Sprawdziłem.
Str 545 z 594 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2022-06-24 04:17:43 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
|
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2022-06-24 10:36:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
To jest artykuł napisany i opublikowany tylko po to aby sprzedać reklamy i nic nie wnosi. Z czystej matematyki wiadomo, że im czlowiek starszy tym "śmierć jest blizej". Z uwarunkowań biologicznych natomiast wiadomo, że jest mniej sprawny. Równie dobrze można by stworzyć tekst poparty badaniami naukowymi stwierdzający, że im człowiek starszy tym bardziej szczęśliwy jest bo przez większą ilość przeżytych lat więcej pecha (gdzie mógł zginąć a nie zginal) go ominęło. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2022-06-24 13:27:45 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-06-24 10:36:03, Gwontownik napisał(a): Cytat:
To jest artykuł napisany i opublikowany tylko po to aby sprzedać reklamy i nic nie wnosi. Z czystej matematyki wiadomo, że im czlowiek starszy tym "śmierć jest blizej". Z uwarunkowań biologicznych natomiast wiadomo, że jest mniej sprawny. Równie dobrze można by stworzyć tekst poparty badaniami naukowymi stwierdzający, że im człowiek starszy tym bardziej szczęśliwy jest bo przez większą ilość przeżytych lat więcej pecha (gdzie mógł zginąć a nie zginal) go ominęło. Koniec naukowej ekspertyzy? Zamieściłem to jako żart, za mało ikonek? ![]() |
xxxx1234 | Post #4 Ocena: 0 2022-07-04 14:15:04 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Hej jeszcze do niedawna myślałem, że "kolejnej fali" nie będzie, ale teraz zmieniłem zdanie, pamiętam, że podczas poprzednich fal można było, kupić na eBayu, albo ściągnąć z ze strony NHS jakąś kartkę świadczącą o ukrytej niepełnosprawności, która nie pozwala na noszenie maski czy ktoś może podrzucić linka?
|
Gwontownik | Post #5 Ocena: 0 2022-07-04 17:12:14 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Nie chce ci się Googla zapytać?
proszę Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2022-07-04 17:25:06 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Poszukaj na eBay pod hasłem hidden disability. Za parę funtów jest ta smycz ze słonecznikami i kartka, że masz ukryta niepełnosprawność.
Carpe diem.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2022-07-04 17:30:24 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Przeniesione z wątku o Ukrainie
Cytat: 2022-07-04 14:03:33, xxxx1234 napisał(a): Cytat: 2022-07-02 07:44:56, cris82 napisał(a): "Cris na szeroko rozumianym zachodzie też mamy systemy punktacji obywateli tylko, albo nie chcesz tego widzieć, albo nie widzisz. "Dobry obywatel" zaszczepił się i leci do Grecji, zły obywatel siedzi na czterech literach w domu" tutaj caly czas masz wybor twoja decyzja chinczycy nie maja tego komfortu dobre ze probujecie zrownac chiny z zachodem pod wzgledem wolnosci i swobod obywatelskich ciezko w to uwierzyc ale naprawde to robicie 😄 Ja nie piszę, że w Chinach jest super tylko, że "na zachodzie" jest podobny trend jak na razie na mniejszą skalę, ale zobaczymy co przyniosą kolejne miesiące i lata, poza tym w Chinach nikt z nas nie był i za spawanych drzwi na własne oczy nie widział, więc trudno jest ocenić czy to jest prawda czy propaganda . Napisałeś "tutaj cały czas masz wybór", wiesz jak Ci ktoś da wybór "gó..o na talerzu", albo umieraj z głodu, a na innym talerzu leży sobie łosoś z frytkami, ale Ty go nie możesz dotknąć. Do wyboru masz gó..o, albo umieraj z głodu według Twojej definicji w takiej sytuacji