Str 379 z 594 |
|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2020-06-15 14:09:40 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Czyżby próbowali się "odkuć"? Niestety (stety?) to może być broń obosieczna.
|
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2020-06-15 14:11:13 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
probujesz powiedziec ze lockdown w ogole nie wplynal na twoje zycie?
to co sie dzieje to jest jakas tragedia srodki ostronosci jakby co najmniej 3 wojna swiatowa byla chyba robia ten cyrk z tym stopniowym luzowaniem lockdownu zeby ludzie nie zadawali sobie pytan po gwaltowym jego zdjeciu wtf? wczesniej 80k chorych i nie mozna sie nigdzie ruszyc teraz 150k i moge isc kupic gacie do primarka? ![]() na pewno skorzystaja single na tym lockdownie jak juz wszystko odblokuja i tlum wyposzczonych foczek ruszy na miasto [ Ostatnio edytowany przez: cris82 15-06-2020 14:54 ] |
dominikana36 | Post #3 Ocena: 0 2020-06-15 14:23:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2020-06-15 14:08:11, Richmond napisał(a): Nie widzialam zadnych szczegolnych "promocji" na uzywane samochody. Za to widze te same, ktore byly wystawione wczesniej, za wyzsze ceny. Niektore wrocily jako nowe ogloszenia, inne zmienily cene na wyzsza. Zapewne wszystko zalezy od segmentu, typu i rocznika. Nowe w miedzyczasie podrozaly, bo przeszly do wyzszych progow VED przy pierwszej rejestracji od 1 kwietnia (emisja spalin wedlug norm WLTP). Do tego producenci podwyzszyli ceny. Tak zalezy. Ja mowie tu o roznych vanach, tu zasada jest taka, ze wiekszosc osob pozbywa sie ich w marcu (przed koncem roku podatkowego) i kupuje nowe zeby wpuscic w koszta. Tu jest duzo transkacji fizycznych, bardziej niz jakies upgrade czy part exchange z wiadomych przyczyn ![]() |
dominikana36 | Post #4 Ocena: 0 2020-06-15 14:30:31 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-06-15 14:03:12, stanislawski napisał(a): Co ciekawe, jako klient nie zauważyłem nieobecności niczego, co jest mi potrzebne... A ja zauwazylam niestety zamknieta na amen (to let) ulubiona grecka knajpke I bardzo dobra pralnie. Za tymi uslugami bede tesknic. I jeszcze nimozliwy jest zakup mojego ulubionego hiszpanskiego wina, bylo dostepne na amazonie i gogroopie itp za grosze,nawet w Tesco czasami, niestety nie ma ![]() |
stanislawski | Post #5 Ocena: 0 2020-06-15 15:22:30 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-06-15 14:11:13, cris82 napisał(a): probujesz powiedziec ze lockdown w ogole nie wplynal na twoje zycie? to co sie dzieje to jest jakas tragedia srodki ostronosci jakby co najmniej 3 wojna swiatowa byla chyba robia ten cyrk z tym stopniowym luzowaniem lockdownu zeby ludzie nie zadawali sobie pytan po gwaltowym jego zdjeciu wtf? wczesniej 80k chorych i nie mozna sie nigdzie ruszyc teraz 150k i moge isc kupic gacie do primarka? ![]() na pewno skorzystaja single na tym lockdownie jak juz wszystko odblokuja i tlum wyposzczonych foczek ruszy na miasto [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 15-06-2020 14:54 ] Na moje? Negatywnie? No w ten sposób, że nie pojechałem na jedne wakacje, a co do drugich to wciąż nie wiadomo. Co do pubów to mało chodziłem - w brytyjskich z reguły śmierdzi ale, chlorem z kibla, stęchlizną z dywanów i mordy często takie kwadratowe - nie lubię tego klimatu (choć piję piwo). Chyba, że gdzieś w country. Sklepy odzieżowe? Mam mnóstwo odzieży, nie mieści mi się do szaf. Jedzenia mi nie brak, wręcz przeciwnie, jest problem, bo jadłem jeszcze lepiej. Co do innych zakupów, to jak coś było mi potrzebne kupowałem na ebayu. Tylko początkowo czekałem odrobinę dłużej. No i wysypiałem się... |
|
|
Misia13 | Post #6 Ocena: +1 2020-06-15 15:59:31 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: [B]2020-06-15 15:22:30, stanislawski napisał(a Co do pubów to mało chodziłem - w brytyjskich z reguły śmierdzi ale, chlorem z kibla, stęchlizną z dywanów i mordy często takie kwadratowe - nie lubię tego klimatu (choć piję piwo). Chyba, że gdzieś w country. Sklepy odzieżowe? Mam mnóstwo odzieży, nie mieści mi się do szaf. Jakbym siebie slyszala Stanislawski... Z tymi pubami to prawda... ![]() Ciuchow mi tez nie brakuje... ![]() |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2020-06-15 16:22:31 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja w pubach i knajpach nie zylam, ale dobrze bylo wyskoczyc na lunch czy spotkac sie z kims. Lunch czy lody nad morzem, a teraz ulubiony pub zamkniety. Albo na noc do hotelu i zjesc dobry obiad/kolacje w hotelowej restauracji czy jakiejs innej w okolicy.
Od czasu jak wrocilam z PL ponad tydzien temu, wyszlam z domu tylko dwa razy: do dealera na jazde testowa samochodu i pojechalam do kolezanki do Londynu samochodem. Do sklepu nie chce mi sie isc, bo obawiam sie, ze bedzie kolejka i bede stac na zewnatrz. Wyjatkowo nie przypadlo mi to do gustu podczas ostatnich miesiecy. Oczywiscie nie padlam z glodu, maz chodzi do sklepu i zyje z zapasow w lodowce. Ubran, ani nic innego nie potrzebuje. Latanie i transport publiczny naziemny odpada ze wzgledu na maski. Wszystkie wypady lotnicze juz praktycznie anulowane, jeszcze tylko 2 bilety czekaja na swoj czas odwolania. Raczej nigdzie nie pojade oprocz Alp, jesli bedzie lepsza prognoza pogody i pola namiotowe otwarte w Szwajcarii i Wloszech. Wyjazd w Anglii raczej odpada, bo wszyscy juz tu beda i bedzie tlum. Carpe diem.
|
stanislawski | Post #8 Ocena: 0 2020-06-15 18:57:37 (5 lat temu) |
Ja jeżdżę raz na tydzień do Lidla, rano, więc, nie organizują tam kolejki.
Mleko, chleb, wino itd. dokupuję pod wieczór w lokalnym Sainsbury's albo Tesco - bez kolejki, bez tłumów. |
galadriel | Post #9 Ocena: +1 2020-06-15 19:09:29 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dzis ruszyli na miasto dzielni konsumenci. To jaki jest czas inkubacji tego wirusa, dwa tygodnie? No to kto sie podejmuje sprawdzenia i porownania liczb z dzisiaj, za dwa tygodnie i pattern ostatnich 2 miesiecy dla porownania?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
dominikana36 | Post #10 Ocena: 0 2020-06-15 21:58:58 (5 lat temu) |
Od 3.07 otwieraja puby restauracje I hotele w Irlandii Pln. Mam tak dosyc siedzenia tu , ze powaznie rozwazam lot na weekend do Belfastu. Moze przezyje w tej cholernej maseczce.
|