MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 409 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 408 | 409 | 410 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 409 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla1

Post #1 Ocena: 0

2020-07-11 17:20:26 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Słyszeliście już na pewno - maski w sklepach mandatory! WTF? za dużo z Chin nakupili? bo już są we wszystkich możliwych sklepach ...

No to mamy rozwiązanie COVID19 - ZAROBEK, zastraszenie i wymuszenia totalitarne - kto zarobi i kto za tym stoi?

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2020-07-11 19:41:04 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Nieliczni w sklepach nosza te maski, zwlaszcza ci kaszlacy nie nosza. I te kolejki wszedzie. Lepiej trzymac sie online.

Testy dla wszystkich i tak by byly tansze niz lockdown dla wszystkich.

@dom, rola panstwa jako zapewniajacego opieke to ogolnei rzacz biorac lewicowa wizja, niekoniecznie i nie kazdy sie zgodzi z tak szeroko zakojona interwencja rzadow z jaka mamy do czynienia w tej chwili. Ja np nie popieram, i wcale nie jest to rownoznaczne z tym, ze "nie wierze" w corone. Po prostu inaczej pojmuje funcje panstwa i w jakim stopniu moze mi ono ingerowac w zycie.

Nie udalo sie dzis wypasc do restauracji. Poki co wizyty u dentysty i w sklepach to porazka. Juz nie wiem czy sie cieszyc na ta restauracje, bo jak tez bedzie tak paranoidalnie-szpitalnie- higienicznie, to w sumie czar pryska: /
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2020-07-11 19:56:44 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Na razie maski w sklepach obowiązkowe tylko w Szkocji. Wprowadzenie w Anglii raczej nie pomoze w ratowaniu High Street i centrów handlowych.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2020-07-11 20:38:25 (5 lat temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Dzisiaj dostałem informację, że od 25.07 ponownie otwierają centrum wspinaczkowe, w którym trenuję, czasem też coś tam, w nim pracowałem bardziej charytatywnie niż zarobkowo zazwyczaj pomagałem ustawiać nowe drogi, ewentualnie testowałem i wyrażałem swoje opinie więc zostałem zaproszony do pomocy w ustawianiu nowych dróg no i chłopak, który do mnie zadzwonił powiedział, że zasady się zmienia, ale o tym porozmawiamy już twarzą w twarz.
No jestem ciekaw jak te zasady się zmienia przecież w takich miejscach każdy dotyka jednych i tych samych chwytów, większość ludzi wylewa tutaj z siebie siódme poty ciężko trenując takie miejsce z natury jest "brudne" nawet ma swój specyficzny zapach mieszankę potu i magnezji. Pamiętam jak pierwszy raz w takie miejsce zabrałem swoją żonę (wtedy jeszcze dziewczynę) i jej pierwsze słowa "tutaj śmierdzi brudnymi nogami" a ja na to ja już tego nie czuję przyzwyczaisz się:-8 Więc zastanawia mnie jakie to będą zmiany bo w takich miejscach nie da się utrzymywać dystansu społecznego żadna dezynfekcja nie jest możliwa, ale coś czuję że te zmiany mi się nie spodobają.
Swoją drogą dla mnie to jest delikatnie mówiąc nieporozumienie, że wszystkie puby, McDonalds itp... Zostały otwarte wcześniej niż siłownie, kluby fitness itp... przecież do siłowni człowiek idzie zadbać o swoje zdrowie, a do pubu ruinowac swoje zdrowie więc co powinno zostać otwarte wcześniej, a już nie wspominając o szkołach bo edukacja jest najważniejsza, a z tego co słyszałem ciągle nie wszystkie dzieci wróciły do szkół.

Tak szczerze mówiąc myślałem, że przez ten cały Lockdown ludzie zmienia swoje podejście zaczną się więcej ruszać, zadbają o zdrowie na początku spotykałem na drogach wiele wiecej rowerzystow niż normalnie, ale od jakiegoś czasu znowu można ich ze świecą szukać jednak to było spowodowane chwilowym brakiem innych rozrywek, a szkoda *SORRY*

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2020-07-11 21:36:47 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

A mysmy dzisja zrobili wypad na morze pod haslem "rowery". Zmarzlam jak diabli, grzeje sie winem ale bylam bardzo pozytywnie zaskoczona- jest zdecydowanie czysciej- i na plazach i w toaletach i lokalnych barach. Okazalo sie , ze fish&chips nie musi smierdziec na 2 mile! I z koszy nic sie nie musi wysypywav, i mydlo i papier toaletowy moga byc po poludniu w publicznych kiblach, i moga ci wyniesc cole do stolika na zewnatrz a za parking jednak da sie placic contacless:). Czyzby COVID-19 przyblizyl UK a przynajmniej Lincolnshire , do cywilizacji?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2020-07-11 21:54:10 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Belgia wprowadza 14-dniowa kwarantanne dla turystow z Leicester?
Ciekawe, jak to ma wygladac w praktyce? Sprawdzanie itp.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #7 Ocena: 0

2020-07-11 22:02:49 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Cytat:

2020-07-11 21:54:10, karjo1 napisał(a):
Belgia wprowadza 14-dniowa kwarantanne dla turystow z Leicester?
Ciekawe, jak to ma wygladac w praktyce? Sprawdzanie itp.

Ta... widzialam to, kolejny martwy zapis jako , ze UK nie ma obowiazku meldunkowego, Brytyjczycy nie maja ID a w zadnym paszporcie nie ma adresu...Glupota, glupote goni.. poczekajmy do pn i zobaczmy co sie wydarzy w PL.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2020-07-11 22:10:41 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No prosze Cie, nie kracz...

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2020-07-11 22:17:27 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

dominikana co ma sie wydarzyc w pl takiego w zwiazku z wirusem?

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2020-07-11 22:23:02 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Cytat:

2020-07-11 22:17:27, cris82 napisał(a):
dominikana co ma sie wydarzyc w pl takiego w zwiazku z wirusem?

coz, wirus zostal calkowicie zapomniany w ciagu ostatniego tygodnia.. zobaczymy czy na dobre czy tylko na czas wyborow..

Karjo ne chce krakac ale tak sobie patrze na Serbie.. i nieszczesliwie znajomych mam, w Belgradzie akurat teraz. A historia lubi sie powtarzac.

Do góry stronyOffline

Strona 409 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 408 | 409 | 410 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,