MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozpoznanie krwotok mózgowy wypis ze szpitala

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ATPol20

Post #1 Ocena: 0

2021-07-29 18:37:12 (4 lata temu)

ATPol20

Kobieta

Z nami od: 28-07-2021

Cytat:

2021-07-29 13:29:19, karjo1 napisał(a):
Jakich lekow oczekujesz?
Bo standardem sa leki na obnizenie cisnienia i ewentualnie p/obrzekowe (jesli potrzebne).
Moze warto pomyslec o rehabilitacji, przez GP i we wlasnym zakresie?

rehabilitacji ? na co? przeciez w pelni funcjonalna, odretwienie mine

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ATPol20

Post #2 Ocena: 0

2021-07-29 18:41:19 (4 lata temu)

ATPol20

Kobieta

Cytat:

2021-07-29 17:30:34, Rivamaor napisał(a):
karjo jesteś pracownikiem medycznym,czy znasz się z doswiadczenia.Wiem ze w PL lezałabym z tydzien w szpitalu i zazywała jakieś leki.Tutaj mnie wypisali,mam nadziejē że wiedzą co robią specjalisci od udarow i wylewow.Mimo to jakos mi dziwnie,ze tam mi coś sączy się w głowie,a tu tylkp czekać 3 miesiace na scan.z.chyba szukam potwierdzenia ze tak ma byc,zeby sie uspokoić😀

powinnas dostac discharge letter? z diagnaza, lekami, prezentacja, CT scan nie byl od razu? ile masz lat? pracujesz? leki na cisnienie juz mialas zapisane? jezeli chcesz odpowiedzi a nie wiesz (powinnas) skontaktuj sie z GP oni powinni byc poinformowani lub sprwdzis system

Do góry stronyOffline

ATPol20

Post #3 Ocena: 0

2021-07-29 18:45:08 (4 lata temu)

ATPol20

Kobieta

Cytat:

2021-07-29 17:30:34, Rivamaor napisał(a):
karjo jesteś pracownikiem medycznym,czy znasz się z doswiadczenia.Wiem ze w PL lezałabym z tydzien w szpitalu i zazywała jakieś leki.Tutaj mnie wypisali,mam nadziejē że wiedzą co robią specjalisci od udarow i wylewow.Mimo to jakos mi dziwnie,ze tam mi coś sączy się w głowie,a tu tylkp czekać 3 miesiace na scan.z.chyba szukam potwierdzenia ze tak ma byc,zeby sie uspokoić😀

bylas na hyper acute stroke or acute stroke ward? tam wypisy 1-3 dni jak pacjent funkcjonalny i stabilny medycznie - normalne

Do góry stronyOffline

Rivamaor

Post #4 Ocena: 0

2021-07-29 18:51:32 (4 lata temu)

Rivamaor

Kobieta

Z nami od: 31-05-2020

no troche mnie pocieszyliscie drogie dzieci,zawsze to miło posłuchać obiektywnych opini😀lzej mi.za jakis czs napiszē jak los pozwoli.

Do góry stronyOffline

ATPol20

Post #5 Ocena: 0

2021-07-29 18:58:47 (4 lata temu)

ATPol20

Kobieta

Cytat:

2021-07-29 18:51:32, Rivamaor napisał(a):
no troche mnie pocieszyliscie drogie dzieci,zawsze to miło posłuchać obiektywnych opini😀lzej mi.za jakis czs napiszē jak los pozwoli.

:) bedzie dobrze, relaks, mniej stresu - dretwienie jest czeste- jak wszystko czujesz w konczynach _ temperatury, rozne wlokna, przedmioty to dobrze- powinni o to pytac i ocenic w szpitalu

poczytaj tez po polsku info od Stroke Association- super organizaja
: https://www.stroke.org.uk/sites/default/files/user_profile/next_steps_after_a_stroke_polish_1.pdf

pozdrawiam

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2021-07-29 19:21:18 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Rehabilitacja, by powoli sie rozruszac, mniej rozmyslac o zdarzeniu i jednoczesnie nie przeforsowac sie.

Nie zawsze daja wypisy pacjentowi, czasem tylko przesylana jest informacja do GP.

