Cytat:
2022-01-21 13:07:27, daavid napisał(a):
Mój znajomy głosi tezy, że medycyna od stu lat nie leczy tylko działa dla zysku. Sorry, ale to są bzdury.
Nie do końca. Znajomy ma rację, jeśli chodzi o tzw. leki. One nie leczą chorób przewlekłych. Jak znasz taki choćby jeden, wymień go. Leki działają na łagodzenie z symptomów choroby, dając złudne poczucie leczenia, lecz w efekcie szkodzą, powodują skutki uboczne. Tylko naturalnymi metodami można się wyleczyć i sobie nie szkodzić.
Cytat:
Przekreśla się w ten sposób np. całą transpantologię, czy np. psychiatrię.
A przytoczysz choćby jedną wypowiedź Zięby kwestionującą, stojącą na wysokim poziomie chirurgię czy też psychiatrię. Czekam na taki cytat!
Cytat:
Wiele ludzi luks całą garść tabletek, np. na ciśnienie i żyje normalnie.
Naprawdę? Cyt. z g2.edu.pl:
"Jeśli chodzi o niechciane efekty zażywania lekarstw na nadciśnienie, zaliczają się do nich zaburzenia elektrolitowe, zaburzenia metaboliczne, bóle, obrzęki, a nawet skurcz oskrzeli. O tych wszystkich niedogodnościach powinien poinformować lekarz. Rzadko jednak wspomina on, że skutki uboczne towarzyszą także podczas nagłego odstawienia leków, które wywołuje w organizmie szok. Suplementy diety oparte na witaminach, gwarantują bezpieczeństwo stosowania i są przyjazne dla organizmu.Takim właśnie suplementem diety jest ...(nazwa usunięta), który nie wywołuje skutków ubocznych. Pamiętajmy, że w tym wypadku wiedza może uratować zdrowie, a nawet życie."
---
Cyt. z kfd.pl:
"Biorę leki na nadciśnienie tzn. dilzem 90 x 2 razy dziennie rano i wieczorem plus i rano tritace 5 mg rano. Lecze się od około roku i ostatnio czuje się źle. Ciśnienie spadło mi to 90 na 60 i czuje się słabo, dodatkow bolą mnie oczy i głowa i jestem otumaniony."
"Od kilku miesięcy mam nadciśnienie. Lekarz wypisał mi leki na nadciśnienie. Cieszyłam się, że bede sie czuła lepiej i te skoki ciśnieniowe przejdą. Owszem ciśnienie mam już uregulowane, ale doznaje codziennie innego rodzaju bólów. Najpierw czułam bóle brzucha i mdłości, teraz mam nieustające migreny."
Mojemu koledze, który cierpiał na nadciśnienie, lekarz powiedział, że będzie musiał zażywać lek na nadciśnienie do końca życia!
I to ma być leczenie nadciśnienia ((?)) Są naturalne metody, które to zlikwidują po jednej kuracji. Nie wspomnę o rutynowym diagnozowaniu jego przyczyn. Ono nie bierze się znikąd. Organizm ma wbudowany system samoleczenia i bez przyczyny nigdy nie spowoduje sobie jego wzrostu czy spadku. Ilu lekarzy o to dopyta? Ale sryt tam. Nie ma przymusu leczenia się naturalnymi metodami. Jest wręcz przeciwnie. Stwarza się temu przeszkody.
--
Gdzie interes do zrobienia, życie ludzkie bez znaczenia
Where the business is to be found human life is of no account
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi