Tymczasem w UK, w Bath half marathon goes ahead. 6,200 runners took part.
A w DE
Germany will close its borders with France, Austria and Switzerland from Monday, according to the German newspaper Bild.
The newspaper said free movement of goods would remain in place and commuters would be able to cross the borders for work.
Gdybyś się wczytał w oryginał, a nie w tłumaczenie, byś wiedział, że rząd chce wynająć po stawkach rynkowych miejsca.
"Rekwizycje" dopiero gdy nie znajdą się chętni do dobrowolnego deal-u.
to tak jak podejdzie do ciebie drab i ci powie oddaj portfel po dobroci albo w ryj dostaniesz, jak się dogadacie to będzie deal
On nie rozumie - jak zacznie brakować pieniędzy albo miejsc to właściciel dostanie w ryj a rząd przejmie prywatę (on jest socjalistą więc rząd przejmie to dla niego akurat dobre). Zarazi się 500.000 ludzi, hospitalizacji według statystyk wymagac będzie 20% czyli jakieś 100.000 tys. Jak jest cena rynkowa hospitalizacji jednego pacjenta w prywatnym szpitalu? A ci w hotelach, tak sami sobie będą leżeć z jedną pielegniarką? Skąd ten cudowny i bogaty kraj znajdzie miliardy funtów na takie wydatki skoro 4 mln dzieci tu nie dojada a banków żywności jest więcej niż mcdonalds? Zabiorą zasiłki i skażą na śmierć ludzi jak tego 57-latka? Stasiu uważa, że żyje w doskonałym kraju i zupełnie bez wad więc jak przyjdą ci zabrać hotel i kolbami w drzwi załomocą to oddawaj.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
Wielka Brytania planuje przymusową izolację starszych, rekwizycję hoteli i prywatnych szpitali i zamknięcie szkół
Do tego mówi się o : będzie trzeba podjąć trudne decyzje, jak taką, że publiczna służba zdrowia (NHS) przestanie leczyć osoby powyżej pewnego wieku, np. 65 lat.
To trochę tak, jak pewne dzikie plemiona, które odprowadzały swoich starszych do dżungli albo w góry, żeby tam sobie umarli.
Wlasnie wrocilam ze spaceru z psem po swojej miejscowosci. Wydaje sie bardziej "busy" niz normalnie. Bardzo duzo ludzi, z psami lub bez, wyszlo na spacer. Moze dlatego, ze zazwyczaj wybieraja sie gdzie indziej, a teraz, w ramach bezpieczenstwa, zostaja w malej miejscowosci?
W Guardianie piszą ze 30000 angielskich turystów utknęło we francuskich alpach i nie maja jak wrócić do domu,co niektórzy wczoraj zaczęli swoj wypoczynek i czekają na angielski rząd żeby ich ewakuował .
2020-03-15 15:24:46, Turefu napisał(a): Wlasnie wrocilam ze spaceru z psem po swojej miejscowosci. Wydaje sie bardziej "busy" niz normalnie.
Oglądałem "swoje" miasto na kamerach online.
Ruch nawet większy niż w inne poprzednie niedziele.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
Panowie Neuron, Jurny Jurek, Okazje i inni polityczni dyskutanci. Proszę przenieśc swoje rozmowy polityczne do innych wątków. Dalsze zaśmiecanie watku zakonczy się odpoczynkiem od forum. To nie miejsce na przepychanki polityczne. Macie wiele innych topików na rozmowy o polityce.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
Mie jestem przeciw, ale tu mam pytanie - czy jeżeli polityk zrobił coś w sprawie koronawirusa, to też zajmować się tym w innym wątku? Czy tylko jak źle zrobił (albo nienajlepiej)?
A czy jak jest to Boris Johnson - to też gdzie indziej?
2020-03-15 17:04:51, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Panowie Neuron, Jurny Jurek, Okazje i inni polityczni dyskutanci. Proszę przenieśc swoje rozmowy polityczne do innych wątków. Dalsze zaśmiecanie watku zakonczy się odpoczynkiem od forum. To nie miejsce na przepychanki polityczne. Macie wiele innych topików na rozmowy o polityce.
Próbuje ograniczyć to miejsce choć nie zawsze się da uniknąć. Rozumiem krytykowanie brytyjskiego rządu i działań z tym związanych ale wstawiania gifów z Dudą nie rozumiem. Gdyby moderacja zauważyła - starałem się od południa i staram się przenieść niektóre wątki do działów politycznych. Dyskusje o LOT, o działaniu rządu polskiego - staram się prowokować do dyskusji co z ta Polską? Tym bardziej nie rozumiem ostrzeżenia dla mnie, można sprawdzić.
Mało tego - ja mogę dostosować się do pewnych uwag i ostrzeżeń a niektórzy mimo odpoczynku dalej uważają, że jedną z was ,,trzeba nazwać idiotką skoro jest idiotką''. Robi z was kobiety x i wykorzystuje waszą wyrozumiałość. Pan sfrustrowany wylewa tu pomyje na pis i ma postawę pretensjonalną - niech nikt mu nie ,,wszadza brudnych paluchów''.
Mimo wszystko z szacunku dla moderatorek i ParaDoxa, który robi tu świetną robotę ograniczę swoje jestestwo tutaj typowo dla koronawirusa. I zastrzegam z góry - będę komentował brak działań brytyjskiego rządu i ignorancję elit jak i typowe zachowania brytyjskiego, cywilizowanego społeczeństwa co w większości bardziej przejmuje się problemem dżenderu niz covidem-19stym.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..