Str 217 z 594 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ParaDox |
Post #1 Ocena: 0 2020-04-13 18:40:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Wieczorne podsumowanie
UK +4,342 = 88,621; PL +260 = 6,934
Gov.pl Info o koronawirus
Public Health England Total UK cases COVID-19 Cases Update
Lista "Top 10 nowych przypadków"
Reszta w linkach
Worldometers Statystyki Mapa Covid-19
Which is the best option, lockdown or herd immunity? We're about to find out
In this experiment, only one thing should matter: the evidence. It is the lack of it that has clearly determined the wide diversity in policy responses in different countries. We see a potentially fatal disease, Covid-19, of unusual infectiousness. Yet we have no idea how infectious, because lack of testing means we cannot tell if vast numbers of people have it to some degree, or just a few.All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|

|
 |
|
|
Jurny_Jurek |
Post #2 Ocena: 0 2020-04-13 18:47:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Trump już od jakiegoś czasu starał się ściągać amerykańskie koncerny z powrotem do jusej:
https://eu.usatoday.com/story/money/business/2018/06/28/manufacturers-bringing-most-jobs-back-to-america/36438051/
Dużo ludzi ma nadzieję, że po tym resecie do UK z Chin czy DW też powróci trochę firm: farmaceutycznych, produkcyjnych itp. Oczywiście będzie to związane z większymi kosztami zakupów (koszty produkcji, pracowników, podatków) ale maja nadzieję na miejsca pracy, co w związku z recesją związaną z tym covidem jest...życie nadzieją. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
cris82 |
Post #3 Ocena: 0 2020-04-13 18:55:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
szczerze to nie wiem dlaczego te firmy mialby wracac skoro moglyby przeniesc produkcje do innych azjatyckich krajow jedyna opcja to obnizanie podatkow i ten "pomylony trump" wlasnie to robil
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #4 Ocena: 0 2020-04-13 19:42:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
|

|
 |
|
Richmond |
Post #5 Ocena: 0 2020-04-13 20:49:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2020-04-13 17:13:49, karjo1 napisał(a):
Coraz ciekawiej:
UK cancels order
Notowania zachorowan i zgonow szybuja w gore, ale wracajmy do normalnego funkcjonowania i popatrzymy.
Ten artykuł wyjaśnia dlaczego anulowali te zamówienia. Potrzebują inny typ urządzeń.
A tak ogólnie, to straszny chaos maja tam na gorze. Jakby nie było zadnego rządu i kazdy rzucal sobie swoje pomysły. Zamawiają 3.5mln testów z Chin, płacą za nie, a dopiero potem je testują i okazuje się, ze nie działają tak jak powinny. Nikt nie sprawdził tego przed zamówieniem? A teraz chcą zwrot pieniędzy od Chin. Chargeback chyba tu nie zadziala...
Tez nie wierze, żeby produkcja wszystkiego miała wycofać się z Chin. Firm zwyczajnie na to nie stać. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #6 Ocena: 0 2020-04-13 21:05:05 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Podaje bardzo rozmyte, enigmatyczne wytlumaczenie.
Bardziej by pasowalo, ze inna firma przejela wsparcie rzadu:
'The source said the government took the decision to cancel the order because there are several projects competing for the same components, which are in limited supply, so have prioritised more sophisticated devices.'
Tymczasem:'On Sunday, health secretary Matt Hancock said the UK had a “record number of ventilators” at just under 10,000.'
Czyli de facto nic sie nie zmienia, oficjalnie: poczekamy i zobaczymy.
Chaos pozorny, ktory wyglada na planowany od poczatku.
Z testami jest smieszna sprawa, sporo domoroslych producentow probuje zlapac kawalek torta, produkujac paracos, w tym niewiarygodne testy.
Ale na tym niejedno panstwo sie przejechalo, w Norwegii bodajze minister sie podala do dymisji.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #7 Ocena: 0 2020-04-13 21:06:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
a najlepsze jest jeszcze to ze ta pandemia planowana czy nie pozwolila wpompowac gigantyczne pieniadze w rynki finansowe bedzie wykupywany dlug jak obligacje korporacyjne gdzies ostatnio czytalem ze dlug sektora lupkowego w stanach to banka kilka razy wieksza od tej z 2008 roku i podbijane ceny akcji czyli tak naprawde przejecia firm za dodrukowana kase z powietrza
|

|
 |
|
ParaDox |
Post #8 Ocena: 0 2020-04-13 22:06:32 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-04-13 19:42:25, karjo1 napisał(a):
Powraca stare rozwiazanie?
leczenie osoczem ozdrowiencow
Aha, ale jak to w UK; we're working on it
Doctors frustrated by delays in plasma therapy trials for COVID-19 patients
...government has yet to approve trials for plasma therapy to help treat coronavirus patients....Trials for plasma therapy are already under way in other countries including China, France, Germany and the US but no decision has been made in the UK.
Ah, i drugie: we need to look at a science...
Inne lekczenie:
Scientists in Brazil have stopped part of a study into a malaria drug that had been promoted by Donald Trump as a possible treatment for the coronavirus.
Tests were halted after heart rhythm problems developed in one-quarter of people given the higher of two doses being tested.
Chloroquine and a newer, similar drug called hydroxychloroquine, have been mentioned by the US President after some early tests indicated the drugs might curb the virus from entering cells.
But the drugs have long been known to have potentially serious side effects, including altering the heartbeat in a way that could lead to sudden death.
[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 13-04-2020 22:11 ] All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|