ciągle masz wybór. Cytat: 2022-07-04 14:30:12, cris82 napisał(a): to jest jakies porownanie z doopci zaczerpniete wybacz ale tak jest serio taki miales wybor? ja lecialem niezaszepiony do Polski jak byly kary za latanie po 5k funtow musiales miec dobry powod ktorego i tak nikt nie by w stanie zweryfikowac w chinach ludzie podobno glodowali na tych kwarantannach tutaj mogles isc z kowidem do sklepu zrobic zakupy wiec nie przesadzaj zaszczepiles sie? nie i nie jestes zadnym wyjatkiem cala masa takich osob jest na forum i zyjecie co dobija to ceny i to ze nas dymali na kasie -testach ktore dzisiaj sa 10 razy tansze lub wiecej ale juz nie rob jakiegos dramatu w koncu k...de byla pandemia ktora pochlonela zycie milionow osob stan wyjatkowy a ty o jakis gownach na talerzu i lososiach... Cytat: 2022-07-04 15:51:42, iwona38 napisał(a): Pandemia to byla...bezgranicznej glupoty i trwa do dzis. Niektorym to nawet maski zostaly przyklejone do buzi i tak pewnie juz im zostanie. Szkoda tylko tych, ktorzy musza umrzec na nie zdiagnozowanego raka w pore, ale to ludzie drugiej kategorii, najwazniejsi byli ci co uwierzyli w pandemie i nawet udalo im sie zlapac wirusa. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
xxxx1234 | Post #8 Ocena: 0 2022-07-05 08:10:27 (3 lata temu) |
"Leciałem do Polski jak były kary po 5k funtów musiałeś mieć dobry powód" to jest ograniczanie wolności koniec kropka.
Poza tym w Austrii, w Niemczech we Francji nie było tak "luźno" jak w UK, w Kanadzie nawet ludziom konta bankowe blokowali, Kraken (giełda krypto) wysyłał ostrzeżenia do Kanadyjczyków żeby przelali swoje krypto na prywatne portfele bo za chwilę będzie musiał im blokować środki to jest wolność? Nie wiem jak jest/było w Chinach mogę się tylko opierać na oficjalnej propagandzie, ale zauważ to, że "zachód" idzie w kierunku coraz większego ograniczania wolności, nie możesz odrazu zaspawać ludziom drzwi, ale jak na początek zaczniesz od "tylko zaszczepieni wchodzą do restauracji" po pewnym czasie dojdziesz do wycofania gotówki i punktowej oceny obywatela i spawania drzwi. Powolne gotowanie żaby. |
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2022-07-05 08:57:34 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
jak masz wypadek smiertelnyny na drodze to tez jest ograniczenie wolnosci bo droga jest zamknieta i nie mozesz przejechac
no ja akurat pisze o swojej perspektywie i twojej bo mieszkamy w uk z covidem chodzilismy po browary do supermarketu nie bylo tragedii w porowaniu do chin a ogolnie byla tutaj nie ma sporu : P [ Ostatnio edytowany przez: cris82 05-07-2022 09:08 ] |
xxxx1234 | Post #10 Ocena: 0 2022-07-05 09:40:59 (3 lata temu) |
W zeszłym roku siedziałem na kwarantannie po powrocie z innego kraju i nie można było wychodzić z domu nawet na zakupy, kilka razy był u nas ktoś sprawdzić czy jesteśmy w domu.
W 2020 też siedziałem na kwarantannie po powrocie z innego kraju i wtedy faktycznie nikt tego nie sprawdzał. Więc nie do końca jest prawdą to co piszesz. Więcej kwarantanny nie miałem bo nie latałem się testować co dwa dni, od ponad dwóch lat mnie covid omija szerokim łukiem. Jak masz wypadek na drodze zamknięcie drogi jest całkowicie uzasadnione policja, straż, pogotowie prowadzi działania, to samo gdy droga jest zamknięta bo aktualnie trwają prace remontowe, ale czym innym jest zamykanie drogi ponieważ może na niej dojść do wypadku to jest ograniczanie wolności. Tak samo było z covidem kwarantanna bo mogłeś się zarazić jak byś nie mógł sie zarazić w sklepie za rogiem, zakaz latania bo możesz się zarazić itd.... |