MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 508 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 507 | 508 | 509 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 508 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Misia13

Post #1 Ocena: 0

2020-10-30 13:45:09 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-10-29 19:52:06, stanislawski napisał(a):
Cytat:

2020-10-29 18:02:42, Misia13 napisał(a):
Cytat:

2020-10-29 13:36:21, Jurny_Jurek napisał(a):
Ok, dzieki za odpowiedź. A jak sie maja dane zachorowań grypy w tym sezonie w porównaniu do poprzedniego?
edytowany przez: <i>Jurny_Jurek</i> 29-10-2020 13:49 ][/edit]

GP dopiero zaczyna wysylac listy na szczepionki przeciw grypie. Trzeba zadzwonic I sie umowic. To beda dawac za tydzien moze dwa.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Misia13</i> 29-10-2020 18:05 ]

Mnie od razu chcieli dać. Nie miałem czasu, więc w przyszłym tygodniu.

My sie zastanawiamy... :-(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #2 Ocena: 0

2020-10-30 13:49:30 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

U nas już dawno werbowali na grypie szczepionki, muszę się znajomej dopytać, czy już zaszczepiona i obserwować ... :-/ przeważnie styczeń-luty są efekty ...
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2020-10-30 14:53:37 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Belgia wycofuje sie z pomysłu izolowania personelu medycznego bedacego w kontakcie z zarażonym oraz pozytywnych bezobjawowych. Beda pracować dalej, ratować ludzi i ...zarażać no bo jak w czasie badania zachować 2m distansing? Oj, belgijska służba zdrowia naraziła się siejącym panike forumowiczom od rozpaczy nad respiratorami i grobami.

Oto jak działa lockdown dla zdrowych ludzi zmuszonych do siedzenia tygodniami w domu:

https://www.dailywire.com/news/new-cdc-numbers-show-lockdowns-deadly-toll-on-young-people

,,Since such young people are at very low risk for COVID-19 fatality — 20-49-year-olds have a 99.98% chance of surviving the virus, per CDC data — it has been suggested that the shocking increase in deaths is largely attributable to deaths of “despair,” or deaths linked to our “cure” for the disease: lockdown measures.

“I would suspect that a good portion of the deaths in that younger cohort were deaths due to despair, due to other reasons,” admitted Gottlieb (see video below). “We’ve seen a spike in overdoses, and I would suspect that a good portion of those excess deaths in that younger cohort were from drug overdoses and other deaths that were triggered by some of the implications of we’ve gone through to try to deal with COVID-19.”

Pisze - ludzie nie otrzymuja pomocy, zredukowano inne ważne leczenia i zabiegi zabójczym chorobom - ale pozpstaje jeszcze bardzo ważny efekt o którym piewcy lockdownu nie mówią - negatywny efekt psychologiczny: utrata pracy i dochodów, rosnaca ilość foodbanków i głodnych dzieci, rosnaca fala zaburzen psychicznych i samobójstw. W XXI wieku w tak bogatym kraju głodnym dzieciom musi pomagać piłkarz Marcus Rashford bo jedyne co wasz ukochany rzad potrafi to izolować zdrowych, poglebiać recesje, glodzic dzieci bo rodzice zmuszeni zamknac pub nie maja na jedzenie i rachunki. A to dopiero poczatek, niektorzy doswiadcza jak to było w UK w latach powojennej recesji.

A oto kolejny przykład paraliżu szpitala:

Obrazek

Oddział Ratunkowy nie może przyjmować bo są przypadki covid. Czyli wypadek, zawał i inne zagrażające życiu przypadki i masz śmierć w karetce bo:

Pacjent z covid > pacjent po wypadku. A, że już ich dużo to pacjent covid w szpitalu > pacjent z PODEJRZENIEM covid w karetce, ten bedzie sie meczył w karetce.

Sytuacja z dzisiaj - kolega pracujacy z domu (branża IT) test pozytywny, rodzina kwarantanna na czele z żoną, pielęgniarką A&E. Bez znaczenia testu (czeka na wynik) ma 14 dni w domu regardless. Już i tak maja ciężko, przyjmuja tylko zawały, wylewy. Ostatnio zawracaja nawet z ostrym zapaleniem trzustki (woda + pain killers), gościowi nie rozpoznali sepsy do domku i 2 dni później śmierć. Dlatego ludzie daja instrukcje - kaszleć, srracić smak i węch, miec duszności by przyjeli jako covid (klasyfikacja w statystyki z urzedu, bez testu) i wtedy zajmą się również chorobą pierwotną.

I tak, patrzac co sie dzieje to jest to pandemia ale w służbie zdrowia.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #4 Ocena: 0

2020-10-30 15:15:43 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Jurny-Jurek...odnosnie Belgi, to nie jest zle posuniecie.
Ktos, kto nie ma objawow, nie kaszle, nie smarka... nie bedzie zarazal na prawo I lewo. Po to jest PPE...I trzeba miec dobry infection control by byla bariera. Tak pracowali I pracuja w innych krajach. Nie wypowiem sie na temat Polski, bo nie wiem.
Mam znajomych gdzie indziej.

Ps. Ogladalas Dr. Burg odnosnie Covid?

[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 30-10-2020 15:17 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2020-10-30 15:53:26 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Nie. Ale widziałem fajny dokument, że nie każdy nosiciel wirusa jest spreaderem. Mój syn nie był - miał go a my się nie zaraziliśmy.

