MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy Jerzy Zieba to oszust?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 8 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

niebieskieucho

Post #1 Ocena: 0

2022-01-02 18:54:12 (3 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Cytat:

2021-07-10 07:05:05, daavid napisał(a):
Cytat:

2021-07-09 16:55:30, sqlserver napisał(a):

Obrazek

Mocne to. Ogłosić się szefem katedry nieistniejącego uniwersytetu.
... Jednak to czubek jest.

Widze, ze JZ spedza niektórym sen z oczu. Zanim zaczniesz kogos krytykowac, wypadaloby zapytac go co ma w tym temacie do powiedzenia. Osobiscie nie wiem czy to prawda, czy nie, i nie zamierzam tego dochodzic. Uwazam, ze JZ ma wiedze medyczna ogromna (w przeciwienstwie zenujacej utytulowanych medyków, kompromitujacych sie w meRdiach), jak i doskonale pomysly jak uzdowic sluzbe zdrowia w Polsce. Juz nie raz "Newsweek", "Wyborcza" et consortes obsmarowywaly go. JZ wygrywa sprawy za szkalowanie go. Nikomu nie zycze zle i mam wsród znajomych takiego, który tez go krytykowal, dopóki nie zachorowal (grozilo obciecie kulasa). Okrezna droga, przez krewnego, zasugerowalem odpowiedni rozdzial z "Ukrytych Terapii". Skutek? Ma sie lepiej. Noga uratowana.
I pamietajcie, krytykujacy go: Audi alteram partem (inaczej audiatur et altera pars).
EOT

Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

beansontoast

Post #2 Ocena: 0

2022-01-02 22:46:49 (3 lata temu)

beansontoast

Mężczyzna

Z nami od: 23-11-2013

Cytat:

Juz nie raz "Newsweek", "Wyborcza" et consortes obsmarowywaly go. JZ wygrywa sprawy za szkalowanie go.
EOT

Sam Zieba, w 2020, zmuszony byl isc na ugode, w procesie przed sadem w Tychach, za szerzenie pomowien pod adresem jednego z miejscowych lekarzy pediatrow. Kaliber oszczerstw byl dosc duzy. Musial za to publicznie przeprosic.

https://zdrowie.radiozet.pl/Medycyna/Medycyna-alternatywna/Jerzy-Zieba-publicznie-przeprosil-lekarza-Dawida-Ciemiege-Wideo

[ Ostatnio edytowany przez: beansontoast 02-01-2022 22:51 ]

Do góry stronyOffline

beansontoast

Post #3 Ocena: 0

2022-01-02 23:01:47 (3 lata temu)

beansontoast

Mężczyzna

Z nami od: 23-11-2013

Cytat:

Zanim zaczniesz kogos krytykowac, wypadaloby zapytac go co ma w tym temacie do powiedzenia.

Pytac o zdanie kogos komu wielokrotnie udowodniono klamstwo? Po co tracic czas, skoro wystarczy miec te minimum szarych komorek, zeby widziec od razu, ze typ wciska kit. Wyjatkowo podly czlowiek.

Cytat:

Nikomu nie zycze zle i mam wsród znajomych takiego, który tez go krytykowal, dopóki nie zachorowal (grozilo obciecie kulasa). Okrezna droga, przez krewnego, zasugerowalem odpowiedni rozdzial z "Ukrytych Terapii". Skutek? Ma sie lepiej. Noga uratowana.

Poczytaj czym jest efekt placebo, czy tez efekt regression to the mean.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2022-01-02 23:26:25 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-01-02 23:01:47, beansontoast napisał(a):
Cytat:

Zanim zaczniesz kogos krytykowac, wypadaloby zapytac go co ma w tym temacie do powiedzenia.

Pytac o zdanie kogos komu wielokrotnie udowodniono klamstwo? Po co tracic czas, skoro wystarczy miec te minimum szarych komorek, zeby widziec od razu, ze typ wciska kit. Wyjatkowo podly czlowiek.

