MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 379 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 378 | 379 | 380 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 379 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2020-06-15 14:09:40 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Czyżby próbowali się "odkuć"? Niestety (stety?) to może być broń obosieczna.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

cris82

Post #2 Ocena: 0

2020-06-15 14:11:13 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

probujesz powiedziec ze lockdown w ogole nie wplynal na twoje zycie?

to co sie dzieje to jest jakas tragedia srodki ostronosci jakby co najmniej 3 wojna swiatowa byla

chyba robia ten cyrk z tym stopniowym luzowaniem lockdownu zeby ludzie nie zadawali sobie pytan po gwaltowym jego zdjeciu

wtf? wczesniej 80k chorych i nie mozna sie nigdzie ruszyc teraz 150k i moge isc kupic gacie do primarka? :-]

na pewno skorzystaja single na tym lockdownie jak juz wszystko odblokuja i tlum wyposzczonych foczek ruszy na miasto

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 15-06-2020 14:54 ]

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #3 Ocena: 0

2020-06-15 14:23:45 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2020-06-15 14:08:11, Richmond napisał(a):
Nie widzialam zadnych szczegolnych "promocji" na uzywane samochody. Za to widze te same, ktore byly wystawione wczesniej, za wyzsze ceny. Niektore wrocily jako nowe ogloszenia, inne zmienily cene na wyzsza. Zapewne wszystko zalezy od segmentu, typu i rocznika.

Nowe w miedzyczasie podrozaly, bo przeszly do wyzszych progow VED przy pierwszej rejestracji od 1 kwietnia (emisja spalin wedlug norm WLTP). Do tego producenci podwyzszyli ceny.

Tak zalezy. Ja mowie tu o roznych vanach, tu zasada jest taka, ze wiekszosc osob pozbywa sie ich w marcu (przed koncem roku podatkowego) i kupuje nowe zeby wpuscic w koszta. Tu jest duzo transkacji fizycznych, bardziej niz jakies upgrade czy part exchange z wiadomych przyczyn :)I wyglada na to, ze duzo osob zdazylo odstawic autka do dilerow przed lockdown, ale dilerzy nie zdazyli ich opchnac. Wiec jest ich sporo i w korzystnych cenach. A ze duzo osob jeszcze siedzi w domach to na razie nie kupuja nowych bo po co. Ale to specyficzny produkt. W kazdym razie te, na kt patrzylismy sa o 2-3 tys tansze niz w marcu.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #4 Ocena: 0

2020-06-15 14:30:31 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Cytat:

2020-06-15 14:03:12, stanislawski napisał(a):
Co ciekawe, jako klient nie zauważyłem nieobecności niczego, co jest mi potrzebne...

A ja zauwazylam niestety zamknieta na amen (to let) ulubiona grecka knajpke I bardzo dobra pralnie. Za tymi uslugami bede tesknic. I jeszcze nimozliwy jest zakup mojego ulubionego hiszpanskiego wina, bylo dostepne na amazonie i gogroopie itp za grosze,nawet w Tesco czasami, niestety nie ma :( od ponad 2 miesiecy. Oczywiscie nie sa to rzeczy niezbedne do zycia ale raczej nie chce sie ograniczac do niezbednych.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2020-06-15 15:22:30 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Cytat:

2020-06-15 14:11:13, cris82 napisał(a):
probujesz powiedziec ze lockdown w ogole nie wplynal na twoje zycie?

to co sie dzieje to jest jakas tragedia srodki ostronosci jakby co najmniej 3 wojna swiatowa byla

chyba robia ten cyrk z tym stopniowym luzowaniem lockdownu zeby ludzie nie zadawali sobie pytan po gwaltowym jego zdjeciu

wtf? wczesniej 80k chorych i nie mozna sie nigdzie ruszyc teraz 150k i moge isc kupic gacie do primarka? :-]

na pewno skorzystaja single na tym lockdownie jak juz wszystko odblokuja i tlum wyposzczonych foczek ruszy na miasto

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 15-06-2020 14:54 ]

Na moje? Negatywnie?
No w ten sposób, że nie pojechałem na jedne wakacje, a co do drugich to wciąż nie wiadomo.
Co do pubów to mało chodziłem - w brytyjskich z reguły śmierdzi ale, chlorem z kibla, stęchlizną z dywanów i mordy często takie kwadratowe - nie lubię tego klimatu (choć piję piwo). Chyba, że gdzieś w country.