|
 |
|
littleflower |
Post #9 Ocena: 0 2020-04-13 22:18:24 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Ja juz wiem ze do pracy nie ide jeszcze przez nastepne 5 tyg conajmniej - JLR byc moze ruszy wlasnie 18 maja najwczesniej = takie maja plany przynajmniej.
Czy Wam tez polskie liczby przypadkow wydaja sie duzo zanizone czy tylko mnie. Rozmawiam z rodzina i przyjaciolmi w Polsce i mam calkiem inne wrazenie, wiem ze sytuacja jest w PL lepsza niz w UK na ten moment ale mnie sie wydaje ze jest to tylko cisza przed wyborami ? Bo skoro w PL przy tak niewielkiej ilosci przypadkow juz teraz jest lament o srodki PPE to co bedzie za kilka dni gdy bedzie peak? Kilka dni temu kolezanka ze szkoly ( btw zona Macjeja Robakiewicza -aktora) dala apel o zbiorke jakiegokowliek PPe do szpitala w Legnicy gdzie jej mama pracuje bo szpitalowi brakuje maseczek itp i personel boi sie przychodzic do pracy, czytalam tez o tym co sie dzieje w domach opieki czy na odzialalach paliatywnej opieki. Ilosc manadatow wystawionych przez policje tez swiadczy ze co niektorzy maja w nosie zakazy siedzenia w domku.
ps , Co do mojego kolegi Alan, dzis jest kolejna poprawa, w koncu - tekst od Alana zony Sheili "Allan was on 43% oxygen still ventilated and a slight adjustment to sedation. Then an hour later they rang and said Allan had been extubated meaning they had removed the tubes on the ventilator so they will be closely monitoring him. He is still having oxygen and still sedated" Alan jest juz drugi tydz w szpitalu na ICU. Ani zona ani jego rodzice nie moga go odwiedzic zreszta Sheila tez zaczela sie zle czuc i ma domowa kwarantanne teraz.
Co do tego ktory kraj ma racje - czy lockdown czy Szwedzki styl pokaze historia, W chinach tez od kilku dni coraz wiecej przypadkow sie notuje, mysle wiec ze dopki nie bedzie leku lub szczepionki - nie bedzie szans na pozbycie sie tego cholerstwa zwlaszcza ze jset sporo dowodow ze ludzie moga sie ponownie zarazic tym dziadostwem.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
ParaDox |
Post #10 Ocena: 0 2020-04-13 22:30:19 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-04-13 22:18:24, littleflower napisał(a):
Ja juz wiem ze do pracy nie ide jeszcze przez nastepne 5 tyg conajmniej - JLR byc moze ruszy wlasnie 18 maja najwczesniej = takie maja plany przynajmniej.
Czy Wam tez polskie liczby przypadkow wydaja sie duzo zanizone czy tylko mnie. Rozmawiam z rodzina i przyjaciolmi w Polsce i mam calkiem inne wrazenie, wiem ze sytuacja jest w PL lepsza niz w UK na ten moment ale mnie sie wydaje ze jest to tylko cisza przed wyborami ? Bo skoro w PL przy tak niewielkiej ilosci przypadkow juz teraz jest lament o srodki PPE to co bedzie za kilka dni gdy bedzie peak? Kilka dni temu kolezanka ze szkoly ( btw zona Macjeja Robakiewicza -aktora) dala apel o zbiorke jakiegokowliek PPe do szpitala w Legnicy gdzie jej mama pracuje bo szpitalowi brakuje maseczek itp i personel boi sie przychodzic do pracy, czytalam tez o tym co sie dzieje w domach opieki czy na odzialalach paliatywnej opieki. Ilosc manadatow wystawionych przez policje tez swiadczy ze co niektorzy maja w nosie zakazy siedzenia w domku.
ps , Co do mojego kolegi Alan, dzis jest kolejna poprawa, w koncu - tekst od Alana zony Sheili "Allan was on 43% oxygen still ventilated and a slight adjustment to sedation. Then an hour later they rang and said Allan had been extubated meaning they had removed the tubes on the ventilator so they will be closely monitoring him. He is still having oxygen and still sedated" Alan jest juz drugi tydz w szpitalu na ICU. Ani zona ani jego rodzice nie moga go odwiedzic zreszta Sheila tez zaczela sie zle czuc i ma domowa kwarantanne teraz.
Co do tego ktory kraj ma racje - czy lockdown czy Szwedzki styl pokaze historia, W chinach tez od kilku dni coraz wiecej przypadkow sie notuje, mysle wiec ze dopki nie bedzie leku lub szczepionki - nie bedzie szans na pozbycie sie tego cholerstwa zwlaszcza ze jset sporo dowodow ze ludzie moga sie ponownie zarazic tym dziadostwem.
Pisalem 3 dni temu
metodologia liczenia ofiar koronawirusa jest bardzo niejasna
+ czekanie na wyniki testu do 2 tygodnie, a powod zgonu trzeba wpisac od ręki.
Jak tu wpisac Covid-19 jak nie ma potwuerdzenia
[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 13-04-2020 22:37 ] All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|

|
 |
|