Str 213 z 594 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
cris82 |
Post #1 Ocena: 0 2020-04-13 12:31:49 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
o tym pisalem "czubek wlasnego nosa" pomijajac juz to ze nie lubie gdybania bo to dziecinne...to gdyby chodzilo o moja coreczke to caly swiat moglby zbankrutowac i mialbym to gleboko w d.
ale gosian chyba jestesmy oboje na tyle dorosli zeby przyznac ze nawet jesli umrze ktos kogo lubisz z tego forum to bedzie ci smutno przez godzine moze nawet bedziesz w szoku do konca dnia
ale nic to nie zmieni w twoim zyciu bedziesz chciala wyjsc z corka na spacer i cieszyc sie dniem wiedzac ze nie jestescie w grupie ryzyka
codziennie to robie niedawno wrocilem ze spaceru z coreczka i bylo zajefajnie a w pl ludzie nie moga tego zrobic bo zmarlo 200 osob w skali calego kraju... to jest chore
mojej zony babcia spotkala sie teraz z cala rodzina na swieta chata pekala w szwach cala rodzina mlodzi i starzy babcia ma 90lat hehe w d. mieli te zakazy
ada czyli ty masz problem z tym ze ja pojde do mc donalda kupie frytki i sie zaraze lub np w pracy
to mam dla ciebie wiadomosc nie idz do pracy nie idz do mcdonalda i sie nie zarazisz ani meza ale nie oczekuj ode mnie ze zrezygnuje z zycia w sytuacji kiedy nic takiego sie nie dzieje przeciez statystyki o ktorych pisala richmond jasno o tym swiadcza [ Ostatnio edytowany przez: cris82 13-04-2020 12:35 ]
|

|
 |
|
|
gosian |
Post #2 Ocena: 0 2020-04-13 12:41:30 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
(...) ale gosian chyba jestesmy oboje na tyle dorosli zeby przyznac ze nawet jesli umrze ktos kogo lubisz z tego forum to bedzie ci smutno przez godzine moze nawet bedziesz w szoku do konca dnia
ale nic to nie zmieni w twoim zyciu bedziesz chciala wyjsc z corka na spacer (...)
O to chodzi Cris, że ja przez lekkomyślność ludzi, którzy widzą tylko czubek swojego nosa i mają wszystko w doopie, mogę z moją córką nigdy nie wyjść na spacer i wiesz co? Będę w szoku do końca mojego życia,nie tylko do końca dnia więc czasami zastanów się zanim cokolwiek napiszesz. Bo czasami warto poprostu przemilczeć niektóre rzeczy. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
cris82 |
Post #3 Ocena: 0 2020-04-13 12:43:38 (5 lat temu) |
haha tak gosian juz widze ten szok i smutek towarzyszacy ci przez cale zycie w wypadku np mojej smierci
buahahaha
gosian siedz w domu i nic ci nie grozi ale nie oczekuj od reszty swiata ze sie poswieci dla ciebie bo to sluszne mozesz wyjsc do lasu na grzyby i po pechowym ugryzieniu kleszcza skonczyc marnie
najlepsze jest to ze jak od rzadu za 3 tygodnie pojdzie sygnal ze luzujemy lockdown to ty uznasz ze jest juz bezpiecznie sama nie wyciagniesz zadnych wnioskow
a czy na pewno bedzie??? czy po prostu gospodarka bedzie konac i ktos dojdzie do wnioskow ze trudno jedziemy dalej i bierzemy na klate ofiary
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 13-04-2020 12:51 ]
|

