MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 580 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 579 | 580 | 581 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 580 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

fugazi

Post #1 Ocena: 0

2024-01-13 05:12:59 (rok temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2024-01-12 07:24:14, gosian napisał(a):
I co ci jest/było Fugazi?

Wypadek.
Wydarzył się ponad tydzień temu, jeszcze na wakacjach. Częsć skał nad morzem była sucha, a niektóre co jakis czas moczone falami. Przeskakiwałem z jednej na drugą, około metr do przodu i z pół metra w dół. Ta na dole była gładka i musiała być porosnięta glonami albo czyms sliskim, ale była sucha i w słońcu wyglądały tak samo. Ja jestem sprawny, żeby tam dojsć musiałem oddać sporo więcej takich skoków. No to skoczyłem na tą ostatnią tak jak na wszystkie poprzednie i wylądowałem.
Na plecach*SORRY*.
Gołe stopy dostały poslizgu, poszły do przodu i do góry, a całym ciężarem 90kg z impetem dosłownie jeb....łem na tym głazie na plecy , nawet nie zdążyłem się podeprzeć chociaż troche rękami. Głową też musiałem wyrżnąć, bo jak otworzyłem oczy to facet był nade mną pochylony a jego dziewczyna sie darła o pomoc. Na chwilę przed tym, widziałem jak ta para robiła sobie zdjecia, w bezpieczniejszym miejscu ze 20m za mną, poza tym nikogo wokoło.
Jak się ocknąłem to nogi miałem w wodzie, głębokiej po pas. Upadek mógł przez chwile z daleka wyglądać komicznie, ale aż nie chcę mysleć co by było jak nieprzytomny bym sie zeslizgnął cały do wody :-o
Pozwijałem się z bólu z 10minut, nie mogłem oddychać/złapać tchu, powoli się porozciągałem, uff, kręgosłup ok, raczej nic złamane, posiedzieli ze mną parę minut, bardziej chyba spanikowani niż ja
Żona w tym czasie daleko na plaży czytała sobie cos w cieniu, nieswiadoma niczego złego. Też jej nie mówiłem szczegółów bo by mnie zaraz po szpitalach ciągała. Odczuwałem tylko zewnetrzne stłuczenie, ból mięsni pleców , ale nie jakies bardzo dokuczliwe.
Po ok.4-5dniach już tu w Londynie, dopiero zaczęło boleć mocniej. Początkowo sam mówiłem że może w samolocie źle spałem, długo, niewygodnie, ale codziennie gorzej i ból przeszywa klatkę na wylot i teraz najbardziej boli w srodku i z przodu na piersiach, nie mogę wziąć glębokiego oddechu. Moja za neta, a tam info że po stłuczeniu obrzęk płuc może powstać w parę dni, początkowo bez wiekszych objawów, trudny do zdiagnozowania w pierwszej fazie i to stan bezposredniego zagrożenia życia:-o
No i stąd akcja ze szpitalem.
Miałem robione przeswietlenie płuc, badanie krwi, cisnienie i ekg serca. Wyniki dobre, nic nie wskazuje na żaden krwiak, obrzęk, guz czy wodę płuc. A jak bolało tak boli, bardziej prawa strona dalej od serca.

No własnie, ale po jaką cholerę się tam pchałem na te dzikie skały?

Bo taki jestem, ciekawy życia:-8

Za wieszczem: "Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga. Łam, czego rozum nie złamie"

Właź tam gdzie, gdzie nikt inny nie wejdzie:-]

Żerowały pelikany. Podlatywały na parę metrów w górę i dawały nura w wodę. Dosłownie raz na minutę i za każdym razem dziób i ten worek przy nim, pełen wijących się ryb. Z tej mokrej skały miały być najpiękniejsze ujęcia, zbliżenia, tego dużego ptaka.

