Str 11 z 20 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2020-12-31 12:47:43 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Znaczy amatorka z zapchana skrzynka. Ktos w ogole tego nie przymyslal. Powinni zrobic opcje uploadu dokumentow online.
Carpe diem.
|
tomaszzet | Post #2 Ocena: 0 2020-12-31 12:53:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Witaj w klubie
![]() No jest coś nie tak. Pozwalają zaznaczyć dual CS, więc powinno być ok. A tu nas lipa obrosła. Cytat: 2020-12-31 11:08:16, ilmm24 napisał(a): A ja składałem wczoraj, dla 3 osób, i dostałem maila, że nie mogą potwierdzić mój status (mamy podwójne obywatelstwo PL/UK), i że mam dosłać skany dokumentów, co zrobiłem... no i za chwilę dostałem email zwrotny, że ich skrzynka mailowa jest już full. Od tamtej pory próbowałem kilka razy i dalej to samo... Czy to oznacza, że aplikacja mi przepadnie? Rozumiem, że jak się ma dual citizenship, to nie ma opcji potwierdzić swój status przez <a href="https://www.gov.uk/view-prove-immigration-status" target="_blank" target="_new">https://www.gov.uk/view-prove-immigration-status</a>, prawda? [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 31-12-2020 12:55 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2020-12-31 12:56:41 (4 lata temu) |
Zlozylam dzisiaj o przedluzenie zwyklej karty EHIC. Zgodnie z artykulem tutaj:
https://www.headforpoints.com/2020/12/31/are-ehic-cards-still-valid-in-2021/ Nawet mialam juz konto na stronie NHS, tylko musialam zrobic reset hasla. Carpe diem.
|
ilmm24 | Post #4 Ocena: 0 2020-12-31 14:40:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 02-05-2011 Skąd: London |
A do kiedy miałaś ważną kartę? Ja próbowałem, ale na końcu otrzymałem wiadomość, że już mam ważną kartę... moja jest ważna do lipca 2021...
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2020-12-31 14:51:41 (4 lata temu) |
Do 19 stycznia 2021, na stronie NHS jest napisane, ze mozna zlozyc do 6 miesiecy przed data wygasniecia.
Carpe diem.
|
|
|
Kanonier30 | Post #6 Ocena: 0 2020-12-31 17:14:17 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Jak już napisałem w jednym z postów uprzednich, to posiadanie nowej karty EHIC według wymagań Umowy o Wyjściu jest indywidualną sprawą każdego. Nic mnie to nie obchodzi czy Pan X czy też Pani X zaopatrzą się we wspomniane karty.
Natomiast, to czym karmią brytyjskie media swych Czytelników, to już rzecz odrębna. Akceptowanie Karty EHIC w innym kraju nie zależy już bowiem od NHS czy brytyjskiego rządu, a od świadczeniodawców usług medycznych w krajach Unii. To w danym kraju - w państwach EU/EFTA - zadecydują czy mogą przyjąć pacjenta w ramach tego ubezpieczenia... Tymczasem na stronie NFZ są ważne przez cały czas informacje dla świadczeniodawców - czytaj - dla przychodni lekarskich czy szpitali: Cytuję: ' 31 grudnia 2020 r. (koniec okresu przejściowego) zmienią się zasady wydawania dokumentów unijnych oraz wzór EKUZ dla osób ubezpieczonych w Wielkiej Brytanii. Do tego momentu będą obowiązywać dotychczasowe uprawniania, które wynikają z przepisów o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego. Natomiast od 1 stycznia 2021 r. uprawnienia będą przysługiwać jedynie osobom, do których zastosowanie będzie miała umowa o wystąpieniu Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej' ![]() Nie mam zamiaru się spierać po czyjej stronie jest racja itd. Podaję tylko wiadomość, jaką NFZ przekazuje do placówek zdrowia w Polsce. Zatem przy wizycie w polskiej przychodni, to będzie dość karkołomne wyzwanie, aby argumentować, że w brytyjskim serwisie napisali, tudzież w brytyjskim dzienniku napisali... ![]() |
ChrisCov | Post #7 Ocena: 0 2021-01-04 23:25:26 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Ale mają burdel.
