Str 12 z 20 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2021-01-05 14:58:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Info o wymogu dodatkowych dokumentow i niemoznosci ich doslania, pomijajac dyskusyjny wymog tego uzupelnienia, pojawia sie od pewnego czasu.
|
Kanonier30 | Post #2 Ocena: 0 2021-01-05 15:21:35 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Te informacje na temat Polaków (czy innych nacji) co to przylatują do lokacji z Airbnb i od razu mają Pre-Settle. To może i jest prawda, bo 'innowacyjność' Polaków jest już znana w Europie i na Świecie. czego niestety konsekwencje ponosimy wszyscy.
W każdym momencie taki status może zostać odebrany i zakończony oskarżeniem o oszustwo. Dęta sprawa i może zakończyć się więzieniem. Takie rzeczy - aplikowanie o SS bez uprawnień i podawanie fałszywych informacji - to się kończy spotkaniem z prokuratorem. Nie wiem kto będzie tak otrzymanego statusu używał? Napiszę więcej. Jeżeli znamy taki proceder, jak jeden z Użytkowników, to powinno zgłosić się takie oszustwo. Jako nacja pracujemy na wizerunek Polski i Polaków poza granicami. Opinia rzetelnych pracowników została naturalnie wygenerowana przez tysiące, setki tysięcy ludzi, którzy przyjechali do pracy i żadnej pracy się nie bali. Nikt nie pytał o 'benefity' a o jakąkolwiek pracę. Opinia złodziei, pijaków, oszustów została wypracowana przez ludzi szukających 'szczęścia' w Europie. Stąd dopiero w 2019 dopuszczono Polskę do ruchu bezwizowego z US. Stąd nadal jesteśmy postrzegani, niczym dzika horda ze Wschodu. Także dziękuję za pomysłowość tym, którzy w ten sposób wykreowali opinię Polaka - cwaniaka, pijaka i oszusta. Najbardziej popularne słowo w Polsce - KU..A (proszę nie edytować) - bardzo dumnie na pewno czujemy się wszyscy... ![]() ![]() Opinia moderatora: Wykropkowany wulgaryzm. Konefka |
sqlserver | Post #3 Ocena: 0 2021-01-05 16:03:13 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Zabrzmiałeś jak polityk namawiający Voted Leave, pamiętaj, ze kolejnym z argumentów było tez to ze nadmiernie obciążamy angielski system ochrony zdrowia
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2021-01-05 16:06:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie wiem o czym jest wklejony filmik, ale jak do tematu watku maja sie zdjecia jakis przestepcow?
Zostamy przy tym EHIC, bez polityki. Carpe diem.
|
Kanonier30 | Post #5 Ocena: 0 2021-01-05 17:04:10 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
@Richmond, wyjaśnienie poniżej. Oczywiście przepraszam za dygresję i odejście od tematu nowej karty EHIC. To jedynie głos w dyskusji - odniesienie się do wpisu innego Użytkownika. ![]() |
|
|
kaktusak | Post #6 Ocena: 0 2021-01-06 08:29:11 (4 lata temu) |
Z nami od: 11-03-2019 Skąd: Manchester |
Cos sie Kanonier nakreciles na tych "kretaczy"
![]() ![]() Zeby nie zejsc calkiem z tematu watku to z tymi kartami bedzie pewnie jeszcze wiekszy chaos (dalej czekam na odpowiedz na moje zalaczniki do maila), wczoraj gdzie widzialem art (moneysupermarket...?) o EHIC/GHIC po brexicie, wspomnieli ze EHIC/GHIC bedzie dalej wazny az do expiry date,etc ale tylko w EU (czyli nie NOR,Swiss i co tam jest poza). Ale rozroznili tez EU/UK nationals (ciekawe co z dual) i bylo info ze dla EU national karty (tylko nie wiem ktore, stare EHIC/GHIC czy czort) beda tez dalej wazne w krajach poza-eu (NOR etc). Czuje tu duzo zametu... ![]() |
Kanonier30 | Post #7 Ocena: 0 2021-01-06 12:39:05 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Uprzejmie donoszę... że nowa karta EHIC dotarła.
----- Dodam tylko, że czym innym jest EHIC - EKUZ, która jest porozumieniem państw członkowskich EEA o wzajemnym zabezpieczeniu społecznym (...) a czym innym projekt brytyjskiego rządu o karcie GHIC. ----- Temat był dyskutowany w poprzednich wpisach bardzo szczegółowo, a więc nie ma sensu powracać do pisania tych samych rzeczy. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-01-2021 12:51 ] |
Kanonier30 | Post #8 Ocena: 0 2021-01-06 13:07:38 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
PS. Jeszcze dodam, że pomysł GHIC brytyjskiego rządu jest ciekawy, ale obawiam się, że ma przede wszystkim efekt PR. Dlaczego?
Porównajmy... ...okazanie karty EHIC w innym kraju EEA zapewnia turyście darmową pomoc medyczną w nagłych wypadkach. Za usługę medyczną jest odpowiedzialny wystawca karty - zwraca pieniądze za wizytę lekarską, założenie gipsu i Xray...etc...etc... Bozo zapowiedział, że będzie lepszy od Unii i wprowadzi dla Brytyjczyków kartę na cały świat - wspomnianą GHIC. Jak ma to działać... ? Aby Brytyjczyk po okazaniu karty mógł na przykład w Argentynie otrzymać pomoc medyczną bez opłat... Jest problem, bo wprzódy rząd brytyjski musi zawrzeć umowę z Argentyną na akceptowanie tej karty przez argentyńską służbę zdrowia. No i teraz taki sam proces - zawierania umów - z pozostałymi krajami świata... Myślę, że Brytyjczycy przecenili swoje możliwości, a GHIC będzie akceptowalny może w kilku państwach, jak US czy Kanada. Gdzie jest realna szansa na zawarcie umów z tamtejszymi rządami. Natomiast idę o zakład, że Komisja Europejska nie wejdzie w akceptację brytyjskiej GHIC. Nie po to była podpisywana Umowa o Wyjściu. Trochę podobny trick, jakiego Bozo próbował wobec korzystania przez Brytyjczyków z EU Line na europejskich lotniskach czy terminalach. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-01-2021 13:10 ] |
lidervip87 | Post #9 Ocena: 0 2021-01-06 14:40:53 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-01-2021 Skąd: London |
Witam ,składałem wniosek o kartę 1.12.2020 i dostałem starą wersję ważna do 2025r czy powinienem starać się kolejny raz o nową wersję ? Kolega Kanonier na jaki okres ważności jest ta nowa karta?
|
ZlotaPerla1 | Post #10 Ocena: 0 2021-01-06 14:52:12 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Stara już nie aktualna, ma być nowa ze znakiem wodnym.
services.nhsbsa.nhs.uk/cra/start?sessionExpired=true Nie wiem, czy jeszcze można składać, ale strona lata. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|