Str 212 z 594 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2020-04-13 11:17:18 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Co proponujecie- obozy izolacji? "
nie ada twoim tokiem rozumowania lepiej zeby ta izolacja dotyczyla tych w grupie ryzyka i tych ktorzy nie sa w tej grupie wtedy bedzie bardziej fair ; ) ... wiki chyba nie zrozumiala samego kontekstu slow prezydenta niemiec chodzilo mu bardziej o decyzje panstw o wstrzymaniu transportow z maseczkami itp moze nawet mowil o niemcach ktore tez mialy taki incydent chociaz bardziej o innych panstwach jak znam niemcy tylko ile warte sa te slowa ? niemcy mieli juz swoj test na czlowieczenstwo podczas 2 wojny swiatowej jesli pozwoli im sie umoralniac inne narody to historia moze sie powtorzyc bo tym samym zaciera sie ich winy i pamiec o ich zbrodniach to jest jakas kpina ze niemcy smia kogos pouczac : )... byly prezydent argentyny obecnie juz starszy dziadek powiedzial slowa ktore brzmialy mniej wiecej tak jesli jestescie starzy nie zgadzajcie sie na podlaczenie do respiratora zwolnijcie go dla osoby mlodszej ktora moze miec jeszcze cale zycie przed soba to jest postawa czlowieka ktory jest gotow odejsc z godnoscia a nie kurczowo trzymac soe 2 moze 5lat zycia w najwiekszej grupue ryzyka sa ludzie 80lat skonczy sie covid i dalej beda umierac w podobnych ilosciach ada chyba zdajesz sobie z tego sprawe... |
Adacymru | Post #2 Ocena: +1 2020-04-13 11:25:52 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Mój mąż jest w grupie ryzyka, do 80 lat mu dużo brakuje, a nawet skrócenie jego zycia o 5 lat nie jest mi na rękę, ani izolowane go w jakimś ośrodku na nie wiadomo jaki czas... pracował ciężko, nawet ciężej od przeciętnej osoby w jego wieku, i właśnie człowieczeństwa i szacunku oczekuje w takich chwilach dla niego i innych w grupie ryzyka, zamiast izolacji dla wygody reszty...
Ada
|
ZlotaPerla1 | Post #3 Ocena: -1 2020-04-13 11:37:43 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-04-13 10:39:40, Adacymru napisał(a): Nie tylko starsi wiekiem są w grupie ryzyka, ale również inni, młodsi, z istniejącymi chorobami. Co proponujecie- obozy izolacji? Na jak długo? A co z tymi co mieszkają z rodzinami a są w grupie ryzyka? Zabrać i pozamykac w domach opieki, żeby się wasi młodzi i zdrowi mogli na czas szczepionki wynalazku bawić tłumnie? A co z młodymi co nie mieli poddanych chorób a zmarli? Wkalkulowane ryzyko? Ada, czy ty kiedyś w życiu byłaś w szpitalu dziecięcym? na jakimkolwiek oddziale - to jest szok ile dzieci umiera, na oddziale kardiologicznym dzieci są koloru jagód, na onkologicznym łysiutkie głowy, a ty tu z argumentami, że stary spracowany ma pierwszeństwo. Moim zdaniem to nie jest żaden wirus - to jest broń chemiczna, specjalnie wyselekcjonowane komórki które służą dokładnie temu, czemu mają służyć, że umarło kilka młodszych osób, no cóż, można zawsze zginąć w jakimś wypadku spowodowanego przez idiotę ... Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2020-04-13 11:42:36 (5 lat temu) |
izolowanie w domu
zone ma z tego co piszesz dzieci chyba tez do pomocy? gdzie ja pisalem o obozach osrodkach ? nie koloryzuj ada... dlaczego ja mam siedziec w domu i stracic prace ? po to zeby on sie poczul lepiej rowniez siedzac w domu? bo to wlasnie jest twoj punkt widzenia az tak bardzo ci to przeszkadza ada ze mlodzi mogliby szybko przejsc przez te chorobsko uodparniajac sie i tym samym stanowiac mniejsze zagrozenie dla twojego meza? to nie bylaby przymusowa izolacja chcesz to wychodzisz swiadomy ryzyka ada wszyscy maja siedziec w domu tracic prace zeby twoj maz byl bezpieczniejszy siedzac dalej w domu? dotarlismy juz do punktu gdzie wiadomo ze nie jest to zadna hiszpanka nie rozumiem cie w ogole... juz nawet nie bede wspominal o tym o czym pisala richmond ty nie myslisz o milionach ludzi ktorzy straca prace domy popelnia samobojstwa rozpadna sie rodziny tylko o swoim mezu przede wszystkim czubek wlasnego nosa tylko widzisz a piszesz o czlowieczenstwie AKURAT TUTAJ CIE W PELNI ROZUMIEM ale nie dorabiajmy sobie zadnej ideologii o poszanowaniu itp... ktos tu zarobi niezla kase do polskiego rzadu juz sie dobijaja zagraniczne banki ktore chetnie "pomoga w ciezkich czasach" drukowanymi papierkami beda ratowac zadluzone przez wyimaginowany problem panstwa [ Ostatnio edytowany przez: cris82 13-04-2020 12:22 ] |