Kilka dni temu dostałem wspomnianego maila, którego treść jest taka: Cytat: Further information required in support of your application
UK EHIC reference number: XXXXXXXX Dear K Thank you for your application for a new UK European Health Insurance Card (EHIC). We have been unable to confirm your entitlement to a UK EHIC and require further information to support your application. EU settled or pre-settled status We need evidence to confirm you have EU settled or pre-settled status in the UK. You may be able to provide this by using GOV.UK's proof of immigration status page. If you do not have EU settled or pre-settled status, please send evidence of your right to reside in the UK to nhsbsa.ehicapplicationsohs@nhs.net This could be either of: your passport or national ID card from a country in the EU, Switzerland, Norway, Iceland or Liechtenstein a certificate of naturalisation, a permanent residence certificate or an Accession State Worker Registration Scheme certificate - if one of these is not available, you should provide evidence of the countries where you have lived and worked and evidence to support this. You should also document other nationalities you hold and which ones you have held from birth. If you are a dual UK/EU national, you should also confirm: you acquired British citizenship through naturalization you were a citizen of an EU country, Switzerland, Norway, Iceland or Liechtenstein prior to also becoming a British citizen that you have retained your nationality of one of these countries Proof of residency in the UK We need to see proof of your residency in the UK. Send us any two of the following documents, which must be in your name: A utility services bill (gas, electric, water, telephone, or home broadband) dated within the last three months. A Local Authority council tax demand notice or council tax reduction notice dated for the current financial year. A housing association, letting agency, council tenancy letter or rent agreement which is valid currently. A benefit award notice dated within the last three months. A letter from HMRC dated within the last three months. The documents you provide must be dated and clearly show your name. The address on the documents must match the address on your application. If you are unable to provide two of the documents listed, you can send us an alternative showing your name for us to consider. Examples of alternative evidence may include a mortgage statement, bank statements or a letter from a hospital or doctor on headed paper. These must be dated within three months of the date of your application. If we are unable to accept the alternative, we will contact you to advise what you should do next. Sending your evidence You can send your evidence to us by taking a photo of it using your mobile phone or a digital camera, or by scanning your evidence. Send the photo or scanned image as an email attachment to nhsbsa.ehicapplicationsohs@nhs.net If you are unable to send your evidence this way, please let us know by emailing us at the same address. When sending evidence to support your application, make sure you clearly state: your EHIC reference number your full name your date of birth Until we receive the documents we have requested, we will not be able to process your application. If you added any dependants to your application, you will receive a separate email for each dependant advising you about their UK EHIC. For general enquiries, you can use the Ask Us section of our website, visit our Facebook page or follow us on Twitter. You can also find out more about your data rights and how we use your information. Kind regards Overseas Healthcare Services Próbuję wysłąć dokumenty na email nhsbsa.ehicapplicationsohs@nhs.net, ale skrzynka jest zapchana. Natomiast podane przez nich konto na Facebooku nie istnieje, a konto na Twitterze zostało zawieszone. Szok dosłownie. Nie ma jak im wysłać dokumentów. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2021-01-05 07:52:32 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
albo burdel albo zaplanowane działanie, nie wierze ze nie mogą ludzi sprawdzić w SSsystemie tu za mocno inwigilacja jest rozwinięta, policjant na drodze wie kiedy przyjechałeś do UK a oni potrzebują potwierdzenia. Motyw przepełnionej skrzynki jest po prostu bajeczny, bo nie prościej by było upload dokumenty na stronie www, z poczty ktoś to musi przenosić do systemu.
Uwierzył bym gdyby problem się zakończył wczoraj, ktoś wrócił do pracy i zobaczył ze nie ma miejsca. Oni wywiązują się z obowiązku i dają możliwość aplikowania o kartę, to ty nie dostarczasz dokumentów wiec to twoja wina ![]() moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
kaktusak | Post #9 Ocena: 0 2021-01-05 14:41:01 (4 lata temu) |
Z nami od: 11-03-2019 Skąd: Manchester |
A masz obywatelstwo UK czy aplikowales z SS?. Dla dual citizen wysylaja takie info (bo logiczne ze nie maja SS, ciekawe czy wlasciwie moglbym zaaplikowac o SS i czy bylby to fraud/przeciazenie systemu?
![]() Burdel to malo powiedziane (ta sytacja ze skrzynka ![]() Mogliby po prostu isc w papierkologie tylko wtedy bylby krzyka na cala europe ze dyskryminuja!. Z tego co wiem to settlo'wanie brytyjczyka w pl wymaga kilku pieczatek, wizyty w urzedzie wojwodzkim i robienia fikolkow, wtedy nie ma problemu z zapchana skrzynka. Wczoraj byla afera w guardianie ze nie wpusicili jakis brytyjczykow-rezydentow w hiszpani do samolotow do hiszpani bo mieli jakies zle karty ID, wygladalo ze kazdy mowil co innego, home office, ambasada hiszpanska, pracownicy lini lotniczych i pogranicznicy w hiszpani. Tutaj sa po prostu za bardzo DIGITAL, karta EHIC (i SS status) powinna wymagac wizyty w lokalnym councilu, kontaktu z HMRC i oplaty za obsluge iwtedy by nie bylo problemow ![]() |
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2021-01-05 14:51:54 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
troche by to bylo uwstecznienie procesu ktory do "wczoraj" dzialal bardzo dobrze online
|