Str 392 z 594 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2020-06-28 14:15:47 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A tymczasem Wizzair: https://www.fly4free.pl/wizz-air-wznowil-dzis-loty-z-polski-do-wielkiej-brytanii-jak-to-mozliwe/
Carpe diem.
|
queenOfChocolat | Post #2 Ocena: 0 2020-06-28 15:09:21 (5 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: male... |
Cytat: 2020-06-25 10:52:05, Richmond napisał(a): Zreszta nawet przed wirusem ludzie nie przestrzagali podstawowych zasad higieny narzuconych przez pracodawce. Ja przestalam chodzic do konkretnego Subwaya, po tym jak widzialam jak gosc robi kanapke w rekawiczkach, przyjmuje pieniadze i robi nastepna kanapke w tych samych rekawiczkach. W subway zawsze prosiłam o zmianę rękawiczek, bo macanie gotówki w tych rękawiczkach to u nich normalne. Raz zaraz po zmianie rekawiczek koles zniknął na zapleczu, po powrocie otworzył lodówkę, wyjąl paczkę sałat, po wysypaniu tych sałat do pojemnika, opakowanie wrzucił do kosza, upychając to w koszu i pozniej w tych samych rekawiczkach zaczął przygotowywać mi kanapkę, po mojej uwadze, odmówił zmiany mówiac, że przed chwilą przecież zmieniał. Obeszłam się smakiem, wykłócać się nie bedę. Świeże kanapki na jakieś stacji benzynowej - koleś nawet rąk nie umył i zabrał się za przygotowanie zamówienia. Na wspomnieniu o umyciu rąk, i może ewentualnych rękawiczkach zniknął na dłuzszą chwilę, po powrocie powiadomił mnie, że nie mają obowiązku zakładania rękawiczek, może umyć ręce jeśli sobie życzę. To było przed wirusem, ale juz wtedy ochota na tego typu przekąski mi przeszła na dobre. Co dziwne, i subway i stacja miały food hygiene rating na 5 ![]() |
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2020-06-28 16:28:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Wczoraj w Sainsburys musiałam skorzystać z toalety. Te dla klientów były nieczynne, ale dzięki uprzejmości personelu mogłam z korzystać z toalety dla personelu na zapleczu. To jak ta toaleta wyglądała począwszy od podłogi, umywalki po sedes i kafelki to był obraz nędzy i rozpaczy. Pokuszę się o stwierdzenie, że raz w tygodniu może ktoś tam sprząta. Mydła w dozowniku też nie było, a przecież to głównie z tych toalet korzysta personel.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Zygmunt_Merytor | Post #4 Ocena: 0 2020-06-28 16:30:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
Pytanie do uzytkownikow z Leicester lub okolic. W mediach pojawilo sie duzo spekulacji na temat wprowadzenia lockdownu dla samego Leicester, w zwiazku z wzrostem wykrytych przypadkow. Podobno Patel przyznala ze rozwazane jest wprowadzenie lokalnych obostrzen.
Jak to naprawde wyglada "na gruncie"? Rzeczywiscie mowi sie o tym "na miescie"? Dzieki z gory za info wprost z pola boju. A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2020-06-28 17:02:37 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Bardzo jestem ciekawa jak taki lockdown mialby wygladac???Rogatki wojskowe jak we Wloszech? chyba jednak nie w tym kraju...poza tym akurat Leicester ma duze zasoby fizyczne, kt z przyjemnoscia wyjda na ulice
![]() No chyba, ze jedynie wdrozyliby jakies ograniczenia dla lokalnych biznesow i enigmatyczny zakaz na papierku typu "nie oddalaj sie powyzej 5 mil od domu"- wtedy wspolczuje bo tam to jest bida raczej bez "lockdown"... |
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2020-06-28 18:18:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat: 2020-06-28 16:30:52, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a): Pytanie do uzytkownikow z Leicester lub okolic. W mediach pojawilo sie duzo spekulacji na temat wprowadzenia lockdownu dla samego Leicester, w zwiazku z wzrostem wykrytych przypadkow. Podobno Patel przyznala ze rozwazane jest wprowadzenie lokalnych obostrzen. Jak to naprawde wyglada "na gruncie"? Rzeczywiscie mowi sie o tym "na miescie"? Dzieki z gory za info wprost z pola boju. jesli mam byc szczery to chyba wszyscy dowiedzielismy sie o tym dzisiaj ja od znajomych ktorzy nawet w lester nie mieszkaja nikt o niczym takim tutaj nie mowil jak ostatnio richmond sprawdzala moj kod pocztowy to z tego co pamietam bylo 0.0005% zgonow z powodu covid na 17k ludzi juz pomine grupe wiekowa moge sie domyslac ze pewnie srednia wieku byla 80+ ![]() u samej richmond bylo to chyba 0.0009 moze dowiem sie czegos w pracy jutro bo to jest chyba rewelacja z wczoraj wiec mieszkancy jeszcze nie wiedza ze sa tykajaca bomba trzeba im to najpierw wmowic : P [ Ostatnio edytowany przez: cris82 28-06-2020 18:18 ] |
Zygmunt_Merytor | Post #7 Ocena: 0 2020-06-28 18:35:37 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
Dzieki.
Ciekaw bylem jak to wyglada na miejscu, bo przez media kreowana rzeczywistosc faktycznie czesto bywa mocno "alternatywna". A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2020-06-28 19:21:10 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak mieszkancy nie ogladaja wiadomosci I nie interesuja się co się dzieje w okolicy, nie mówiąc już o kraju, to mogą nie wiedzieć co się pod nosem dzieje. Niestety, ale wiele jest takich osób.
Z jakiego niby powodu akurat Leicester miałoby pojawić się z imaginowanych wiadomościach i wywiadzie z ministrem? Skoro to nie jest prawdą??
Ada
|
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2020-06-28 19:34:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ada ty naprawde nie masz wyznaczonej granicy pogardy do ludzi? naprawde pisac takie idiotyzmy moglabys sie opanowac odrobine...
powiem ci tak zygmunt na chwile obecna to jest tak jak z rasizmem w uk najwiecej dowiadujemy sie o nim odwiedzajac krewnych w Polsce hehe : ) |
Jurny_Jurek | Post #10 Ocena: 0 2020-06-28 19:40:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Typical Ada. Ona myśli, że cały dzień siedzisz na Leicester Live i nie patrzysz na nic innego niż wiadomości o koronawirusie w Leicester. Zwłaszcza gdy mowa o spekulacjach a na dane trzeba poczekać. No ale ty cris to wiesz, tak krótko w uk i nie interesujesz sie co sie dzieje w okolicy a tym bardziej, czy nie masz resztek pianki po piwie pod nosem.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|