Sklepy odzieżowe? Mam mnóstwo odzieży, nie mieści mi się do szaf.
Jedzenia mi nie brak, wręcz przeciwnie, jest problem, bo jadłem jeszcze lepiej.
Co do innych zakupów, to jak coś było mi potrzebne kupowałem na ebayu. Tylko początkowo czekałem odrobinę dłużej.
No i wysypiałem się...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Misia13

Post #6 Ocena: +1

2020-06-15 15:59:31 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

[B]2020-06-15 15:22:30, stanislawski napisał(a

Co do pubów to mało chodziłem - w brytyjskich z reguły śmierdzi ale, chlorem z kibla, stęchlizną z dywanów i mordy często takie kwadratowe - nie lubię tego klimatu (choć piję piwo). Chyba, że gdzieś w country.

Sklepy odzieżowe? Mam mnóstwo odzieży, nie mieści mi się do szaf.

Jakbym siebie slyszala Stanislawski...
Z tymi pubami to prawda... *ROFL* My bylissmy RAZ... na objad. Dobra kuchnia, ale co z tego.... tyle ludzi stojacych I gapiacych Ci sie na talerz. Wiecej nie pojde... nie moj klimat.
Ciuchow mi tez nie brakuje...:-8

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2020-06-15 16:22:31 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja w pubach i knajpach nie zylam, ale dobrze bylo wyskoczyc na lunch czy spotkac sie z kims. Lunch czy lody nad morzem, a teraz ulubiony pub zamkniety. Albo na noc do hotelu i zjesc dobry obiad/kolacje w hotelowej restauracji czy jakiejs innej w okolicy.

Od czasu jak wrocilam z PL ponad tydzien temu, wyszlam z domu tylko dwa razy: do dealera na jazde testowa samochodu i pojechalam do kolezanki do Londynu samochodem.

Do sklepu nie chce mi sie isc, bo obawiam sie, ze bedzie kolejka i bede stac na zewnatrz. Wyjatkowo nie przypadlo mi to do gustu podczas ostatnich miesiecy. Oczywiscie nie padlam z glodu, maz chodzi do sklepu i zyje z zapasow w lodowce. Ubran, ani nic innego nie potrzebuje.

Latanie i transport publiczny naziemny odpada ze wzgledu na maski. Wszystkie wypady lotnicze juz praktycznie anulowane, jeszcze tylko 2 bilety czekaja na swoj czas odwolania. Raczej nigdzie nie pojade oprocz Alp, jesli bedzie lepsza prognoza pogody i pola namiotowe otwarte w Szwajcarii i Wloszech. Wyjazd w Anglii raczej odpada, bo wszyscy juz tu beda i bedzie tlum.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2020-06-15 18:57:37 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Ja jeżdżę raz na tydzień do Lidla, rano, więc, nie organizują tam kolejki.
Mleko, chleb, wino itd. dokupuję pod wieczór w lokalnym Sainsbury's albo Tesco - bez kolejki, bez tłumów.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #9 Ocena: +1

2020-06-15 19:09:29 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dzis ruszyli na miasto dzielni konsumenci. To jaki jest czas inkubacji tego wirusa, dwa tygodnie? No to kto sie podejmuje sprawdzenia i porownania liczb z dzisiaj, za dwa tygodnie i pattern ostatnich 2 miesiecy dla porownania?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2020-06-15 21:58:58 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Od 3.07 otwieraja puby restauracje I hotele w Irlandii Pln. Mam tak dosyc siedzenia tu , ze powaznie rozwazam lot na weekend do Belfastu. Moze przezyje w tej cholernej maseczce.

Do góry stronyOffline

Strona 379 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 378 | 379 | 380 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,