Cytat:

Nikomu nie zycze zle i mam wsród znajomych takiego, który tez go krytykowal, dopóki nie zachorowal (grozilo obciecie kulasa). Okrezna droga, przez krewnego, zasugerowalem odpowiedni rozdzial z "Ukrytych Terapii". Skutek? Ma sie lepiej. Noga uratowana.

Poczytaj czym jest efekt placebo, czy tez efekt regression to the mean.

Nie próbuj, nie przekonasz to działa jak sekta. Jak nawet ktoś umrze z wyznawców to szczęśliwy i w zdrowy sposób
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #5 Ocena: 0

2022-01-05 20:02:49 (3 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Cytat:

2022-01-02 22:46:49, beansontoast napisał(a):
Cytat:

Juz nie raz "Newsweek", "Wyborcza" et consortes obsmarowywaly go. JZ wygrywa sprawy za szkalowanie go.
EOT

Sam Zieba, w 2020, zmuszony byl isc na ugode, w procesie przed sadem w Tychach, za szerzenie pomowien pod adresem jednego z miejscowych lekarzy pediatrow. Kaliber oszczerstw byl dosc duzy. Musial za to publicznie przeprosic.

https://zdrowie.radiozet.pl/Medycyna/Medycyna-alternatywna/Jerzy-Zieba-publicznie-przeprosil-lekarza-Dawida-Ciemiege-Wideo

Z wątkiem się pożegnałem, ale nie z prawem do repliki. Skoro twierdzisz, że kaliber oszczerstw był dość duży, to umożliwię Ci przyjrzeniu się wielkości tego kalibru.
Jeszcze raz powtórzę - sprawdź co oskarżana strona ma do powiedzenia.

Na resztę bzdurnych postów nie chce mi się tracić czasu na odpowiedzi, bo i tak nikogo z zajadłych, bezinteresownie zawistnych dyskutantów nie przekonam. Przekonać może tylko sięgnięcie po opublikowane przez niego sposoby leczenia się, gdy zawiedzie medycyna rockefellerowska i oby nie było za późno.
Bum tarara

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2022-01-05 20:36:53 (3 lata temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Nie zagłębiam się w temat, ale jeśli on jest oszustem, to rządzący już dawno powinni być wyleczeni z rzeczywistości, którą nadal tworzą i to metodą francuzką.

Przykład za Wiki:

"Zięba poleca witaminę E[30], przypisując jej „silne działanie przeciwnowotworowe”, mimo iż badania nie potwierdziły skuteczności stosowania witaminy w prewencji chorób nowotworowych"

Nie istnieją badania potwierdzające nieskuteczność stosowania wit E w leczeniu nowotworów.

Gdy ktoś się wczyta w przytoczony fragment, zauważy manipulację, która mówi wprost o prewencji.
Trudno chyba przeprowadzić badanie nad prewencyjnym działaniem jakiegoś specyfiku.

Powtórzę słowo manipulacja

Oficjalna medycyna nie leczy. Nie jestem fachowcem, ale z obserwacji widać, że oficjalna medycyna jest obecnie nastawiona na zyski.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 05-01-2022 20:52 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

MagdaLena922

Post #7 Ocena: 0

2022-01-21 11:12:41 (3 lata temu)

MagdaLena922

Kobieta

Z nami od: 15-10-2021

...więc najlepszym sposobem będzie słuchanie się zięby zamiast "normalnego" lekarza? pamiętajcie, że on nie ma tytułu lekarza a jest jedynie naturoterapeutą. to nie to samo.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2022-01-21 13:07:27 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Mój znajomy głosi tezy, że medycyna od stu lat nie leczy tylko działa dla zysku. Sorry, ale to są bzdury. Przekreśla się w ten sposób np. całą transpantologię, czy np. psychiatrię. Wiele ludzi luks całą garść tabletek, np. na ciśnienie i żyje normalnie.

Do góry stronyOnline

niebieskieucho

Post #9 Ocena: 0

2022-01-24 11:05:04 (3 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Cytat:

2022-01-21 11:12:41, MagdaLena922 napisał(a):
...więc najlepszym sposobem będzie słuchanie się zięby zamiast "normalnego" lekarza? pamiętajcie, że on nie ma tytułu lekarza a jest jedynie naturoterapeutą. to nie to samo.

