Str 411 z 594 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2020-07-14 07:18:06 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
W Anglii maski obowiązkowe w sklepach od 24 lipca. W Walii obowiązkowe w środkach transportu publicznego od 27 lipca, w sklepach zalecane, szczególnie gdzie dystans 2m nie jest praktyczny.
Ada
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2020-07-14 07:44:49 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
High street wymrze, a ludzie wrócą do zamawiania zakupów online.
Carpe diem.
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2020-07-14 07:54:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Mnie wkurzali ci wszyscy bez masek, wiec dobrze im tak. Natomiast heszcze bardziej irytuja mnie kolejki jak za peerelu, i faktycznie pozostaje online. Plus male sklepiki gdzies nie w centrum, gdzie nie ma takich tlumow i paranoi. W sobote szukalam spodni combat, ale kolejki do h&m i innych takich mnie zniechecily. Trafilam na jakis sklep z odzieza robocza i nie dosc, ze duzo rzeczy tam jest stylizowanych na army ( czyli to co lubie) to jeszcze tansze niz w sieciowkach. I nie ma tloku.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2020-07-14 08:01:40 (5 lat temu) |
Buty natomiast magnum policyjne i wojskowe jungle online. To samo zawsze ugg. Tzw military shopY czy inne stoiska z niszowymi produktami zwykle tez nie sa w centrum miast ( za drogo tam wynajem ) wiec moze przetrwaja, bo ich klienci sa zwykle przywiazani do marki/ stylu.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Misia13 | Post #5 Ocena: 0 2020-07-14 08:29:15 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-07-14 08:01:40, galadriel napisał(a): Buty natomiast magnum policyjne i wojskowe jungle online. Podeslij cos wiecej prywatnie na temat tych butow. Ja sie ciesze, ze wkoncu te maseczki beda obowiazkowe. Starch chodzic po sklepach. Jeszcze kary powinny byc wyzsze. Jak cos trzeba, to przyjedzie przygotowany.... to tez lepiej dla pracownikow sklepow.... bo ludzie zarazki roznosza... taki pracownik tez jest narazony. |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2020-07-14 08:47:11 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie zauważyłam, żeby pracownicy sklepów padali jak muchy. Siedzą za ekranami, niektorzy noszą maski. Ludzie zawsze roznosili zarazki. Może wszystkich zamknąć w domach?
A tak poza tym jaka jest definicja sklepów? Dealerzy samochodowi tez pod to podpadają? Dla mnie to jest straszne wszystko. Carpe diem.
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2020-07-14 09:02:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
dla mnie rowniez
robia z nami co chca jestesmy jak malpy w cyrku |
gosian | Post #8 Ocena: 0 2020-07-14 09:04:27 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
A co z pracownikami np supermarketów?
Ja osobiście nie wyobrażam sobie chodzić w maseczce kilka godzin. Pomijam fakt, że wprowadzenie tych maseczek teraz, to paranoja. Jak już chcieli to mogli na samym początku Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
ZlotaPerla1 | Post #9 Ocena: 0 2020-07-14 09:23:36 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-07-14 09:04:27, gosian napisał(a): A co z pracownikami np supermarketów? Ja osobiście nie wyobrażam sobie chodzić w maseczce kilka godzin. Pomijam fakt, że wprowadzenie tych maseczek teraz, to paranoja. Jak już chcieli to mogli na samym początku Nie mogli od początku, bo masek nie było, teraz chińczycy stanęli na wysokości zadania i masek jest tysiące w każdym sklepie (Lidl, B&M itp.) nawet u Turka - w sumie u Turka zawsze były ![]() My mamy rekordy sprzedaży masek, rękawiczek, płynów, pojemników itp ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2020-07-14 09:29:35 (5 lat temu) |
Pracownicy sklepow widzialam czesciej nosza przylbice niz maski. Ale klienci nie spedzaja 8/12 godzin na zakupach, to od godziny w masxe im korona z flowy nie spadnie. Dealwrzy aut ogolnie maja na to zwis. @ misia ok will do
|