|
 |
|
gosian |
Post #4 Ocena: 0 2020-04-13 12:48:06 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Czy ty czytasz ze zrozumieniem?
Brak mi słów. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
galadriel |
Post #5 Ocena: 0 2020-04-13 12:49:38 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2020-04-12 20:52:31, ParaDox napisał(a):
Eight Reasons To End The Lockdowns Now
. Punkt pierwsxy i drugi. Chociaz i tak nie sadze zeby zakonczyli lockdown to teraz. Jeszcze trocheZ tym poczekaja, choc moze zaczna ju troche luzowac ( oby!). , edit: to znaczy w tym punkcie 1 zamiast przyznac , ze ich measures nie dzialajs, napisza, ze tyle o ile mozna bylo- to pomoglo, zeby nie bylo ze bez sensu zrujnowali gospodarke. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 13-04-2020 12:53 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
Wilki2 |
Post #6 Ocena: 0 2020-04-13 13:02:34 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat:
2020-04-13 12:31:49, cris82 napisał(a):
o tym pisalem "czubek wlasnego nosa" pomijajac juz to ze nie lubie gdybania bo to dziecinne...to gdyby chodzilo o moja coreczke to caly swiat moglby zbankrutowac i mialbym to gleboko w d.
ale gosian chyba jestesmy oboje na tyle dorosli zeby przyznac ze nawet jesli umrze ktos kogo lubisz z tego forum to bedzie ci smutno przez godzine moze nawet bedziesz w szoku do konca dnia
ale nic to nie zmieni w twoim zyciu bedziesz chciala wyjsc z corka na spacer i cieszyc sie dniem wiedzac ze nie jestescie w grupie ryzyka
codziennie to robie niedawno wrocilem ze spaceru z coreczka i bylo zajefajnie a w pl ludzie nie moga tego zrobic bo zmarlo 200 osob w skali calego kraju... to jest chore
mojej zony babcia spotkala sie teraz z cala rodzina na swieta chata pekala w szwach cala rodzina mlodzi i starzy babcia ma 90lat hehe w d. mieli te zakazy
ada czyli ty masz problem z tym ze ja pojde do mc donalda kupie frytki i sie zaraze lub np w pracy
to mam dla ciebie wiadomosc nie idz do pracy nie idz do mcdonalda i sie nie zarazisz ani meza ale nie oczekuj ode mnie ze zrezygnuje z zycia w sytuacji kiedy nic takiego sie nie dzieje przeciez statystyki o ktorych pisala richmond jasno o tym swiadcza [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 13-04-2020 12:35 ]
No cóż mogę powiedzieć. Tylko tyle,że cieszę się iż nie mam w moim otoczeniu i rodzinie osób o podobnym podejściu do życia.
Jeśli chodzi o broń biologiczną to byłaby to chyba jakaś popierdówka a nie broń. Akcja zorganizowana przez skoordynowane siły ZUSów tego świata i producentów papieru toaletowego.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #7 Ocena: 0 2020-04-13 13:07:02 (5 lat temu) |
wirus selektywny? -popierdowka?...
to tylko pokazuje poziom dyskusji : )
np sars zabijal tylko najsilniejsze organizmy idealny na zolnierzy ten jest jego przeciwienstwem
nie wiemy jak ten badziew powstal wiec nie kpij : P [ Ostatnio edytowany przez: cris82 13-04-2020 13:09 ]
|

|
 |
|
Wilki2 |
Post #8 Ocena: 0 2020-04-13 13:17:30 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat:
2020-04-13 13:07:02, cris82 napisał(a):
wirus selektywny? -popierdowka?...
to tylko pokazuje poziom dyskusji : )
np sars zabijal tylko najsilniejsze organizmy idealny na zolnierzy ten jest jego przeciwienstwem
nie wiemy jak ten badziew powstal wiec nie kpij : P
Spuść ciśnienie, czytaj ze zrozumieniem. Popierdówka(cytat z filmu) użyta w kontekście broni biologicznej. Jak dla mnie śmieszne są te setki fakenewsów wypuszczanych w świat i łatwość z jaką stają się "prawdziwymi faktami".
Do mnie najbardziej przemawia fakt , dziéki temu lockdownowi na calym swiecie odnawiac sié zaczéla natura i oczyszczac atmosfera. Przypadek?
|

|
 |
|
cris82 |
Post #9 Ocena: 0 2020-04-13 13:25:45 (5 lat temu) |
po pierwsze to nie wiem co ty ogladasz za filmy...
a po drugie domyslam sie co znaczy popierdowka i uzyta w tym kontekscie jest bez sensu dlatego ze
wynalezienie wirusa ktory udarza selektywnie to genetyka z najwyzszej polki doskonala bron biologiczna a nie jakas popierdowka z filmu...
oczywiscie to ze epidemia wirusa dziwnym przypadkiem wybuchla na terenie gdzie znajduje sie jedyny certyfikowany osrodek badawczy w chinach do pracy nad tego typu wirusami to dla ciebie tez fake news i popierdowka...
|

|
 |
|
Misia13 |
Post #10 Ocena: 0 2020-04-13 13:30:39 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2020-04-13 11:37:43, ZlotaPerla1 napisał(a):
Ada, czy ty kiedyś w życiu byłaś w szpitalu dziecięcym? na jakimkolwiek oddziale - to jest szok ile dzieci umiera, na oddziale kardiologicznym dzieci są koloru jagód, na onkologicznym łysiutkie głowy, a ty tu z argumentami, że stary spracowany ma pierwszeństwo.
Ja bylam I nigdy nie zapomne tego co wiedzialam. Nie moglabym pracowac tam dzien w dzien.
|

|
 |
|