Znowu muszę zainterweniować na to kolejne 3,141592653589...2,718281828459d/2dolenie. Zięba nie przekazuje swoich rad ((!)) Już ze 100 x po 2 x o tym pisałem. On tylko zebrał metody naukowe skutecznego leczenia, skrzętnie ukrywane przez "Pig Farmę". Kto ma ochotę leczyć się bez końca lekami, wolna droga.

[ Ostatnio edytowany przez: niebieskieucho 24-01-2022 11:05 ]

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #10 Ocena: 0

2022-01-24 11:28:24 (3 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Cytat:

2022-01-21 13:07:27, daavid napisał(a):
Mój znajomy głosi tezy, że medycyna od stu lat nie leczy tylko działa dla zysku. Sorry, ale to są bzdury.

Nie do końca. Znajomy ma rację, jeśli chodzi o tzw. leki. One nie leczą chorób przewlekłych. Jak znasz taki choćby jeden, wymień go. Leki działają na łagodzenie z symptomów choroby, dając złudne poczucie leczenia, lecz w efekcie szkodzą, powodują skutki uboczne. Tylko naturalnymi metodami można się wyleczyć i sobie nie szkodzić.
Cytat:

Przekreśla się w ten sposób np. całą transpantologię, czy np. psychiatrię.

A przytoczysz choćby jedną wypowiedź Zięby kwestionującą, stojącą na wysokim poziomie chirurgię czy też psychiatrię. Czekam na taki cytat!
Cytat:

Wiele ludzi luks całą garść tabletek, np. na ciśnienie i żyje normalnie.

Naprawdę? Cyt. z g2.edu.pl:
"Jeśli chodzi o niechciane efekty zażywania lekarstw na nadciśnienie, zaliczają się do nich zaburzenia elektrolitowe, zaburzenia metaboliczne, bóle, obrzęki, a nawet skurcz oskrzeli. O tych wszystkich niedogodnościach powinien poinformować lekarz. Rzadko jednak wspomina on, że skutki uboczne towarzyszą także podczas nagłego odstawienia leków, które wywołuje w organizmie szok. Suplementy diety oparte na witaminach, gwarantują bezpieczeństwo stosowania i są przyjazne dla organizmu.Takim właśnie suplementem diety jest ...(nazwa usunięta), który nie wywołuje skutków ubocznych. Pamiętajmy, że w tym wypadku wiedza może uratować zdrowie, a nawet życie."
---
Cyt. z kfd.pl:

"Biorę leki na nadciśnienie tzn. dilzem 90 x 2 razy dziennie rano i wieczorem plus i rano tritace 5 mg rano. Lecze się od około roku i ostatnio czuje się źle. Ciśnienie spadło mi to 90 na 60 i czuje się słabo, dodatkow bolą mnie oczy i głowa i jestem otumaniony."

"Od kilku miesięcy mam nadciśnienie. Lekarz wypisał mi leki na nadciśnienie. Cieszyłam się, że bede sie czuła lepiej i te skoki ciśnieniowe przejdą. Owszem ciśnienie mam już uregulowane, ale doznaje codziennie innego rodzaju bólów. Najpierw czułam bóle brzucha i mdłości, teraz mam nieustające migreny."

Mojemu koledze, który cierpiał na nadciśnienie, lekarz powiedział, że będzie musiał zażywać lek na nadciśnienie do końca życia! I to ma być leczenie nadciśnienia ((?)) Są naturalne metody, które to zlikwidują po jednej kuracji. Nie wspomnę o rutynowym diagnozowaniu jego przyczyn. Ono nie bierze się znikąd. Organizm ma wbudowany system samoleczenia i bez przyczyny nigdy nie spowoduje sobie jego wzrostu czy spadku. Ilu lekarzy o to dopyta? Ale sryt tam. Nie ma przymusu leczenia się naturalnymi metodami. Jest wręcz przeciwnie. Stwarza się temu przeszkody.

--
Gdzie interes do zrobienia, życie ludzkie bez znaczenia
Where the business is to be found human life is of no account

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia