No to mamy rozwiązanie COVID19 - ZAROBEK, zastraszenie i wymuszenia totalitarne - kto zarobi i kto za tym stoi?
Str 409 z 594 |
|
---|---|
ZlotaPerla1 | Post #1 Ocena: 0 2020-07-11 17:20:26 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Słyszeliście już na pewno - maski w sklepach mandatory! WTF? za dużo z Chin nakupili? bo już są we wszystkich możliwych sklepach ...
No to mamy rozwiązanie COVID19 - ZAROBEK, zastraszenie i wymuszenia totalitarne - kto zarobi i kto za tym stoi? Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2020-07-11 19:41:04 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Nieliczni w sklepach nosza te maski, zwlaszcza ci kaszlacy nie nosza. I te kolejki wszedzie. Lepiej trzymac sie online.
Testy dla wszystkich i tak by byly tansze niz lockdown dla wszystkich. @dom, rola panstwa jako zapewniajacego opieke to ogolnei rzacz biorac lewicowa wizja, niekoniecznie i nie kazdy sie zgodzi z tak szeroko zakojona interwencja rzadow z jaka mamy do czynienia w tej chwili. Ja np nie popieram, i wcale nie jest to rownoznaczne z tym, ze "nie wierze" w corone. Po prostu inaczej pojmuje funcje panstwa i w jakim stopniu moze mi ono ingerowac w zycie. Nie udalo sie dzis wypasc do restauracji. Poki co wizyty u dentysty i w sklepach to porazka. Juz nie wiem czy sie cieszyc na ta restauracje, bo jak tez bedzie tak paranoidalnie-szpitalnie- higienicznie, to w sumie czar pryska: / Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2020-07-11 19:56:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Na razie maski w sklepach obowiązkowe tylko w Szkocji. Wprowadzenie w Anglii raczej nie pomoze w ratowaniu High Street i centrów handlowych.
Carpe diem.
|
xxxx1234 | Post #4 Ocena: 0 2020-07-11 20:38:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Dzisiaj dostałem informację, że od 25.07 ponownie otwierają centrum wspinaczkowe, w którym trenuję, czasem też coś tam, w nim pracowałem bardziej charytatywnie niż zarobkowo zazwyczaj pomagałem ustawiać nowe drogi, ewentualnie testowałem i wyrażałem swoje opinie więc zostałem zaproszony do pomocy w ustawianiu nowych dróg no i chłopak, który do mnie zadzwonił powiedział, że zasady się zmienia, ale o tym porozmawiamy już twarzą w twarz.
No jestem ciekaw jak te zasady się zmienia przecież w takich miejscach każdy dotyka jednych i tych samych chwytów, większość ludzi wylewa tutaj z siebie siódme poty ciężko trenując takie miejsce z natury jest "brudne" nawet ma swój specyficzny zapach mieszankę potu i magnezji. Pamiętam jak pierwszy raz w takie miejsce zabrałem swoją żonę (wtedy jeszcze dziewczynę) i jej pierwsze słowa "tutaj śmierdzi brudnymi nogami" a ja na to ja już tego nie czuję przyzwyczaisz się ![]() Swoją drogą dla mnie to jest delikatnie mówiąc nieporozumienie, że wszystkie puby, McDonalds itp... Zostały otwarte wcześniej niż siłownie, kluby fitness itp... przecież do siłowni człowiek idzie zadbać o swoje zdrowie, a do pubu ruinowac swoje zdrowie więc co powinno zostać otwarte wcześniej, a już nie wspominając o szkołach bo edukacja jest najważniejsza, a z tego co słyszałem ciągle nie wszystkie dzieci wróciły do szkół. Tak szczerze mówiąc myślałem, że przez ten cały Lockdown ludzie zmienia swoje podejście zaczną się więcej ruszać, zadbają o zdrowie na początku spotykałem na drogach wiele wiecej rowerzystow niż normalnie, ale od jakiegoś czasu znowu można ich ze świecą szukać jednak to było spowodowane chwilowym brakiem innych rozrywek, a szkoda ![]() |
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2020-07-11 21:36:47 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
A mysmy dzisja zrobili wypad na morze pod haslem "rowery". Zmarzlam jak diabli, grzeje sie winem ale bylam bardzo pozytywnie zaskoczona- jest zdecydowanie czysciej- i na plazach i w toaletach i lokalnych barach. Okazalo sie , ze fish&chips nie musi smierdziec na 2 mile! I z koszy nic sie nie musi wysypywav, i mydlo i papier toaletowy moga byc po poludniu w publicznych kiblach, i moga ci wyniesc cole do stolika na zewnatrz a za parking jednak da sie placic contacless
![]() |
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2020-07-11 21:54:10 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Belgia wprowadza 14-dniowa kwarantanne dla turystow z Leicester?
Ciekawe, jak to ma wygladac w praktyce? Sprawdzanie itp. |
dominikana36 | Post #7 Ocena: 0 2020-07-11 22:02:49 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-07-11 21:54:10, karjo1 napisał(a): Belgia wprowadza 14-dniowa kwarantanne dla turystow z Leicester? Ciekawe, jak to ma wygladac w praktyce? Sprawdzanie itp. Ta... widzialam to, kolejny martwy zapis jako , ze UK nie ma obowiazku meldunkowego, Brytyjczycy nie maja ID a w zadnym paszporcie nie ma adresu...Glupota, glupote goni.. poczekajmy do pn i zobaczmy co sie wydarzy w PL. |
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2020-07-11 22:10:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
No prosze Cie, nie kracz...
|
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2020-07-11 22:17:27 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
dominikana co ma sie wydarzyc w pl takiego w zwiazku z wirusem?
|
dominikana36 | Post #10 Ocena: 0 2020-07-11 22:23:02 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-07-11 22:17:27, cris82 napisał(a): dominikana co ma sie wydarzyc w pl takiego w zwiazku z wirusem? coz, wirus zostal calkowicie zapomniany w ciagu ostatniego tygodnia.. zobaczymy czy na dobre czy tylko na czas wyborow.. Karjo ne chce krakac ale tak sobie patrze na Serbie.. i nieszczesliwie znajomych mam, w Belgradzie akurat teraz. A historia lubi sie powtarzac. |