Str 402 z 594 |
|
---|---|
xxxx1234 | Post #1 Ocena: 0 2020-07-06 05:36:00 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Misia bo ja w żadne poważne zmiany nie wierzę to jest jedna "wielka ściema" sztucznie wywołana panika po to żeby było przyzwolenie społeczne na to o czym napisałem wcześniej.
Zobacz to na swoim przykładzie jeszcze kilka miesięcy temu pisałaś, "że wszyscy umrzemy, że płakałaś co chwilę itd..." w tamtym czasie byłaś do tego stopnia wystraszona, że jak by ktoś Ci zagwarantował, że nic Ci nie będzie to byś podpisała "pakt z diabłem" i o to w tym wszystkim będzie. Każda jedna choroba zostawia zmiany w organizmie np. taka angina ma wpływ na serce w przyszłości, ale czy ktoś z tego powodu "zatrzymuje świat" pruchnica zębów ma bardzo zły wpływ na organizm ludzki (dlatego zęby tak bardzo bolą bo organizm się domaga tego żeby jak najszybciej coś z tym zrobić) a ilu ludzi nie mogło, pójść do stomatologa przez trzy miesiące itd.... |
ZlotaPerla1 | Post #2 Ocena: 0 2020-07-06 09:16:05 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
![]() Dalej nie zauważyłam, żeby kogoś zabrakło z obsługi w sklepie, czy w pracy - a w pracy jest bardzo dużo osób - wszyscy wrócili. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2020-07-06 18:15:22 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Najbardziej podobaja mi sie dzisiejszeTytuly: dzuma powrocila, ale nie ma sie Czego obawiac. Cos jak, ze niby corona jest grozniejszy od dzimy...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2020-07-06 22:01:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Miesiąc temu byłam u dealera na jeździe próbnej. Byli wtedy otwarci dopiero tydzien. Maski, odstępy, spotkania z klientem co 2h, wielka ostrożność, itp.
Dzisiaj u innego dealera oficjalnie te same zasady, znaczki o odstępach na podlodze, ale reszta odeszła w zapomnienie. Maja ekrany na biurkach, ale wola dawać dokumenty i rozmawiać z boku ekranów, nikt nie nosi masek. W serwisie osobne długopisy dla klientów i obsługi, w sprzedaży juz nie. Kluczyki w serwisie wrzucają do torebki, ale w sprzedaży dają kluczyki do samochodu testowego do reki. Skończyłam jazdę testową, oddalam kluczyki sprzedawcy, ten od razu dal drugiemu, a drugi klientowi, ktory wsiadal do tego samego samochodu, z ktorego wysiadłam 5 minut wcześniej. Nie byłoby w nim nawet co dezynfekować czy wycierać, bo większość w alkantarze. Przy drugiej jeździe testowej sprzedawca zapytał czy chce rękawiczki. Trochę późno się obudził. Sztuczne zasady, których mało kto przestrzega. Jedyne co dobre, ze teraz jeździ się samemu na jazdy testowe. Zobaczymy co bedzie u kolejnego dealera jutro. Czy tez sztuczny cyrk. A wieczorem przywieźli mi auto z wypożyczalni, można powiedzieć, ze obsluga byla normalna. Musialam podpisac sie na ekranie przenośnego urządzenia pare razy i nikt nie bawił się w wycieranie niczego. Carpe diem.
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2020-07-06 22:22:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
a w sklepie co drugi: a psik, a psik. I bez maski oczywiscie, prosto na stoisko saoobslugowe gdzie za chwile nastepny klient polozy swoje jedzenie...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2020-07-06 23:03:42 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Mnie zdziwiła dzisiaj obsługa na Safari Park , jedną z atrakcji jest pociąg który jeździ sobie dookoła , kolejka jak stąd do Gruzji tylko dlatego że w pociągu można siedzieć co dwa rzędy siedzeń , co kurs to obsługa czyści siedzenia jakimiś sprayami (może to jakiś cudowny spray na koronawirusa, może powinni dać klientom do połknięcia
![]() I jeszcze nt o czym Richmond wspomniała , dwa miesiące temu pojechałem taksówka do LEVC bo dostałem list że trzeba upgradowac software bo jest problem z systemem hamowania . Pracownicy na kilka metrów ode mnie , Potem musiałem zostawić w samochodzie w woreczku od nich pilota(samochód nie reaguje gdy nie ma pilota w środku) , wyłożyli wszystko w środku folia - siedzenie kierowcy i kierownice , teraz pojechałem w tamtym tygodniu po safe pack - darmowe spraye , maseczki , szmateczki i uszczelniacze szyb , wychodzi manager podaje rękę , mam do niego kilka pytań technicznych , stoi koło mnie , rozmawia jakby nigdy nic, żadnych maseczek , folii czy innych wydziwien [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 06-07-2020 23:12 ] |
kinga77 | Post #7 Ocena: 0 2020-07-07 06:59:54 (5 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
A żebyś wiedział Wielim że to cudowny spray na coronavirusa
Nie będę tu wrzucać zdjęć produktu żeby nie było że reklamuję,ale jest taki jeden i ma na czerwono na nalepce napisane coronavirus 🐙 ![]() [ Ostatnio edytowany przez: kinga77 07-07-2020 07:02 ] |
Misia13 | Post #8 Ocena: 0 2020-07-07 08:06:10 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-07-07 06:59:54, kinga77 napisał(a): A żebyś wiedział Wielim że to cudowny spray na coronavirusa Nie będę tu wrzucać zdjęć produktu żeby nie było że reklamuję,ale jest taki jeden i ma na czerwono na nalepce napisane coronavirus 🐙 ![]() Ten z czerwonym napisem ma "contact time under 5 minutes "... mam w domu kilka butelek. Ja znalazlam taki, ze ma 60 sekund a alcohol ma 30 sekund. Jeszcze sa roznego rodzaju high levels disinfection wipes (exposition time 1 minuta) or biocidal wipes (kilka sekund). To juz drogie produkty, uzywane w przychodniach. [ Ostatnio edytowany przez: Misia13 07-07-2020 08:14 ] |
ZlotaPerla1 | Post #9 Ocena: 0 2020-07-07 08:30:06 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Czyli tak, wesele - zakaz śpiewania, jedzenia, oddychania, młodzi obmywają sobie ręce żelem przed wymianą obrączek - oczywiście, żeby nie doszło do zakażenia między nimi
![]() PUB`y - zachlane towarzystwo jak to zachlane towarzystwo - rozdarci (może i śpiewają ![]() Ktoś może mi przybliżyć "co autor miał na myśli"? ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Misia13 | Post #10 Ocena: +1 2020-07-07 08:35:17 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Trzy puby juz zamkneli....
Ja dzis wpatrywalam sie w autobusy.... przyjechalo kilka do pracy.... moze zle widzialam, ale nikt, doslownie nikt nie mial maseczki.... wlanczajac w to kierowcow tych autobusow.... [ Ostatnio edytowany przez: Misia13 07-07-2020 08:38 ] |