Str 521 z 594 |
|
---|---|
kalusia | Post #1 Ocena: 0 2020-11-07 13:04:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 02-01-2011 Skąd: - |
Ciekawe czy doczekamy się statystyk liczby zgonów z powodu Covid nie osób chorujących na Covid. Na Medonet był o ostatnio artykuł na ten temat i sytuacji w Polsce. albo tutaj - podobny artykuł. [ Ostatnio edytowany przez: kalusia 07-11-2020 13:11 ] |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2020-11-07 20:04:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zaczynaja sie marsze protestacyjne w duzych miastach, czesc przewidziano na jutro.
Zastawiono plotami lokalne akademiki w Gr. Manchester, studenci sie troche zirytowali. mancunion |
Misia13 | Post #3 Ocena: 0 2020-11-07 20:18:19 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Demonstracja studentow w Brighton rowniez. Przechodzili glowna ulica I na plaze....
|
Jurny_Jurek | Post #4 Ocena: 0 2020-11-08 00:47:57 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Czy zwolennicy lockdownu, maseczek i rządowych obostrzeń zamilkli, dlatego że te metody jednak działają czy, że zaczyna się spełniać czarny scenariusz niemainstreamowych nieekspertów, że blokada służby zdrowia i psychologiczno-ekonomiczne skutki #30%niemaseczekzabija będą miały większe konsekwencje niż coś, czego i tak nie unikniemy?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2020-11-08 02:26:08 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2020-11-07 13:04:58, kalusia napisał(a): Ciekawe czy doczekamy się statystyk liczby zgonów z powodu Covid nie osób chorujących na Covid. Na Medonet był o ostatnio artykuł na ten temat i sytuacji w Polsce. albo tutaj - podobny artykuł. Temat trudny szczególnie w Polsce. Znajomemu w UK wykryto raka i po czterech tygodniach będzie mieć operację. W Polsce długo musiałby czekać a wiadomo, że każdy dzień zwłoki obniża szansę na wyleczenie. Takie też mam sygnały z Polski. Onkologia leży. Oczywiście nie wierzę, że w UK jest tak kolorowo bo nigdy nie było. Teoretycznie lockdown służy wyłączeniu krzywej. Ocenić będzie można to już po fakcie. Póki co lockdown kosztuje mnie trochę pieniędzy i parę planów mi pokrzyżował. Nie ma też wątpliwości, że będzie nas wszystkich to słono kosztować. Pewnie w przyszłym roku dowalą jakiś podatek. Na początku parę osób było bardzo zadowolonych bo kadź była i do roboty nie trzeba było chodzić. Co z tego jak do roboty nigdy nie wrócili bo firma padła. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 08-11-2020 02:26 ] |
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2020-11-08 08:57:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ale skad wiesz ile mialby czekac w pl.. hehe
zabawne to co piszesz bo przez ostatnie miesiace neutralnie polityczne osoby z forum pisaly o tym ze tutaj nhs zrobil sobie pauze a w pl czlowiek dalej moze liczyc na pomoc medyczna przywoluje opinie roznych uzytkownikow z forum dla ciebie specjalnie rowniez dodam ze nie byl to jj : P |
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2020-11-08 09:08:28 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Tutaj odwołują znowu operacje - skoro człowiek wymaga naprawy/ operacji to jest to poważne, odwoływanie hmmm bo Covid?
Kobiet w ciąży mi szkoda - wyjdzie, czy nie wyjdzie? Sama miałam ciążę zakończoną po USG w 32 tyg. inaczej straciła bym na pewno jedno, jak nie dwóch (bo jeden by umarł i zakażenie) i może sama bym tego nie przeżyła, takie przypadki to nie wyjątek, a teraz dno ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 08-11-2020 09:13 ] Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
iwona38 | Post #8 Ocena: 0 2020-11-08 09:14:47 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Znam osobiscie przypadek osoby chorej na raka, ktorej nie udalo sie go zdiagnozowac w Anglii od lutego. Nie wykonano nawet podstawowych badan na markery nowotworowe. Pojechala do Polski, rak zdiagnozowany, operacja, niestety okazal sie juz nieoperacyjny. Pobrano wycinki, wyniki mialy byc po dwoch tygodniach, w piatek sie dowiedziala, ze musi czekac kolejne dwa tygodnie bo nie ma ludzi do pracy i trzeba czekac dluzej. Nie rozpoczeto zadnego leczenia typu chemioterapia, bo nie ma wynikow. Nawet nie chce sie tego komentowac. Ktos powinien odpowiedziec za takie tragedie ludzkie.
Nie kupuje w Amazonie.
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2020-11-08 09:24:16 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2020-11-08 08:57:44, cris82 napisał(a): ale skad wiesz ile mialby czekac w pl.. hehe zabawne to co piszesz bo przez ostatnie miesiace neutralnie polityczne osoby z forum pisaly o tym ze tutaj nhs zrobil sobie pauze a w pl czlowiek dalej moze liczyc na pomoc medyczna przywoluje opinie roznych uzytkownikow z forum dla ciebie specjalnie rowniez dodam ze nie byl to jj : P Ja pisalam o kolezance, ktora miala operacje kregoslupa w PL na swoj koszt i dzieki temu pewnie nie zostala kaleka. NHS zapisal jej jeszcze przed Covidem fizykoterapie, zadnych zdjec/MRI, itp. Covid opoznil fizykoterpie, nie doczekala sie zadnego spotkania. W PL zrobila badania i od razu zalecili jej operacje. Wlasnie dzisiaj wraca do UK po 4 miesiecznym pobycie w PL. Za kilka miesiecy ma jeszcze leciec na kolejna kontrole i po nowe cwiczenia rehabilitacyjne. Panstwowe leczenie w UK czy PL jest teraz ciezkie. Z prywatnym lepiej jesli nie korzystaja ze wspolnej infrastruktury. W UK na razie nie wciagneli ponownie prywatnych szpitali do walki z Covidem, tak jak na wiosne. Carpe diem.
|
gosian | Post #10 Ocena: 0 2020-11-08 10:39:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
To chyba zależy od regionu. U mojej siostry był podejrzewany rak i poszło piorunem. Jest już po chemii i w trakcie dalszych badań. Także nie możemy wszystkiego wrzucić do jednego worka.
Mowa o Polsce [ Ostatnio edytowany przez: gosian 08-11-2020 10:40 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|