Str 35 z 594 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2020-03-04 14:23:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
85? wczoraj jeszcze mowilem do zony ze 50 wtf...
ma gotowac bigos i leczo w sloiki cos mowila ze nie bardzo jej sie chce moze to ja zmotywuje |
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: -1 2020-03-04 14:25:47 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2020-03-04 13:30:31, cris82 napisał(a): ziomek rakiem nie mozna sie zarazic... ziomek, wiem. Grypą można się zarazić ale umiera się na powikłania a nie na grypę, dlatego śmiertelność jest tak bardzo niska. Wiem, że rozumiesz, czytaj główny punkt mojej wypowiedzi - śmiertelność w wyniku powikłań danej choroby - czy to zwykła grypa, koronawirus czy rak. Przecież epidemia grypy jest co roku i w ostatnich 20 latach to tak do 100.000 ludzi mogło umrzeć w wyniku powikłań spowodowanych zwykłą kurka grypą. Najzwyklejszą. ,,Smiertelnosc wirusa nie jest wazna. Nawet jezeli to bedzie tylko 1% '' Właśnie, że jest ważna i także odsetkiem śmiertelności mierzy się zagrożenie dla ludzkości każdą chorobę zakaźną - gdyby śmiertelność była 0 nikt by nie wspomniał, gdyby była 20% mielibyśmy 28 days later - a na resztę Twojego posta odpowiedziałem. 31 lekarzy z Brighton jest izolowanych by zapobiec powstaniu ogniska zakażeń, prosta i oczywista procedura w wypadku chorób zakaźnych. Pay by Card na stacjach benzynowych. Zakupy spożywcze online - sieci mające te usługi już się cieszą. No chyba, że 50% społeczeństwa zachoruje i będzie wymagało hospitalizacji w wyniku powikłań. Reszta pójdzie do roboty rozwozić produkty bo przejdą chorobę niczym grypę a jak nie mają chorób immunologicznych to podobno nic im nie grozi. ![]() https://economictimes.indiatimes.com/news/international/world-news/covid-19-outbreak-mers-sars-had-higher-fatality-rates/articleshow/74467911.cms ,,How deadly is COVID-19? Most patients have only mild symptoms and the death rate appears to be between 2% and 5%. By comparison, seasonal flu has an average mortality rate of about 0.1%, but is highly infectious — with up to 400,000 people dying from it each year.'' Fatalities and spread of MERS and SARS Middle East Respiratory Syndrome (MERS); identified in Saudi Arabia in 2012 Spread to 27 countries Confirmed cases: 2494 Deaths: 858 Fatality rate: 34% Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS); Emerged in southern China (Guangdong) in 2002 Spread to 30 countries Cases: 8473 Deaths: 813 Fatality rate: 9.5% MERS I SARS zostały powstrzymane, ludzkość przetrwała i przetrwa covida-19stego. Kryzys ekonomiczny miał nadejść w wyniku wojny a nadejdzie w wyniku globalnego wirusa. W dobie globalizacji i podróży oraz łatwego przemieszczania mało będzie krajów, do których koronawirus nie dotrze. Grunt to nie panikować, zrobić zapasy jedzenia. cris, głodówka lecznicza po latach ładowania w siebie różnych związków chemicznych przysłuży ci się lepiej niż leczo. Ja jadę w Bieszczady, na jakąś zapadłą dziurę do której nikt nie zagląda ani nikt nikomu nie liże butów czy wali z języczkiem. Tam covid-19sty nie dotrze. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 04-03-2020 14:32 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
sqlserver | Post #3 Ocena: 0 2020-03-04 14:28:55 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
w Polsce jest prężnie działający ruch oporu
![]() a ludzie nie maja czasu na takie głupoty ![]() ale media teraz oszaleją, możne nawet się znajdzie reporter TVN który przeprowadzi wywiad z pacjentem zero no i opozycja już możne zacząć krytykę moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2020-03-04 14:32:08 (5 lat temu) |
ok jurek mozesz sobie to tlumaczyc na rozne sposoby ale jezeli zamyka sie ludzi na statkach robi przygotowania na taka skale wstrzymuje loty to chyba nie ma tu ryzyk ze zwyklej grypy i powiklan
