Str 20 z 20 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
karjo1 |
Post #1 Ocena: 0 2022-10-15 17:45:44 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat:
2022-10-11 12:07:29, Richmond napisał(a):
Dzisiaj dostalam takiego maila:
"Our records show you made an application for a UK European Health Insurance Card (EHIC) on 23/12/2020.
We previously asked you to send evidence to support your application. To date, we have not received the necessary evidence to confirm you are entitled to a UK EHIC.
We have now closed your application and your dependents application."
Przez chwile myslalam, ze to spam, jak zobaczylam sam tytul maila. To ta aplikacja, na ktora chcieli wiecej info i olalam ja.
Chyba robia porzadki w dokumentacji i takie maile poszly hurtowo, tez sie zalapalismy.
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #2 Ocena: 0 2022-10-15 19:51:08 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Jak jakies 10 czy wiecej lat temu w przychodni u dentysty pokazalam ta karte w Pl, to dentystki machnely reka i za darmo mnie potraktowaly, bo chyba za duzo papierkowej roboty z tym bylo. Moze faktycznie warto jeszcze raz wyrobic. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Wielim |
Post #3 Ocena: 0 2022-10-19 08:02:44 (3 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Muakem wypadek w Polsce , spadłem ze schodów, 2 tygodnie w szpitalu , kilka scanow głowy. Po okazaniu karty z UK nie musialem nic płacić. Cos tam pani na recepcji w komputerze świeciło na czerwono na moją osobę ale druga powiedziała jej ze ma wpisac numer z tej karty i sie tym nie przejmować
|

|
 |
|
galadriel |
Post #4 Ocena: 0 2022-10-19 18:36:13 (3 lata temu) |
To dobrze. A jak sie czujesz Wielim, juz sie wykurowales, wszystko ok?
P.s zawsze misie z toba kojarzy jak czytam o tych badaniach
Previous studies have shown that taxi drivers have a larger hippocampus compared to non-taxi drivers
https://www.ucl.ac.uk/news/2022/feb/london-taxi-drivers-brains-being-scanned-alzheimers-research
Chodzi londynskich taxowkarzy. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 19-10-2022 18:47 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #5 Ocena: 0 2022-10-19 18:39:26 (3 lata temu) |
Dubel [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 19-10-2022 18:41 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
|
Wielim |
Post #6 Ocena: 0 2022-10-19 20:23:30 (3 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
No kiedys czytal artykul na jakimś polskim serwisie o nauce ze taksowkarzem powiększają się niektóre partie mózgu lol
A jak się czuje? Dzieki ,teraz lepiej, chociaz czasami mam bole glowy I nie tylko tam gdzie sie uderzyłem ale w innych częściach, raz z przodu , raz z tylu ale nie jakies silne. Silne to mialem po wypadku, w szpitalu i po szpitalu. Musialem brac kilka przeciwbolowych tabletek dziennie. I do tego mialem problem sie wyslowic , czy po polsku czy po angielsku , nikt mnie nie rozumial. Wiedziałem co chce powiedzieć ale mowilem dosyc niezrozumiałe, nie spójnie. Teraz lepiej. Jak wrocilem do pracy to w pierwszy dzień mialem problem z domyśleniem sie gdzie są proszone przez klientów miejsca, nawet takie duze punkty jak dworce kolejowe , na szczescie wróciło wszystko po paru dniach. No i klienci dawali dobre napiwki jak im opowiadałem co mi sie stalo xd chocoaz niektorzy byli zaniepokojeni i pytali sie mnie czy dobrze mi sie prowadzi samochod
|

|
 |
|
galadriel |
Post #7 Ocena: 0 2022-10-19 21:17:10 (3 lata temu) |
No to dobrze. Nie widzialam, ze miales tez objawy afazji. Grunt, ze twoj mlody, elastyczny mozg sie zregenerowal as expected
To jest to oryginalne badanie Maguire, E.A et al (2000) a ta czesc mozgu to hippocampus. Badano tez mozgi londynskich kierowcow autobusow, i ich hipoccampus'y sie nie powiekszyly. Szalenie ciekawe rezultaty! [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 19-10-2022 21:17 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
Maat17 |
Post #8 Ocena: 0 2023-03-09 20:32:45 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
No to teraz ja… przegladam moja karte….. Taa…expiration dwa lata temu.
Aplicacja dzis rano przez internet. Poprosilam o ta eutopejska nie globalna.
Wieczorem chcieli paszporty i naturalisation certificate. Wyslane zdjecia. Beda rozpatrzac 5 dni. W miedzyczasie jesli karta nie dojdzie, a bedzie potrzeba to:
“If you travel before you receive your card, you can still get medical treatment abroad without it, provided you are eligible for overseas healthcare cover.
At the time you need treatment, you can apply for a Provisional Replacement Certificate (PRC). A PRC will give you the same overseas healthcare entitlement as your UK EHIC.
You should only apply for a PRC at the point you need treatment. PRCs cannot be issued in advance.
To apply for a PRC while you are abroad call us on +44 191 218 1999 (Monday to Friday, 8am to 6pm (UK time)).”
Troche za pozno sie za to wzielam. Zobaczymy.
|

|
 |
|
Maat17 |
Post #9 Ocena: 0 2023-03-13 13:31:55 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Przyznali…
“ Your UK European Health Insurance Card (EHIC) application has been successful”…
Tylko 14 dni na carte trzeba czekac. 🙄
|

|
 |
|