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 13-01-2024 05:27 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #2 Ocena: 0

2024-01-13 10:43:24 (rok temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

No to w sumie teraz wiesz, żeś zdrowy jak te ryby, to uważaj na „pelikany” 😎
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2024-01-13 12:05:48 (rok temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No to fart, ze tylko tak sie skonczylo.
Pewnie obicia beda dawaly znac przez kilka tygodni.
Uwazaj na siebie, lepetynie tez sie oberwalo niezle, skoro odplynales na chwile. Zdrowia.

Swoja droga, co ten 'chinski' wirus z ludzmi wyrabia, zmusza do skakania po skalach... ;)

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2024-01-13 14:09:26 (rok temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

O kurczę Fugazi, serio miałeś szczęście w tym nieszczęściu! Dobrze, ze pojechałeś do szpitala sprawdzić i dobrze ze nic nie wynaleźli. Ja kiedyś, grając w gumę zbiłam zebra i dwa tygodnie wstawałam z łóżka najpierw na kolana, bo inaczej nie mogłam:-)

Oby szybko przeszło
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

gosian

Post #5 Ocena: 0

2024-01-13 14:58:30 (rok temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

A pleców sinych,poobijanych nie miałeś? Dobry kamuflaż, że żona nie zauważyła nawet podczas wałkowania.. Aparat cały? Ah te chłopy...

Kk a jak u ciebie po upadku? Boli jeszcze?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2024-01-13 16:07:49 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Fugazi, ty wciaz masz 16 lat, nie? ; )

Najbardziej podoba mi sie pytanie Gosian, czy aparat caly: D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2024-01-13 16:30:36 (rok temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

A no jeszcze pobolewa. W sumie cały czas czuje, ze obilam te kośc. Dobrze, ze nie mam siedzącej pracy, bo nie wiem co to by było ;)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

gosian

Post #8 Ocena: 0

2024-01-13 19:46:59 (rok temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Gal, fotograficzny Aparat *ROFL* w końcu mówił że dużego ptaka chciał uchwycić :-8
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #9 Ocena: 0

2024-01-13 23:02:41 (rok temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2024-01-13 14:58:30, gosian napisał(a):
A pleców sinych,poobijanych nie miałeś? Dobry kamuflaż, że żona nie zauważyła nawet podczas wałkowania.. Aparat cały? Ah te chłopy...

Kk a jak u ciebie po upadku? Boli jeszcze?

Hahahahaha, cała Gosia i jej intymne pytania*ROFL*
Aparacik nie ucierpiał, a po tym wałkowaniu to zawsze lepsze zdjęcia robi, te z dłuuuugim naswietlaniem, a obiektyw też się jakos dłuużej wysuwa:-]

KK umiesz plecy masować, bo ja mam specjalizację w kosciach ogonowych i okolicach:-]

Cytat:

2024-01-13 16:07:49, galadriel napisał(a):
Fugazi, ty wciaz masz 16 lat, nie? ; )

No skąd, jako szesnastolatek to miałem dopiero początki przygody z fotografowaniem:-T[ i mój aparacik z tamtych lat 'Smiena' nie wysuwał obiektywu, często trzeba wszystko było ręcznie ustawiać*SORRY*

Cytat:

2024-01-13 12:05:48, karjo1 napisał(a):
Swoja droga, co ten 'chinski' wirus z ludzmi wyrabia, zmusza do skakania po skalach... ;)

Raczej ten rudy, szkocki przylatywał każdego wieczora z kilkoma innymi i nie sposób było sie im wszystkim oprzeć:-)

A potem skały*SORRY*

A ból w klatce dalej intensywny:-[, ale chociaż w domu ciepełko już mamy*YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 13-01-2024 23:32 ]

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2024-02-13 17:39:10 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Wpisać się nie dało.
“COVID-19: the green book, chapter 14a”.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 13-02-2024 17:41 ]

Do góry stronyOffline

Strona 580 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 579 | 580 | 581 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,