MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pasożyty u dziecka czym leczycie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla1

Post #1 Ocena: 0

2022-01-03 09:45:08 (3 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Mela, to ten robak już zdechł? skąd wiesz?

Ja lecę po krewetki 😂
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mela1984

Post #2 Ocena: 0

2022-01-03 09:54:13 (3 lata temu)

mela1984

Kobieta

Z nami od: 21-08-2013

jeszcze nie podawałam ni,ale po podaniu lekow gadziny zdychajä i zatrowają toksynami organizm,dlatego trzeba się tego szybko pozbyć,zneutralizować.Tulko jak to zrobić bezpiecznie.Druga sprawa to jak się upewnić że te robaki są,bo objawy są,ale może to też być alergia,jednak alergia może też być spowodowana pasożytami ponoć

[ Ostatnio edytowany przez: mela1984 03-01-2022 10:01 ]

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #3 Ocena: 0

2022-01-03 15:48:01 (3 lata temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Cytat:

2022-01-02 23:38:34, sqlserver napisał(a):
Bo przeszedłem gechenne z dzieckiem kilka lat temu i mam spora wiedzę której przy okazji nabyłem. Nie ma innego rozwiązania niż leki i to nie dwa podejścia tylko więcej. Nie jest to szczęśliwe rozwiązanie bo lek jest również szkodliwy dla ludzi dlatego np jestem przeciwnikiem odrobaczaniu na wszelki wypadek. Samo wytrucie i rozkładające się glisty mogą tez zaszkodzić jak nie są odpowiednio szybko wydalone. Wszystkie naturalne metody zadziałają jeżeli zmienisz środowisko w jelitach tak ze pasożyty będą miały dosyć. Tylko ze szybciej odbije się to na nosicielu niż na robaku dla którego opuszczenie nosiciela to ostateczność bo kończy się śmiercią. Te robale są naprawdę dobrze przygotowane przez naturę żeby przeżyć. Zreszta są tez piękne w swoim pomyśle nie zarazisz się glista mając brudne ręce po wizycie w toalecie bo jaja musza zostać uzbrojone przez kilkudniowy kontakt z powietrze, dlatego pisałem ze się nie namnażają w jelitach. Ciekawostka jest taka, ze bardzo dużo osób nagle odkrywają u siebie uczulenie na krewetki i to jest efekt infekcji glistami

Jeśli chodzi o czosnek to jest dużo innych rzeczy pomiędzy czosnkiem a czekolada dobrych dla dzieci. Trzeba być sadysta żeby karmić dziecko surowym czosnkiem

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sqlserver</i> 02-01-2022 23:42 ]

Dlatego tez pisalam o lekach,ze raczej sie nie obedzie,ale vermox dziala tak ze robale ,mam na mysli owsiki( nie wiem jak glista) ze uszkadza ich uklad nerwowy wskutek czego robale odczepiaja sie od jelit i zostaja wydalane jeszcze zywe przez kilka dni wiec chyba nie ma wielkiego zagrozenia toksynami a nie zdechle w przeciwienstwie do pyrantelum np., ktory je zabija.

Tez jestem przeciwnikiem podawania
chemicznych preparatow na zapas,ja podaje dopiero kiedy mam pewnosc ze mam doczynienia z pasozytami,ale wlaczenie do diety roznego rodzaju skladnikow ktorych robale nie trawia przeciez nie zaszkodzi

Moja propozycja dawania czosnku odnosi sie do dzieci ktore go lubia,bo niektore dzieci lubia ostre i kwasne,jak moja corka,ma 8 lat wiec nic jej nie bedzie,tylko lubi kiszony czosnek,natomiast cebule je na surowo,a czosnek mozna przemycic w roznej postaci np dodac do dipu

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2022-01-03 19:16:10 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Co do toksyn i masakry powodowanej przez robale, proponowanej przez niektorych, to z jednej strony poziom zarobaczenia musialby byc ogromny, a z drugiej - organizm zywiciela bardzo wyniszczony i oslabiony albo bardzo mlody (w tygodniach/miesiacach).
Zakladam, ze tu nie ma takiej sytuacji.
Czasem po podaniu preparatu na robale i braku wyproznien w ciagu kilkunastu godzin podaje sie cos na szybsze usuniecie zawartosci jelit i tyle.

Mela, na razie celujesz w slepo.
Albo jednoczesnie przestawic na diete, ktorej robale nie lubia i robic diagnostyke w kierunku pasozytow, albo przynajmniej diagnostyka i obserwacja, obie dosc dokladne i zgodnie z zasadami postepowania, bo wykryc robala, szczegolnie, kiedy jest niewielki stopien zarobaczenia, jest dosc trudno.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2022-01-03 20:06:14 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2022-01-01 13:02:53, mela1984 napisał(a):
Brał vermox z przepisu lekarza 3 lata temu,w zeszłym roku zentel,nie chciałabym podawać na własną rękę,badania też nie zawsze wykażą że robaki są,co nie znaczy że ich nie ma.Taki kaszel bywa objawem alergii,ale też robaków,tylko jak to rozróżnić.Zadzwonię po niedzieli do lekarza,ale teraz to masakra z dozdwonieniem się.

Ja mam obawy, ze nigdy nie zostaly wytepione.
Mela Gp I recepta.

Do góry stronyOffline

mela1984

Post #6 Ocena: 0

2022-01-03 22:05:15 (3 lata temu)

mela1984

Kobieta

Maat,miał robione badanie kału po przeleczeniu zentelem,wynik:niewielka ilość jaj glisty, niezapłodnione.Musieliśmy wracać do UK.Teraz muszę tutaj poprosić o badanie kału.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2022-01-03 22:21:54 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2022-01-03 22:05:15, mela1984 napisał(a):
Maat,miał robione badanie kału po przeleczeniu zentelem,wynik:niewielka ilość jaj glisty, niezapłodnione.Musieliśmy wracać do UK.Teraz muszę tutaj poprosić o badanie kału.

I to bylo rok temu?
😱

Do góry stronyOffline

mela1984

Post #8 Ocena: 0

2022-01-04 08:37:11 (3 lata temu)

mela1984

Kobieta

Tak rok temu,tutaj lekarz nie widział potrzeby badania kału i podawania leköw.co prawda objawy ustapiły,mały miał apetyt itd w Pl powiedzieli że jak niezapłodnione jaja w bardzo małych olościach to już w porządku.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2022-01-04 09:32:01 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jak sa jaja, to logiczne, ze jest organizm, ktory je produkuje.
Problem zostal przyhamowany, ale nie usuniety.
Dlatego na poczatek dokladna diagnostyka.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: 0

2022-01-04 09:39:13 (3 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2022-01-04 09:32:01, karjo1 napisał(a):
Jak sa jaja, to logiczne, ze jest organizm, ktory je produkuje.
Problem zostal przyhamowany, ale nie usuniety.
Dlatego na poczatek dokladna diagnostyka.

Słyszałam, że glizdy bardzo trudno jest się pozbyć?
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,