MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 513 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 512 | 513 | 514 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 513 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2020-11-01 12:37:52 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2020-11-01 11:30:08, gosian napisał(a):
(..) Coroczne doszczepianie wiecej zlego niz dobrgo moze zrobic.(..)

Karjo, możesz rozwinąć myśl? Myślałam, że te coroczne szczepienia wręcz są wskazane. Ja właśnie miałam iść w październiku z jednym kotem, a tak mi umknął ten czas, że przegapiłam. W przyszłym tygodniu będę dzwonić do veta

Przerzucilam do 'kociego' tematu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxemi

Post #2 Ocena: 0

2020-11-01 15:11:18 (5 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Z nami od: 28-12-2011

Mówią że wielce prawdopodobne że lockdown będzie przedłużony. Nieźle, ciekawe ile biznesow przetrwa po Nowym Roku 😟

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2020-11-01 15:45:19 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Te date 2 grudnia nalezy traktowac luzno, tak samo jak wiosenny lockdown byl przedluzony.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2020-11-01 15:55:29 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Ciekawe co sklepy typu TK maxx teraz zrobią z całym świątecznym obłożeniem :-/
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2020-11-01 16:02:57 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Niewiele. Teraz był czas na odrobienie choć części strat ale już po ptokach. Bezzos i Amazon zanotują rekordowe zyski a tysiace biznesów pójdzie z torbami. Do tego dorzućmy niepewną sytuację po brexicie.

Czas na plan B i odbudowywanie ruin imperium od nowa. Oczywiście na takie czasy potrzebny jest polityk z ,,cohones", który nie bedzie sie bał wziac odpowiedzialnosci za decyzje i sformuje mocny rzad na ciężkie czasy.

Maski i distancing chronia - weźmy sobie 2 kraje - Holandie i Belgię. W 1 kraju z maseczkami luźno, kto chciał. W 2gim obowiazkowe wszedzie. Wykresy sie nie różnia a nawet w Belgii wygląda to gorzej. Zamiast chronić najbardziej narażonych to do zapaści doprowadza sie gospodarkę kompleksowo. Tym razem chociaż dzieci zostawiono w spokoju, zaczyna sie pojawiać iskierka normalności czyli ,,skoro nie działało to czemu tym razem ma zadziałać?".

Za paré lat, gdy macrony i bojo beda na politycznym aucie ludzie dojda do wniosku, że to były działania bardziej destrukcyjne niż wpływ samego wirusa.

,,"Lockdown strategies have led to many avoidable deaths among those at high risk from COVID-19 infections, while creating enormous collateral non-COVID health damage on everyone else." <a href="https://t.co/YIjWtMFRV3"" target="_blank" target="_new">https://t.co/YIjWtMFRV3"</a>;

Tak, istnieja modele konkurujace z lockdown/maseczki/distancing, jedna jest opracowana nawet przez jednego z polskich specjalistów. Niestety morawiecki to laluś i cykor, lider Polski co się boi i woli budować szpitale ,,polowe" na stadionie. Ludzie zarażali się na siłowniach, w barach ale w magazynach stłoczeni jak sardynki już nie.

https://www.spectator.co.uk/article/the-ten-worst-covid-decision-making-failures/amp?__twitter_impression=true

(Niejednorodna Populacja K. Szczawińskiego to jeden z przykładów w kontrze do tego beszensownego kopania się z wirusem). Wiekszisc leci na wytyczne WHO i modele państwa środka - z którego wirus sie wydostał, gdzie nie znamy żadnych danych i gdzie ekonomia pikuje w górę podczas gdy usa czy europa bedzie 50 lat za chinskimi komunistami gdy zrobia lockdown do wiosny.

A po lockdownie i wyplaszczeniu krzywej kolejny wzroat geometryczny.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 01-11-2020 16:11 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #6 Ocena: 0

2020-11-01 16:59:07 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-11-01 09:20:10, ZlotaPerla1 napisał(a):
Nie ma nic o szkołach?

Szkoly otwarte w Angli....

Do góry stronyOffline

DADAM1986

Post #7 Ocena: 0

2020-11-01 18:22:38 (5 lat temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2017

Jurek zgoda W 100% tym razem... Niestety!
Moj biznes czyli Handel/naprawa elektroniki z Apple chyba tez juz lezy. Recyklingi, firmy leasingowe itp gdzie mialem zrodelko zamkniete na amen.
Nawet na ebay nic znalezc nie moge.
Dodatkowo nie moge sprzedawac ludziom nic bo nie jest essential. To co mam jak juz nawet chetny jest to najczesciej rezygnuja bo nie dojada bo lockdown itp

A czas zniw W moim biznesie wlasnie teraz mial sie zaczynac, tylko ze co roku mialem juz przygotowane po 200-300 macbookow, 300-500 ipadow, troche iMac itp
Teraz mam moze ze 40 gratow ledwo wyluskanych.
Tragedia staje sie faktem.

A tak nawiasem nie straciliscie troche motywacji w ogole do zarabiania pieniedzy? Co chwile lapie sie na tym, ze co z tego skoro sa nawet zarobione/poinwestowane jak nie moge ich nigdzie wykorzystac np. na podroze?
Co mam sobie pokupic nowe autka jak dziecko zeby rdzewialy na podjezdzie?
Rozumiem tych co pracuja bo musza na jedzenie, rachunki itp bo to najlepszy “bat”, ale co z tymi co gromadzili od
zawsze? Jaki jest tego dalszy sens?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2020-11-01 19:57:29 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mysle, ze wiekszosc ludzi ma troche inne problemy niz motywacja do zarabiania pieniedzy i ich nadmiar. Nie wydasz ich teraz, wydasz pozniej. A jak Cie szlag trafi, to wydadza Ci ktorzy odziedzicza. Zawsze mozesz oddac potrzebujacym.

Nie mozesz sprzedawac tych urzadzen online?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Unre4L

Post #9 Ocena: 0

2020-11-01 20:09:35 (5 lat temu)

Unre4L

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-03-2020

Tak was czytam i stwierdzam panike, a po co? Co wam to da? Gadanie i gadanie. Chcieliscie iphonow nowych ciuchow byc bizesmenami i bizneswoman , koniecznie auto na leasing to teraz pan was zagonil do zagrody:) usmiechnicie sie i obserwujcie.

Do góry stronyOffline

DADAM1986

Post #10 Ocena: 0

2020-11-01 20:47:27 (5 lat temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2017

Chodzilo mi o problem mentalny Richmond.
W sumie mam przedsmak emerytury i wiecej wydawania niz zarabiania.
Szczerze? Slabe to uczucie.

Potrzebujacym juz dawalem I tez slabo to wychodzilo.
Albo nie bylo nawet zwyklego dziekuje, najczesciej zazdrosc “bo Polak ma lepiej niz ja?!”, ostatni przypadek sprzed ponad roku gdzie oddalem na prosbe kolezanki (aby pomoc jej bratu) prawie nowa lodowke, pol szafy swoich ciuchow, okolo 20kg jedzenia z lodowki/ zamrazarki, tostery i innych gratow mnostwo a na koniec dorzucilem £100 cash zeby mogl chlop ruszyc...
Kilka tygodni pozniej od osoby trzeciej uslyszalem ze “dalem zarcie co sam nie chcialem jesc”.
Cos we mnie peklo ostatecznie i od tamtej pory zaden bezdomny ani potrzebujacy W ogole mnie nie rusza. I nie bedzie.

Unreal do kogo to bylo konkretnie prosze?

Do góry stronyOffline

Strona 513 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 512 | 513 | 514 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,