Str 573 z 594 |
|
---|---|
Gwontownik | Post #1 Ocena: 0 2024-01-09 16:45:15 (rok temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Byla informacja z GP, a raczej oferta, że pośredniczą w takich badaniach kompleksowych. Koszt 800, ale to było jeszcze przed pandemicznym cyrkiem.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
iwona38 | Post #2 Ocena: 0 2024-01-09 21:28:05 (rok temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Mi przyslali zaproszenie zaraz po 40tce, potem przysylali jeszcze kilka razy bo ja juz po 50tce ale jakos mi do nich nie po drodze.
Nie kupuje w Amazonie.
|
Maat17 | Post #3 Ocena: 0 2024-01-09 21:36:25 (rok temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Ja nic nie miałam. Address ten sam grubo ponad 10 lat.
Tylko pap smear, ale za to na te szczepionki, to koperty szły jedna za druga…. nawet na rodzinę, która tu była tylko dwa miesiące, dużo zaproszeń przyszlo. Na koniec to jeszcze survey dostali do wypełnienia. [ Ostatnio edytowany przez: Maat17 09-01-2024 21:36 ] |
gosian | Post #4 Ocena: 0 2024-01-09 21:45:34 (rok temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ogólnie te badania to śmiech na sali.. więc maat nic nie straciłaś..
Mi powiedziała że jestem w Super formie (a nie jestem)i serce mam na 45lat a koleżance że serce ma jak 65 latka...a tak naprawdę to z koleżanką odżywiamy się podobnie, waga itd i ona bardziej zdrowa niż ja 🤣 Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2024-01-09 22:16:23 (rok temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Ja odkad skonczylam 40 lat mam zaproszenie co roku. I chodze. Zawsze zlecone podtawowe badania krwi, kontrola wagi, cisnienia ( to i tak mam co 3 m-ce),45 minut wizyta, pelny wywiad
![]() Ale jak slysze opowiesci i czytam historie to ja mam w GP practise bardzo dobra opieke. Mialam np 2x w ciagu ostanich 2 lat pelne MRI szyi i glowy z kontrastem- na pierwsze czekalam 2,5 m-ca, na drugie 10 dni. Ponioc badanie nie do wyproszenia. Nie prosilam- GP sam zlecil. Wszystkie enhanced badania krwi, moczu, kalu, nawet bolerioza, lacznie z alergenami up to date. Jak wysle maila na AskmyGP o 8 rano, to najpozniej do 10.30 mam wizyte lekarska. Konsultacje specjalistryczne tez mialam. Faktem jest, ze ja mam objawy somatyczne ale bardzo niespecyficzne, ale wszyscy przypuszczja (lacznie ze mna). ze to po prostu na tle nerwowym. Bo wszedzie czysto. Ale czasem sama sie dziwie, ze mi to wszystko zlecaja. |
|
|
dominikaaa | Post #6 Ocena: 0 2024-01-09 22:36:00 (rok temu) |
Z nami od: 30-03-2008 |
U mnie to wyglada tak, ze nawet jakbym miała objawy somatyczne to wtedy jest to wystarczający powód na potwierdzenie, ze żadnych badań nie potrzebuje. Mri - pomarzyć mogę, mam problemy z kregosłupem i jedyne co uzyskałam to spotkanie z fizjoterapetą i ćwiczenia.
|
gosian | Post #7 Ocena: 0 2024-01-09 22:43:24 (rok temu) |
Mi na spotkaniu pobrali krew z palca zeby sprawdzić cholesterol. Mimo że od kilku lat mam anemię to nikt nie zlecił badań krwi. Cholesterol wyszedł lekko podwyższony,ale drugi w normie to super nic nie trzeba robić.. do tego nie palę i mało piję okaz zdrowia..a jak jeszcze usłyszała że na basen chodzę raz w tygodniu ojejciu...rewelacja.. już więcej nie pójdę bo zmarnowali mój czas tylko..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
dominikana36 | Post #8 Ocena: 0 2024-01-09 23:08:31 (rok temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Kurcze, nie wiem. Ja mam tego samego GP ponad 10 lat i mam co trzeba ( i nie trzeba).
No moje objawy sa very concerning-to nie jest tak, ze cos tam mnie kluje, czy glowa boli i moge funkcjonowac. Powazne objawy neurologiczne, nigdy nie byly zignorowane. Sama myslalam nad diagnoza. Ale summa summarum ja jestem zadowolona z opieki. Natomiat jako SW znajduje interwencje medyczne w tym kraju jako at least inadequate. Mamy duze szczescie, ze wiekszodc z nas moze sie diagnozowac czy nawet leczyc w PL. |
gosian | Post #9 Ocena: 0 2024-01-09 23:27:11 (rok temu) |
Objawy somatyczne to nie jest czasem rodzaj depresji objawiający się, że czuje się różne choroby? I ogólnie jak to zdiagnozować?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2024-01-09 23:31:13 (rok temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Po tym co widzialam to np. opieka w razie cancer tu jest zdecydowanie lepsza.
Ja nigdy nie mialam problemow tutaj z gp, mimo, ze mieszkalam w roznych miejscach. Jedyne co zauwazylam to, ze trzeba mowic co sie chce uzyskac. Nie powinno sie chodzic do gp z nadzieja, ze sie powie "panie doktorze zle sie czuje i nie wiem co mi jest". Przed wizyta musisz sie dokladnie przygotowac zeby przedstawic wszystkie symptomy a najlepiej zapytac o badania jakie chcesz zeby ci zlecono. Ja mialam tak za kazdym razem. Wiem, ze to gp powinien wiedziec czego potrzebujesz ale jesli za kazdym razem trafiasz do innego lekarza to im tez jest trudno kontynuowac diagnostyke jesli nie wiedza jakie masz syptomy. Pamietajmy, ze to my najlepiej znamy swoj organizm. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 09-01-2024 23:31 ] Nie kupuje w Amazonie.
|