Str 512 z 594 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
abcd123 |
Post #1 Ocena: 0 2020-11-01 08:42:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2014 Skąd: UK |
Cytat:
2020-11-01 06:59:15, Richmond napisał(a):
Hotels, hostels and other accommodation should only open for those who have to travel for work purposes and for a limited number of other exemptions which will be set out in law.
Czyli w mojej robocie dokładnie to samo co podczas pierwszego lockdownu. Znowu tylko key workers i ci co utknęli w UK ale teraz będzie ich mniej. W dużej mierze dzięki rezerwacjom od key workers udało się przetrwać najgorsze miesiące. Nawet furlough nie uratowało miejsc pracy bo obroty w tym roku są tragiczne, nie było pieniędzy na wypłaty. Ponad 50% ludzi zwolniono, kilka osób odeszło widząc co się szykuje. Teraz ci co zachowali posady mieli przejść na ten nowy Job Support Scheme z co najmniej jednym obciętym dniem w tygodniu. Wszystko już podpisane a teraz się okazuje, że JSS jest zawieszone na czas przedłużenia furlough. Oczywiście nikt nikogo nie informuje, wszystko nagle, z zaskoczenia. Tak działa ten (nie)rząd. [ Ostatnio edytowany przez: abcd123 01-11-2020 08:43 ]
|

|
 |
|
|
ZlotaPerla1 |
Post #2 Ocena: 0 2020-11-01 09:20:10 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie ma nic o szkołach? Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|

|
 |
|
Richmond |
Post #3 Ocena: 0 2020-11-01 09:44:57 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
https://www.gov.uk/guidance/new-national-restrictions-from-5-november
Szkoly, przedszkola, opieka nad dziecmi otwarte.
Dzwonilam dzisiaj do kociego fryzjera i oni nie wiedza czy beda mogli byc otwarci czy nie, bo na razie nie ma mowy o tym w informacji na stronie gov. Zaklepalam kotu spotkanie na pozniejsza date na wszelki wypadek. Weterynarz tez pewnie sie wypnie, jak bede chciala zabrac koty na coroczne badania i szczepionki. A potem ubezpieczenie powie, ze kot nie byl badany co roku i na ra. Carpe diem.
|

|
 |
|
ZlotaPerla1 |
Post #4 Ocena: 0 2020-11-01 10:28:56 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Tak doczytałam już, że szkoły otwarte.
Muszę basen zamówić na środę, bo normalnie w czwartki chodzę  i też na ra a już człowiek się doprowadził do normalnej formy ... echhhhh
... basen prawie już wykupiony, została mi do wyboru wolna linia - no trudno, będę się musiała ze staruszkami pomijać.
Mój kot zdążył ze szczepieniem, w sumie to faktycznie nie ma regulacji co do zwierząt - ale Vet to raczej essential jak i służba zdrowia, za to koci fryzjer już nie. [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 01-11-2020 10:35 ] Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #5 Ocena: 0 2020-11-01 10:36:18 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
W marcu połowa przychodni się zamknęła ale teraz nie sądzę żeby byli chętni, nawet tak bogata branża ucierpiała. Co do szczepień i MOT kota to nie ma obowiązku szczepień wiec wszystko zależy od umowy jaka podpisałaś z ubezpieczycielem moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #6 Ocena: 0 2020-11-01 10:57:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Nasi weci funkcjonuja przez caly czas, obcieli tylko wejscie opiekuna ze zwierzakiem, co ma dobre i zle strony.
Co do szczepien, ubezpieczyciele oczekuja tzw. up to date szczepien, nie ma statusu obowiazkowych konkretnych szczepien, o terminach decyduja weci badz producent szczepionki. Na ogol sa to odstepy kilkuletnie.
Coroczne doszczepianie wiecej zlego niz dobrgo moze zrobic.
Szkoly na razie otwarte, ale zwiazki wystapily z opcja zamkniecia placowek.
Dol totalny gospodarczo, ekonomicznie, nawet otwarcie przed swietami nie wystarczy.
Jak moze jeszcze pierwszy lockdown nie dobil psychicznie, tak obecny i obostrzenia, straszenie, ze glownym problemem, zrodlem infekcji sa spotkania rodzinno-towarzyskie, spowoduje...
|

|
 |
|
Richmond |
Post #7 Ocena: 0 2020-11-01 11:01:12 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2020-11-01 10:36:18, sqlserver napisał(a):
W marcu połowa przychodni się zamknęła ale teraz nie sądzę żeby byli chętni, nawet tak bogata branża ucierpiała. Co do szczepień i MOT kota to nie ma obowiązku szczepień wiec wszystko zależy od umowy jaka podpisałaś z ubezpieczycielem
Zwykle w warunkach umowy ubezpieczenia jest wymaganie corocznej kontroli zdrowia i regularnych szczepien. Planowalam to zrobic w najblizsza sobote, dowiem sie w tygodniu czy beda przyjmowac.
Wet na pewno bedzie otwarty, ale moga powiedziec, ze przyjmuja tylko w przypadku choroby, a nie na kontrole. Carpe diem.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #8 Ocena: 0 2020-11-01 11:25:17 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2020-11-01 11:01:12, Richmond napisał(a):
Cytat:
2020-11-01 10:36:18, sqlserver napisał(a):
W marcu połowa przychodni się zamknęła ale teraz nie sądzę żeby byli chętni, nawet tak bogata branża ucierpiała. Co do szczepień i MOT kota to nie ma obowiązku szczepień wiec wszystko zależy od umowy jaka podpisałaś z ubezpieczycielem
Zwykle w warunkach umowy ubezpieczenia jest wymaganie corocznej kontroli zdrowia i regularnych szczepien. Planowalam to zrobic w najblizsza sobote, dowiem sie w tygodniu czy beda przyjmowac.
Wet na pewno bedzie otwarty, ale moga powiedziec, ze przyjmuja tylko w przypadku choroby, a nie na kontrole.
Tak to ci centralnie finansowany nhs może powiedzieć, Vets to prywatny interes i musza zarabiać, w marcu był efekt paniki ale teraz dołożą trochę bricha pleksi i foliowych fartuchów i do przodu. moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
gosian |
Post #9 Ocena: 0 2020-11-01 11:30:08 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
(..) Coroczne doszczepianie wiecej zlego niz dobrgo moze zrobic.(..)
Karjo, możesz rozwinąć myśl? Myślałam, że te coroczne szczepienia wręcz są wskazane. Ja właśnie miałam iść w październiku z jednym kotem, a tak mi umknął ten czas, że przegapiłam. W przyszłym tygodniu będę dzwonić do veta Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
Jurny_Jurek |
Post #10 Ocena: 0 2020-11-01 12:04:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
A jak tam sytuacja w Walii? Tam lockdown już trochę trwa, wirus chyba opanowany? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|