Do góry stronyOffline

ATPol20

Post #7 Ocena: 0

2021-07-29 20:21:47 (4 lata temu)

ATPol20

Kobieta

Cytat:

2021-07-29 19:21:18, karjo1 napisał(a):
Rehabilitacja, by powoli sie rozruszac, mniej rozmyslac o zdarzeniu i jednoczesnie nie przeforsowac sie.

Nie zawsze daja wypisy pacjentowi, czasem tylko przesylana jest informacja do GP.

U nas dają, a jak gdzieś jest wysłana do GP to jak wspomniałam- zadzwonić do GP, na NHS rehabilitacje nie ma podstaw inaczej by było skierowanie do środowiskowej , sory ale pieniędzy na ‚rozruszać sie’ nie ma, ale Pani bardzo dobrze z tego wyszła wiec jest ok

Do góry stronyOffline

Rivamaor

Post #8 Ocena: 0

2021-07-29 21:34:40 (4 lata temu)

Rivamaor

Kobieta

pogotowie zabralo mnie do szpitsla bo małam zdrętwienie prawej strony ciała.był wywiad i badanie czucia.wzroku.czy dobrze mowię.czy kontsktuję.wiem jak sie nazywam.gdzie mieszkam itd potem badanie krwi.mierzenie cisnienia.jeden tomograf i drugi po kilku godzinah z kontrastem.caly czas monitorowali czy mi sie nie pogarsza.tomograf wykazał krwawienie mözgowe.zawieźli mnie do oxfordu na oddział od udaröw.tam znowu tabun ludzi o co chwila czy czuję palce w rękach.czy mam siłę.czy połykam bez problemöw.chodzē normalnie
kazali wziąć prysznic czy sama sobie poradzę.umyję.wytrē i ubiorę.potem test na logiczne myslenie.stwierdzili ze dobrze sobie radzę i do domciu.za trzy miesiace na rezonans głowy czy wchłonęło się krwawienie.w razie co to na pogotowie dzwonic.zdrētwiałä część ciała stymulowac mam röżnymi teksturami.mam 60 lat i aktualnie nie pracuje.w anglii nie pracowałam .ale się rozpisałam😄

Do góry stronyOffline

ATPol20

Post #9 Ocena: 0

2021-07-29 22:05:39 (4 lata temu)

ATPol20

Kobieta

Cytat:

2021-07-29 21:34:40, Rivamaor napisał(a):
pogotowie zabralo mnie do szpitsla bo małam zdrętwienie prawej strony ciała.był wywiad i badanie czucia.wzroku.czy dobrze mowię.czy kontsktuję.wiem jak sie nazywam.gdzie mieszkam itd potem badanie krwi.mierzenie cisnienia.jeden tomograf i drugi po kilku godzinah z kontrastem.caly czas monitorowali czy mi sie nie pogarsza.tomograf wykazał krwawienie mözgowe.zawieźli mnie do oxfordu na oddział od udaröw.tam znowu tabun ludzi o co chwila czy czuję palce w rękach.czy mam siłę.czy połykam bez problemöw.chodzē normalnie
kazali wziąć prysznic czy sama sobie poradzę.umyję.wytrē i ubiorę.potem test na logiczne myslenie.stwierdzili ze dobrze sobie radzę i do domciu.za trzy miesiace na rezonans głowy czy wchłonęło się krwawienie.w razie co to na pogotowie dzwonic.zdrētwiałä część ciała stymulowac mam röżnymi teksturami.mam 60 lat i aktualnie nie pracuje.w anglii nie pracowałam .ale się rozpisałam😄

No standardowy przypadek, właśnie integracja sensoryczna ważna, i racja jakiekolwiek niepokojące nowe objawy szybki kontakt z opieka medyczna, to było krwawienie na a nie zakrzep? Podali pani możliwe przyczyny? Prosze dbać o siebie 

Do góry stronyOffline

Rivamaor

Post #10 Ocena: 0

2021-07-30 06:50:37 (4 lata temu)

Rivamaor

Kobieta

niestety krwawienie,siedzę w domu i wsłuchuję się w orgsnizm i zastanawiam czy jak mnie lekko zaćmi to juz dzwonic?masakra.lepiej w domu wśród swoich,ale czy zdąźą wrazie czego?czu to już ten obiaw itd przekichane.

dziękuję wszystkim za poswięcony czas i ze odezwaliscie.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,