ZlotaPerla1 | Post #5 Ocena: 0 2020-04-13 11:51:30 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Dokładnie, to nie jest ani hiszpanka, ani świńska, ani ebola, ani czerwonka czy AIDS - na te choroby KAŻDY mógł zachorować i umrzeć - to jest wielka ściema i jakiś nieogarnięty globalny chaos.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
|
|
Wilki2 | Post #6 Ocena: 0 2020-04-13 11:59:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cały świat zmaga się z tym problemem i zadaje sobie te same pytania. Mimo wielu wątpliwości większość podejmuje podobne działania. Mam osobiście gdzieś opinie polityków ale wszędzie starają się znaleźć najlepsze rozwiązania specjaliści w różnych dziedzinach od medycyny po ekonomię. Okazuję się jednak ,że wszyscy się mylą i wystarczy zajrzeć na forum MW gdzie mamy najlepszych fachowców ktorzy znają odpowiedź jak postępować .
Stracić pracę to mało komfortowa sprawa. Parę razy w życiu już to przeszedłem w Polsce ale zawsze udawało mi się z tym prędzej czy później uporać i zacząć coś od początku. Zycia jeszcze nigdy nie straciłem więc nie wiem czy da się później zacząć od nowa. [ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 13-04-2020 12:01 ] |
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2020-04-13 12:11:20 (5 lat temu) |
a miliony ludzi na swiecie tracily bliskich jak zadnego covidu nie bylo ty znajdziesz prace a ludzie o slabym zdrowiu dalej beda umierac z roznych przyczyn proste wiec po co zazynac gospodarke?
i tak zaraz ruszy cala machina do przodu niby wirus przestanie istniec za 3 tygodnie? tak szczerze to kto madry o dobrym zdrowiu i w mlodym wieku przyjmie szczepienie na covid? pod warunkiem ze nie beda przymusowe... wy wezmiecie? bo ja ni huhu musialoby umrzec z 5mln ludzi wtedy spojrzalbym na statystyki srednia wieku- zgonow i to przemyslal [ Ostatnio edytowany przez: cris82 13-04-2020 12:12 ] |
ZlotaPerla1 | Post #8 Ocena: 0 2020-04-13 12:13:47 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Wilki2 - żyjemy i będziemy żyć, chyba, że znowu świńską puszczą
![]() ![]() ![]() szczepionkę niech sobie wsadzą ... [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 13-04-2020 12:17 ] Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
gosian | Post #9 Ocena: 0 2020-04-13 12:20:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cris masz córeczkę prawda? Teraz wyobraź sobie że jest chora, ale z tą chorobą może dożyć starości. Niestety zarazeniem się wirusem spowoduje na 95% że nie przeżyje dwóch tygodni. Też będziesz tak pisał i myślał jak teraz?
Ludzie zdrowi i mający w swoim najbliższym otoczeniu rodzinę bez ryzyka, zawsze będzie miała inne podejście do życia... Nie wiem co jest lepsze izolacja czy poprostu co ma być to będzie... Niemniej, zgadzam się z złotą, że to nie virus tylko broń chemiczna puszczona w jakimś celu. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2020-04-13 12:22:34 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak mowa o grupie ryzyka, to raczej mój mąż nie jest jedynym przypadkiem, chris. Sprawdź ile osób jest w tej grupie. Ja mam na tyle empatii, że potrafię zrozumieć jak inni się o swoich w rodzinie boją. Jak wszyscy wyjda, to niestety, ale my przyniesiemy zabójcę do naszych domów.
Samobójstwa mówisz? Idąc twoim tokiem sumienia, to nie powinieneś się tym przejmować, bo ludzie się przed i po covid19 będą szargać na swoje życie.
Ada
|