Str 403 z 594 |
|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2020-07-07 08:38:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Jest skutek - jest reakcja.
|
ZlotaPerla1 | Post #2 Ocena: 0 2020-07-07 08:56:29 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-07-07 08:38:53, stanislawski napisał(a): Jest skutek - jest reakcja. O jakim skutku piszesz? i reakcji? Wirus niby rozwija się dwa tygodnie, czasem ponoć i do miesiąca, a bary otwarte w tą sobotę ... Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2020-07-07 09:00:32 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
[LIST]
Cytat: 2020-07-07 08:56:29, ZlotaPerla1 napisał(a): Cytat: 2020-07-07 08:38:53, stanislawski napisał(a): Jest skutek - jest reakcja. O jakim skutku piszesz? i reakcji? Wirus niby rozwija się dwa tygodnie, czasem ponoć i do miesiąca, a bary otwarte w tą sobotę ... Dwa tygodnie to chyba wirusem mozesz zarazic innych, jak masz. Nie slyszalam, zeby wirus musial dwa tygodnie dojrzewać, żeby być zaraźliwy? Wyniki testów są w dwa dni, i to domowego, wiec nie ma problemu, żeby od soboty do wtorku się dowiedzieć.
Ada
|
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2020-07-07 09:06:38 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Currently, according to the Centers for Disease Control and Prevention (CDC)Trusted Source, the incubation period for the novel coronavirus is somewhere between 2 to 14 days after exposure.
According to a recent reportTrusted Source, more than 97 percent of people who contract SARS-CoV-2 show symptoms within 11.5 days of exposure. The average incubation period seems to be around 5 days. However, this estimate may change as we learn more about the virus. Zmieniło, że trochę, al wraz u większości prawie 14 dni ... Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
gosian | Post #5 Ocena: 0 2020-07-07 09:31:50 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Podróż samolotem. Ktoś kicha, prycha, zarazi. Po 2 dniach mogę zrobić już test domowy i sprawdzić czy się zaraziłam?
Co do noszenia maseczek misia. U mnie w mieście ludzie, a przynajmniej ich większość (z75%) od samego początku miała gdzieś wirusa. Maseczki nosili nieliczni, a i oni nosili je nie poprawnie. To wszystko trwa za długo i pewnie myślą, że jak przez te ostatnie miesiące lekceważenia wirusa nic im nie jest, to tak zostanie nawet jak pójdą do pubu.. Alkohol w końcu odkaża ![]() Myślę że czas wracać do normalnego życia, oczywiście z przestrzeganiem pewnych zasad. Wirus zostanie z nami do końca. Trzeba żyć i cieszyć się życiem a nie żyć w ciągłym strachu i się zastanawiać czy wyjść na zakupy czy nie.. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2020-07-07 09:34:39 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Piękna nagonka zastraszonych wirusem ludzi , puby otwarte w sobotę a w poniedziałek już setki zarażonych , to nic że w zdecydowanej większości przypadków u zarażonych wirusem symptomy pojawiają się conajmniej kilka dni po zarażaniu 🤣 nawet tu na forum znajdą się osoby które naprawdę wierzą że przez otwarte w sobotę puby nagle wzrosła liczba chorych po dwóch dniach 🙄🤣🤣🤣🤣
|
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2020-07-07 09:58:10 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Właśnie o tym pisałam wyżej, po czym Ada jak zwykle przestawiła SWOJE zdanie z kropką.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Misia13 | Post #8 Ocena: 0 2020-07-07 10:02:01 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-07-07 09:31:50, gosian napisał(a): Podróż samolotem. Ktoś kicha, prycha, zarazi. Po 2 dniach mogę zrobić już test domowy i sprawdzić czy się zaraziłam? Co do noszenia maseczek misia. U mnie w mieście ludzie, a przynajmniej ich większość (z75%) od samego początku miała gdzieś wirusa. Maseczki nosili nieliczni, a i oni nosili je nie poprawnie. To wszystko trwa za długo i pewnie myślą, że jak przez te ostatnie miesiące lekceważenia wirusa nic im nie jest, to tak zostanie nawet jak pójdą do pubu.. Alkohol w końcu odkaża ![]() Myślę że czas wracać do normalnego życia, oczywiście z przestrzeganiem pewnych zasad. Wirus zostanie z nami do końca. Trzeba żyć i cieszyć się życiem a nie żyć w ciągłym strachu i się zastanawiać czy wyjść na zakupy czy nie.. Test po 14 dniach... po 2 od zarazenia bedzie negatywny..... Co do reszty... no coz ja caly czas pracuje....I nie w domu.... w roznych miejscach jestem i mam nadzieje, ze mnie nie dopadlo, ale zabezpieczam sie jak moge.... Na zakupy raz na tydzien..... tez sie ubieram I odkazam wszystko zanim jeszcze wsadze do auta. Wyglada to jak przedstawienie.... a co mi tam. Mam takiego jednego w grupie ryzyka... to musze. A co inni robia to ich sprawa. Ja nigdzie sie nie ruszam. Zobacze jak bedzie na wiosne? I szczepionki tez nie chce... chyba ze trzeba bedzie musowo z pracy. Choc mam nadzieje, ze nie bo to bedzie jeden wielki niewypal niedopracowany I z nie wiadomo jakimi skutkami ubocznymi. Niech sie sami szczepia. A swoja droga to planuje na car boot podskoczyc w weekend.... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Misia13 07-07-2020 10:07 ] |
Misia13 | Post #9 Ocena: 0 2020-07-07 10:05:43 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-07-07 09:34:39, Wielim napisał(a): już setki zarażonych , to nic że w zdecydowanej większości przypadków u zarażonych wirusem symptomy pojawiają się conajmniej kilka dni po zarażaniu 🤣 nawet tu na forum znajdą się osoby które naprawdę wierzą że przez otwarte w sobotę puby nagle wzrosła liczba chorych po dwóch dniach 🙄🤣🤣🤣🤣 Zle kojazysz.... liczy teraz sa po protestach..... |
ZlotaPerla1 | Post #10 Ocena: 0 2020-07-07 10:12:51 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Na carbootach jest pełny liz, Rumuni, czy Ruscy to dopiero mają wy......
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|