić po angielsku. Na czwartek mamy umówione testy alergiczne, prywatnie. Powiedz to komuś w Polsce, nie uwierzy. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
PannaZMokraGlow | Post #7 Ocena: 0 2022-03-23 00:00:29 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
To dobrze ze maja lepiej w Polsce.
Za moich czasow nie bylo tak dobrze, gdy dziesiec lat temu w Polsce chcialam zrobic sobie badania hormonalne to ginekolog mnie wysmiala ze na stare lata i tak bede miala hormony do d*py wiec po co sie badac. Kiedy ja pracowalam na recepcji GP to nad niemowlakami kazdy sie trzasl zeby sie nic im nie stalo. Widocznie kazde miejsce jest inne. |
Maat17 | Post #8 Ocena: 0 2022-03-23 00:10:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2022-03-22 23:49:44, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2022-03-22 00:35:42, PannaZMokraGlowa napisał(a): kazda przychodnia ma codziennie pule wizyt na ten sam dzien, no i chyba chodzi o niemowlaka ponizej dwoch lat? A niemowlak poniżej dwóch lat to jest jakimś supermenem? Nie doczekałam się telefonu.Dzwoniłam, appointments niet. Żadnych, ani dziś, ani za tydzień, ani za miesiąc. Przypuszczam, że surgery idzie do zamknięcia, ale nie chcą tego powiedzieć wprost. Tak sobie będą wychodzić po angielsku. Na czwartek mamy umówione testy alergiczne, prywatnie. Powiedz to komuś w Polsce, nie uwierzy. Mozesz opisac objawy? Ciekawa jestem. [ Ostatnio edytowany przez: Maat17 23-03-2022 00:14 ] |
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2022-03-23 00:19:31 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-03-23 00:10:03, Maat17 napisał(a): Mozesz opisac objawy? Ciekawa jestem. Typowo alergiczne objawy. Kaszel, kichanie,lejący się nos, zaczerwienione oczy, łzawienie z oczu, katar, gorączka (objaw w rodzinie występował). Zresztą tu nie chodzi o objawy, ale o brak możliwości skonsultowania ich z kimkolwiek… Cytat: 2022-03-23 00:00:29, PannaZMokraGlowa napisał(a): To dobrze ze maja lepiej w Polsce. Za moich czasow nie bylo tak dobrze, gdy dziesiec lat temu w Polsce chcialam zrobic sobie badania hormonalne to ginekolog mnie wysmiala ze na stare lata i tak bede miala hormony do d*py wiec po co sie badac. Kiedy ja pracowalam na recepcji GP to nad niemowlakami kazdy sie trzasl zeby sie nic im nie stalo. Widocznie kazde miejsce jest inne. Myślę, że 10’lat temu tu był też 2012 rok tak jak i w Polsce, a mnie bardziej chodzi o współczesność i uk oraz pl, a nie turcję, egipt i inne kraje. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
PannaZMokraGlow | Post #10 Ocena: 0 2022-03-23 00:38:34 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2022-03-23 Cytat: [b]2022-03-23 00:00:29, PannaZMokraGlowa napisał(a): To dobrze ze maja lepiej w Polsce. Za moich czasow nie bylo tak dobrze, gdy dziesiec lat temu w Polsce chcialam zrobic sobie badania hormonalne to ginekolog mnie wysmiala ze na stare lata i tak bede miala hormony do d*py wiec po co sie badac. Kiedy ja pracowalam na recepcji GP to nad niemowlakami kazdy sie trzasl zeby sie nic im nie stalo. Widocznie kazde miejsce jest inne. Myślę, że 10’lat temu tu był też 2012 rok tak jak i w Polsce… ??? Tak, tez tu byl 2012 rok, SweetLiar. |