Str 380 z 594 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2020-06-15 22:12:43 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Spokojnie, od 4-ego maja otwierac tu tez
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
greta | Post #2 Ocena: 0 2020-06-15 22:15:37 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
Cytat: 2020-06-15 19:09:29, galadriel napisał(a): Dzis ruszyli na miasto dzielni konsumenci. To jaki jest czas inkubacji tego wirusa, dwa tygodnie? No to kto sie podejmuje sprawdzenia i porownania liczb z dzisiaj, za dwa tygodnie i pattern ostatnich 2 miesiecy dla porownania? juz mielismy miec druga fale po tym jak dali ludziom chodzic do garden centre B@Q otworzyli,w BH siedzieli na plazy na poczatku maja,rodziny zaczely sie spotykac na pikniku,nic sie nie stalo i nic sie nie stanie nie znam nikogo kto mial ten wirus (pracuje w przedszkolu),moja sasiadka ma w szkole 60 dzieci tez nikt nie mial wirusa,kumpela z tesco to samo ,nikt nie byl na sicku z powodu corony ,nie wspomne o kumplu z fabryki opakowan 100 ludzi nikt nie byl chory ja juz w ten wirus i jego szczegolne mozliwosci roznoszenia nie wierze i nie wierze w zadna second wave bedzie znowu wiecej zachorowan na jesien jak to zwykle bywa to wszystko |
dominikana36 | Post #3 Ocena: 0 2020-06-15 22:21:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Ale ja tu juz nie chce. Ja jestem uzalezniona od przemieszczania sie, lotnisk, wyjazdow, siedze na d... czwarty miesiac i juz nie mam sily dluzej...ja wiem, ze to nie koniec swiata ale dla mnie juz problem.
|
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2020-06-15 22:24:24 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja spotykam dalej tych samych starców, jeden mój ulubiony, bo szukał woreczków do caddy, to mu he znalazłam i dałam z pułki, dalej robi zakupy 😎 U nad jest bardzo dużo starców i domów opieki, tęcze powywieszane wszędzie 😎
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2020-06-15 23:02:42 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
@ greta, dlatego przydalby sie ktos tak na chlodno, nie wierzę albo/ czy tam wierze, Tylko cyfry. @ dom... no chyba ze
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
Misia13 | Post #6 Ocena: +1 2020-06-16 08:15:49 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
...I Nowa Zelandia po 24 dniach virus free znowu ma.
2 Kobiety przylecialy z UK.... teraz sie zaczna wszedzie quarantine dla przylatujacych z UK. W Hiszpani juz cos sugeruja.... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Misia13 16-06-2020 08:16 ] |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2020-06-16 08:36:43 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Co z tego, ze NZ jest wirus free, jesli beda teraz uwiezieni we wlasnym kraju i kazdy wyjazd to kwaratanna po powrocie. Tak samo jak Australia.
Francja ma kwarantanne dla przyjezdzajacych z UK, ale ona chyba jest dobrowolna, w sensie nikt jej nie kontroluje i pewnie tranzyt jest dozwolony. Cos tam wczoraj czytalam, ale nie do konca. Carpe diem.
|
stanislawski | Post #8 Ocena: 0 2020-06-16 08:47:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Lubię te teksty "nie znam nikogo, kto by miał wirusa".
No i co z tego, że ty nie znasz? Inni znają, nawet na tym forum. I to takich, którzy umarli. Co do "drugiej fali", po tym jak zaczęli wyłazić, to ona w pewnym sensie jest. Gdyby nie wyłazili - i spotykali się - gdyby lockdown był szczelny, to liczba przypadków zmierzałaby do zera. Ale że wciąż się utrzymuje na pewnym poziomie, to właśnie zasługa, tych, którzy "łażą". Spora jednak liczba tych, którzy trzymają się zasad albo po prostu zdrowego rozsądku, powoduje, że to nie wystrzeliło do góry. PS. Co do fabryk i temu podobnych zakładów, to nie można wierzyć w to, co mówią tam nt. ilości przypadków. Niestety, ale powszechną praktyką jest ukrywanie prawdziwych danych. PS2. A ja też chcę jeździć. I wiem, że gdyby zamknięto wszystko odpowiednio wcześnie i wzięto towarzystwo za mordę - bo matołectwo inaczej nie posłucha - to pewnie dzisiaj szykowałbym się na wakacje. [ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 16-06-2020 08:49 ] |
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2020-06-16 09:03:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
to moze zrobmy sonde pewnie 98 % ludzi stad nie zna nikogo kto by na to zmarl a kolejne 90 kogokolwiek kto by powaznie zachorowal
za to ciebie to bawi bo ty znasz kogos kto zna kogos... to sorry juz wole polegac na tym co sam widze kazdy powoli ma w d. tego virusa nie dlatego ze ludzie umieraja masowo tylko dlatego ze nie znaja nikogo kto by ucierpial jasne juz bys sie szykowal na wakacje... wirus zginalby a wystarczylaby tylko "wziac odpowiednio wszystko za morde" ....oprocz kilkuset tysiecy key workerow a mozna nawet wiecej hehe : ) co to w ogole znaczy wziac za morde? a ten rozkwit sprzedazy on line na calym swiecie byl zapewniony przez roboty? wszystko dzialalo ale na pol gwizdka a inne sektory na maxa jak internetowy handel nie miejmy jakiegos zludzenia ze wszystko w ktoryms kraju stanelo dziekuje za takie wziecie za morde jak bede musial isc do pracy a po pracy areszt domowy zeby chronic zycia! ![]() [ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-06-2020 09:20 ] |
Misia13 | Post #10 Ocena: +1 2020-06-16 09:12:57 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: [B]2020-06-16 08:47:45, stanislawski napisał(a) PS. Co do fabryk i temu podobnych zakładów, to nie można wierzyć w to, co mówią tam nt. ilości przypadków. Niestety, ale powszechną praktyką jest ukrywanie prawdziwych danych. PS2. A ja też chcę jeździć. I wiem, że gdyby zamknięto wszystko odpowiednio wcześnie i wzięto towarzystwo za mordę - bo matołectwo inaczej nie posłucha - to pewnie dzisiaj szykowałbym się na wakacje. I znowu sie musze z Toba zgodzic. Ja planowalam wyjazd do Polski w jesieni.... nigdzie sie nie ruszam. Dla niedowiarkow proponuje artykul wczoranszy z Guardian na temat sekcji zwlok... wypowiadal sie jak wyglada ja pluca. ![]() Powinni wprowadzic obowiazkowe maseczki w pomieszczeniach zamknietych I wyzsze kary. [ Ostatnio edytowany przez: Misia13 16-06-2020 09:20 ] |