Str 514 z 594 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
xxxemi |
Post #1 Ocena: 0 2020-11-01 21:13:01 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Cytat:
2020-11-01 20:47:27, DADAM1986 napisał(a):
Chodzilo mi o problem mentalny Richmond.
W sumie mam przedsmak emerytury i wiecej wydawania niz zarabiania.
Szczerze? Slabe to uczucie.
Potrzebujacym juz dawalem I tez slabo to wychodzilo.
Albo nie bylo nawet zwyklego dziekuje, najczesciej zazdrosc “bo Polak ma lepiej niz ja?!”, ostatni przypadek sprzed ponad roku gdzie oddalem na prosbe kolezanki (aby pomoc jej bratu) prawie nowa lodowke, pol szafy swoich ciuchow, okolo 20kg jedzenia z lodowki/ zamrazarki, tostery i innych gratow mnostwo a na koniec dorzucilem £100 cash zeby mogl chlop ruszyc...
Kilka tygodni pozniej od osoby trzeciej uslyszalem ze “dalem zarcie co sam nie chcialem jesc”.
Cos we mnie peklo ostatecznie i od tamtej pory zaden bezdomny ani potrzebujacy W ogole mnie nie rusza. I nie bedzie.
Unreal do kogo to bylo konkretnie prosze?
Przykre to co mówisz. Ale wiesz sama się przekonałam że Ci co najgłośniej krzyczą i proszą o pomoc niekoniecznie jej potrzebują. Niestety ci którzy zasługują na wsparcie są z reguły skromni i będą wdzięczni do śmierci.
Ale wracając do tematu, niestety już znam kilka osób którym biznes się sypie. A to pewnie początek.
Pieniądze jeśli masz, trzymaj, inwestuj bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy ich będziesz najbardziej potrzebował.
|

|

|
|
|
Misia13 |
Post #2 Ocena: 0 2020-11-01 21:34:07 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
XXXemi... dobrze mowisz... jak zdrowie podupadnie, to tych pieniedzy moze nawet zabraknac.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #3 Ocena: 0 2020-11-01 22:15:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
My tu o pieniądzach i jak je wydać a tymczasem foodbanki, których jest w tym kraju więcej niż macdonaldów przeżywają oblężenie. W obliczu krzyku o koronawirusie ledwo przebija się alarm organizacji, że dzieci głodne a rząd nie poparł projektu na dodatkowe fundusze (lokalny MP odwiedził foodbank i sie dziwił, czemu ludzie mało nie napluli mu w twarz bo głosował przeciwko) . W szkole przed half-term była zbiórka ale gdzieś na zakupach wypatrzyłem corned beef w puszkach w price cut i wraz z innymi produktami zawiozłem znajomemu od lat prowadzacemu breakfast shop i foodbank jednocześnie. Mówił, że najgorsze co widzi to rodzice o 9 rano z czteropakiem piwa i fajkamk w gębie proszą coś na obiad i kolację. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 01-11-2020 22:28 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
Unre4L |
Post #4 Ocena: 0 2020-11-01 23:30:01 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-03-2020 Skąd: Cambridge |
Pooglodajcie sobie i zrozumcie w koncu a nie nazywacie wszystko... wiekszosc z was sie z tego smieje a jak zrozumiecie bedzie za pozno. https://m.youtube.com/watch?v=D_7fxSNUW5s
|

|
 |
|
DADAM1986 |
Post #5 Ocena: 0 2020-11-02 01:09:00 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Kolego, Ty myślisz że tego nikt nie widział?
6.5 roku temu jak przyjechałem do UK, popracowałem 7 miesięcy to zacząłem głosić swoją teorię, że nawet najbystrzejsi z nas zostaną zaciągnięci to gównianej roboty jak ja Twoim filmiku jest ujęcie >> 3:16 ... Wiedziałem już wtedy że małe firmy, SE, małe LTD i ogólnie pojedynczy człowiek choćby nie wiem jak zdolny zostanie wchłonięty przez ten system. Nie przewidziałem CovidCircus ale to tylko przyśpieszyło sprawę.
Przykre jest to, nie chwaląc się, ze trzeba naprawdę ogromnej wiedzy ogólnej i IQ wyższego od świstaka żeby te puzzle ogarniać i po kolei rok po roku dokładać.
Ode mnie tylko tyle: Nie dorobiłeś się, aby czuć się bezpiecznie? Teraz już za późno.
Unreal >> Tobie kolego współczuję z jednego powodu.
Jako wybitnie oszczędzający truteń (co w normalnym--LOGICZNYM systemie pochwalam i schlebiam żeby nie było) dorobiłeś się tyle co nic, a teraz i tak te kilka "groszy" w niczym Ci nie pomoże... Niedługo zrozumiesz.
|

|
 |
|
|
Unre4L |
Post #6 Ocena: 0 2020-11-02 03:22:11 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-03-2020 Skąd: Cambridge |
Dadam1986 tu nie chodzi o pieniadze ty to zrozumiesz nie ja  .... ty byles pochloniety opychaniem iphonow
I ipadow za kilka zl wiecej nie ja  dla
Mnie to sie nie liczy - hipokryta pisze wczesniej o zarabianiu na “frajerach “ a teraz ze mi to w niczym nie pomoze haha  Sztuka jest przetrwac w kazdych warunkach a nie na sofce przed laptopem  zabralby ci w czasie gdzie nie dzialal by zaden system karte z bankomatu , kluczyki od samochodu i domu i bys nie wiedzial co robic biznesmenie za 5 tke [ Ostatnio edytowany przez: Unre4L 02-11-2020 03:25 ]
|

|
 |
|
Richmond |
Post #7 Ocena: 0 2020-11-02 10:54:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Firma zrobila conference call dla wszystkich i oczywiscie zawiesza czesc pracownikow na czas lockdown. Na razie nie wiadomo kogo, ale mozna sie domyslic, ktore dzialy nie beda potrzebowaly ludzi, jak wszystko bedzie zamkniete.
Moj los jest nieznany, bo ja nie jestem pracownikiem. Nie chce na razie zawracac glowy dyrektorowi, ktory placi moje faktury, bo pewnie ma teraz duzo innych waznych spotkan. Carpe diem.
|

|
 |
|
ZlotaPerla1 |
Post #8 Ocena: 0 2020-11-02 11:12:18 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
U mojego zebranie było - nie zamykają, dziwne ... BMW naprawiają. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #9 Ocena: 0 2020-11-02 12:28:39 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
A wiecie juz, ze pierwszego zarazonego w Anglii podobno dopadl seryjny samobojca? Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2020-11-02 12:51:01 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No, to brzmi conajmniej jak Oszukać Przeznaczenie  Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|