w trawie cos piszczy grubszego ze starosci i w wypadkach samochodowych tez umiera duzo ludzi ale nie o to tu chodzi zwykla grypa nie paralizuje ci zycia tutaj mamy doczynienia z czyms zupelnie innym raczej malo kto mysli ze na to umrze za to duzo osob wierzy w to ze warto jest kupic jakies ekstra produkty spozywcze bo moze byc problem z zakupami jeszcze ten tekst ze policja mialaby nie reagowac na wlamania w gorszym scenariuszu lol ![]() przeciez to brzmi idiotycznie jakie musi byc tealne zagrozenie zeby cos takiego wypuszczac do opinii publicznej [ Ostatnio edytowany przez: cris82 04-03-2020 14:53 ] |
Jurny_Jurek | Post #5 Ocena: 0 2020-03-04 14:37:30 (5 lat temu) |
Tłumaczę to z punktu widzenia osoby normalnej - z racji tego, że na covida nr 19 nie ma szczepionki czy leku, w ten sposób walczy się z rozprzestrzenianiem choroby. Kiedyś, w średniowieczu żniwa zbierały różne plagi chorób zakaźnych bo ludzie podróżowali je przenosząc - nie rozumieli, że najlepszą metoda walki jest izolowanie chorych i ograniczenie wędrówek i wycieczek.
Jeszcze koronawirus mi niczego nie sparaliżował a jak zacznie - będziemy gadać. Już były kataklizmy ptasie i grypie co miały obrót kuli ziemskiej zatrzymać chyba, że się zaszczepisz. No, już są czarne scenariusze, norma. Jak 20% policjantów pójdzie na chorobowe przy i tak zbyt małej ilości policjantów - to policja będzie musiała selekcjonować interwencję - i tak w 1 kolejności wyślą radiowóz do kogoś biegającego z nożem po mieście a kradzież roweru wartego 30f zostawią na później. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 04-03-2020 14:40 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2020-03-04 14:39:42 (5 lat temu) |
naprawde wierzysz w to ze anglicy przestaliby chodzic do pubow? szybciej w Polsce ludzie przestana chodzic do kosciola
|
Jurny_Jurek | Post #7 Ocena: 0 2020-03-04 14:42:37 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-03-04 14:39:42, cris82 napisał(a): naprawde wierzysz w to ze anglicy przestaliby chodzic do pubow? szybciej w Polsce ludzie przestana chodzic do kosciola I niech nie przestaną. Jak pub myje szklanki i talerze w ciepłej wodzie a tobie nikt nie kichnie w twarz - to dbając o minimum higieny unikniesz zarażenia. Jak na dzień dobry wjedziesz i wszystkich obcałujesz - to zwiększasz ryzyko. :D I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2020-03-04 14:45:59 (5 lat temu) |
dzisiaj czytalem w gw ze chinczycy odkryli nowa droge rozprzestrzeniania sie wirusa...
a znajac zamilowanie anglikow do bezstresowego puszczania bakow w miejscach publicznych ryzyko epidemii jest przeogromne [ Ostatnio edytowany przez: cris82 04-03-2020 14:49 ] |
ParaDox | Post #9 Ocena: 0 2020-03-04 14:49:49 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
![]() All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2020-03-04 14:52:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2020-03-04 14:37:30, Jurny_Jurek napisał(a): Jeszcze koronawirus mi niczego nie sparaliżował a jak zacznie - będziemy gadać. Zapewe dlatego, ze nie miales wykupionych lotow na wakacje w Chinach, Korei czy Tajlandii, albo innego kraju, ktory teraz nie wpuszcza tych, ktorzy odwiedzieli inne kraje albo z nich pochodza. Lista ograniczen wpuszczania na terytorium konkretnych krajow jest bardzo dluga. https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm Mi odwolali Geneva Motor Show. Teraz czekam czy odwolaja imprezy w USA, na ktore planowalam wybrac sie. W pierwszym przypadku raczej polece i tak, tylko pozwiedzam cos innego, w drugim anuluje bilet, bo moge. Na pierwsza impreze nie mam jeszcze dolotow na terenie USA, bo czekam az rozwinie sie sytuacja. Carpe diem.
|