MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 563 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 562 | 563 | 564 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 563 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2023-06-29 16:13:15 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie przesadzajmy, bo po Europie dalo sie poruszac bez szczepionek. Trzeba bylo tylko robic test lub miec papierek testu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona38

Post #2 Ocena: 0

2023-06-29 16:36:13 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Nie wiem kto przesadza, kolezanka wziela zeby nie byc WIEZNIEM jak to wykrzyczala. Ja myslalam, ze szczepionki bierze sie dla zdrowia ale co ja tam wiem.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #3 Ocena: 0

2023-06-29 16:45:33 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2023-06-29 16:13:15, Richmond napisał(a):
Nie przesadzajmy, bo po Europie dalo sie poruszac bez szczepionek. Trzeba bylo tylko robic test lub miec papierek testu.

Nie do konca tak.
Testy testami, mozna zrobic…..

Co do izolacji…
w Polsce 2 tygodnie, po powrocie 2 tygodnie.
Wakacji 28 dni na rok.

Uwiezili nas wszedzie.

Co do wirusa… ja chora nie bylam….. ale tez zylam jak pustelnik. :-(

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2023-06-29 17:47:28 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja skutecznie ominęłam polską kwarantannę po tym jak zrobili luke w prawie dla podróży służbowych. A później znieśli, bo była szczepionka lub testy.

A w UK trzeba było zrobić test i po sprawie. Nie mówię o egzotycznych podróżach.

Większość moich znajomych nie zaszczepiła się, a jedynie mi znani zrobili to z własnego wyboru, nie dla wakacji.

Trzeba było to przetrwać i żyć dalej. Tak jak pisałam kiedyś, że nie będę się martwić co będzie, jak zmuszą wszystkich do szczepienia, dopóki nie nadejdzie taka sytuacja.

Iwona reprezentuje bardzo wojowniczą postawę, ja wybieram święty spokój i życie po swojemu, na tyle ile się da. Nie chcę marnować czasu na walkę z wiatrakami, ani martwienie się na zapas.

Mam znajomego, który zerwał kontakty z ludźmi, którzy wzięli szczepionkę i zwyzywał ich od idiotów. Ja mu powiedziałam, że nowi znajomi nie rosną na drzewie i nie mam zamiaru nikogo dyskryminować z tego powodu. Każdy robi co uważa za stosowne. Czy ten znajomy nie jest większa ofiarą tej pandemi, bo dał się zmanipulować i brał udział w dzieleniu społeczeństwa?

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 29-06-2023 17:52 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #5 Ocena: 0

2023-06-29 17:53:24 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Iwona, dobrze rozumiesz, więzienie za niewinność? i tak @ mać musieliśmy pojechać na wspaniałe Covid free wakacje bo jeszcze szczepionek nie było i co syn wrócił z Covidem i pół roku ŻADNEGO Smaku a jaja po dwóch latach.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #6 Ocena: 0

2023-06-29 18:24:48 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

A co to po szczepionce sie covida nie lapalo? Co ty pleciesz?

Rich masz racje ja nie potrafie stac i przygladac sie spokojnie z boku. No taka juz jestem. Czasami zazdroszcze takim ludziom jak ty.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #7 Ocena: 0

2023-06-29 21:48:52 (2 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Jedna babka u mnie w pracy zaszczepiona nie wiem ile razy jak zachorowała na covida to nie mogła przestać się dziwić.. No jak to covid jak się zaszczepiłam?
Przeszła covid bardzo ciężko.. Była kilka tygodni na zwolnieniu a jak wróciła to sapala i było widać że się męczy nawet dłuższą rozmową... Teraz już jest ok ale potrzebowała chyba z 2 miesiące.. Ot taka historia..
Mogłabym przytoczyć jeszcze parę covid zaszczepionych i nie zaszczepionych..
A w Polsce mój siostrzeniec i siostrzenica wciąż chorują.. Tłumaczą się, że dzieci ze żłobka przynoszą choroby bo jak to u małych dzieci bywa łapią jedno po drugim i się zarażają od nich... Niech tak myślą.. Przed eliksirem tak często nie chorowali, więc różnie to można tłumaczyć..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOnline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2023-06-29 23:11:34 (2 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kwarantanny w obrebie Europy dawalo sie jakos ogarnac.
Ciekawe, ze ostatnio nakrecono panike wsrod polskich kociarzy i reakcja wielu jest zdroworozsadkowa. Cos, co jeszcze jakis czas temu bylo bliskie linczu publicznego.

Kolejna ciekawostka, czlowiek od prac remontowych pogratulowal nam rezygnacji ze szczepien. Wspomnial o ciezkich problemach ze zdrowiem wsrod bliskiej rodziny bezposrednio po dawkach.

Iwona, co konkretnie mozemy zrobic, niz dawac przyklad zycia w miare normalnie, zgodnie z wlasnymi przekonaniami?
Wypominac innym ich decyzje dozywotnio, scinac sie przy kazdym spotkaniu?

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #9 Ocena: 0

2023-06-30 05:54:55 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Ja sie z nia nie scielam, ja zapytalam czy widzi ze zostala oklamana czy moze dalej uwaza, ze rzad przejmowal sie jej zdrowiem. I do tej pory nie uslyszalam zadnej odpowiedzi. Nie opowiedziala sie po zadnej stronie. Tylko cos o wiezniach, znaczy sie tych nie zaszczepionych itp. bzdety. A na konkretne pytanie, ktore zadalam z ciekawosci, odpowiedzi brak.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #10 Ocena: 0

2023-06-30 07:06:20 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Ja miałam covid na pewno dwa razy i całe szczęście, że płatne chorobowe i bez objawowy, jedynie co to ból głowy.

Wzięłam dwie dawki wymagane do podróży, bo bym nie siedziała na jakiś durnych kwarantannach przez cały urlop z policjantem na głowie, a inni dalej stali w tych kolejkach i się dziabali. Moi znajomi z pracy wszystkie możliwe dawki + szczepienia na grypę, bo z pracy nam dają za free - ona 40 lat on po 50. Maski zdjęli dwa miesiące temu, a tak w maskach non stop. Jak zdjęli to okazuje się, że żyją i nie chorują 😎
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Strona 563 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 562 | 563 | 564 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,