Czas płynie, naukowcy spoza mainstreamu pracują nad metodami walki (a właściwie sprowadzenia jej do poziomu walki z grypą bez szczepień bo ta zatezyma szczepy z poprzedniego a nie obecnego sezonu) a bezjajowi politycy dalej niesprawdzone metody.

Zostawcić dzieci i zdrowych ludzi w spokoju, dać im żyć, uczyć sie i pracować a nie stosować niesprawdzone metody. Lockdown nic nie da bo spadna przypadki, lockdown zniesiony i przypadki znowu w górę. Przeczekanie do szczepionki? Sars-cov-2 podobno mutuje jak grypa, jak szczepionka ma byc skuteczna? Po wtóre - szczepionki maja okreslony czas clinical trials i nie jest to 3 miesiace. Masowe szczury doswiadczalne, w wypadku komplikacji BoJo powie: ,,Chcielismy dobrze, szczepilismy zdrowych ludzi by chronić chorych, jest nam przykro ale to było konieczne". I to bedzie tyle z odpowiedzialnosci.

A tu kraj foliarzy i reakcja w przypadkach smiertelnych w trakcie 2 fali, zamiast umierać na ulicach jak w Bergamo a w Malmö powinny pojawić sie się wojskowe ciężarówki - nic takiego nie ma miejsca:

Obrazek

A tu maseczki, soszjaldistansing, lockdowny i głodne dzieci, ktorym pomagaja pilkarze a nie pollitycy:

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 30-10-2020 16:02 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #6 Ocena: 0

2020-10-30 16:02:51 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Ja tez czytalam rozne artykuly....to co napisales pokrywa sie z tym, co ja czytalam.... jeszcze dopytuje sie od znajomych jak jest u nich w pracy I przypadki pacjentow.
Nie wszystko mozna napisac, czy powiedziec, obowiazuje tajemnica, ale ogolnie mozna opisac sytuacje.

Ja czekam na "contact tracing" raczej juz do mnie nie zadzwonia.... a bedzie takich przypadkow wiecej w mojej pracy.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #7 Ocena: 0

2020-10-30 18:38:42 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Bylam chyba jedna z pierszych osob, kt juz w kwietniu znala osoby zakazone i takie , kt zmarly zakazone COVID (specjalnie podkreslam, zakazone a nie z powodu). To bylo z racji pracy.
Teraz tez znam juz masa prywatnie- w PL i UK. Nikt nie wyladowal w szpitalu (na szczescie), kilka osob przchodzilo ciezko (ale to mezczyzni wiec interpretacje i intensyfikacje symptomow traktuje z przymrozeniem oka). Natomiast znam duzo sytuacji gdzie pomimo, ze 1 osoba w gospodarstwie domowym miala objawy i byla pozytywna , nie zarazila nikogo z domownikow (tez sie testowali).
Kolezanka mojej mamy (pielegniarka) byla pelnoobjawowa, temp 10 dni, testy pozytywne- nie zarazila nie tylko meza ale tez swojego 80 letniego ojca. a mieszkaja w 2 pokojowym mieszkaniu w bloku z 1 lazienka. Ojca testowala prywatnie co 3 dni w panice- 4 testy negatywne.
Jesli chodzi o presje tzw "psychologiczna"..nie boje sie zarazenia ani przechorowania ani troche, po wojazach wakacyjnych wydawalo mi sie, ze nie boje sie juz tez, ze kogos zaraze przypadkiem..
Coz mam zapalenie ucha od pn- to jest zapalenie ucha, ani goraczki wysokiej, ani kaszlu ani utraty smaku/wechu, niemniej jednak ciagle jestem chora. Od pn siedze w domu sama. Maz pracuje na poludniu. Dzisiaj skonczylo mi sie mleko roslinne- 2 godz sie bilam z myslami czy pojsc do sklepu- nie poszlam, on jutro wraca przezyje bez. Tyka takie z tylu glowy- a jak jednak mam wirus, nietypowy jakis, zarazam i kogos zaraze? Chlopa zarazic sie nie boje- on wie, ze jestem chora, chce przyjechac do domu, jest w pelni sil umyslowych, potrafi ocenic ryzyko. No ale przypadkowi ludzie nie sa w takiej sytuacji...
To swinstwo, wywiera olbrzymia presje psychiczna, do obledu wkrotce doprowadzi sporo ludzi.

[ Ostatnio edytowany przez: dominikana36 30-10-2020 18:58 ]

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #8 Ocena: 0

2020-10-30 20:44:49 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Zdrowka zycze Dominicana..
Szkoda, ze nie mieszkasz blizej.. podrzucilabym Ci mleko.
Nie masz sasiadow? My tu w budynku pomagamy sobie nawzajem jak ktos sie izoluje. Wiekszosc osob 60+..

[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 30-10-2020 20:46 ]

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2020-10-30 20:49:46 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

dziekuje Misia :) mam sasiadow, sama im juz robilam drobne zakupy...ale to akutrat nie koniec swiata, mam co jesc :) Maz mnie jutro zaopatrzy bo lekarskie konsylium (PL i UK) twierdzi, ze ucho to 10-14 dni sie leczy.
Zreszta ja i tak wiem, ze niczym nie zarazam... to w mojej glowie jest.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2020-10-30 22:22:26 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

dominikana36, masz zapalenie ucha a nie covid, pewnie już za późno ale nie czekaj aż ON wróci z pracy nastepnym razem lol. Zapalenie ucha istniało tysiaclecia przed sars-cov-2 i nikt nikogo nie zabijał robiac zakupy.

P.S. niech kupi 3 mleka ;)

Do góry stronyOffline

Strona 508 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 507 | 508 | 509 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,