MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 211 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 210 | 211 | 212 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 211 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2020-04-12 22:42:19 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2020-04-11 17:53:45, Misia13 napisał(a):

A jak Ty sie czujesz?
O ile pamietam, to tez byles na izolacji przez kolege z pracy.

Przez kolegę z pracy... a może przez życie? Czuję się całkiem dobrze, dziękuję. Mokrego i lanego. Jeszcze 3 tygodnie i zaczynamy odpalać gospodarkę - Bo Jo wypisany.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Unre4L

Post #2 Ocena: 0

2020-04-12 23:20:13 (5 lat temu)

Unre4L

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-03-2020

Wszystko jest prowizorka , u nas to samo w Cambridge na parkepiece policja goni wiare ze sobie siedzi w odstepach rodzinka 3 osobowa a jak stoisz pod sklepem albo na przystanku na autobus lub idzie 7 osobowa grupa ( niby rodzina) to jest ok..... zalezy gdzie głównie w parkach wyganiają ludzi a w mieście jest ok.... ja myśle ,że jednak to chodzi o coś "więcej" niż coronavirus , ktoś to wykorzystuje... 5G może i teoria spiskowa ale...

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #3 Ocena: 0

2020-04-13 00:28:33 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Cytat:

2020-04-12 17:20:56, Richmond napisał(a):
Przedstawienie na lotnisku będzie, ale głównie z powodu przylotu A225. Wszyscy plane spotters beda czaić sie za płotem, a pracownicy na płycie.

Z tego co wiem to juz jedna mniejsza dostawa byla w zeszlym tygodniu i obylo sié bez wiekszej szopki pokazowej a spottersów tez skutecznie odstraszono. Dla mnie liczy sié szybkie zdobycie i dostawa brakujácych materialow. Niezadwoleni zawsze sié znajdá. Albo brak maseczek, albo złym srodkiem transportu dostarczone,albo w złym kolorze.

Cytat:

2020-04-12 17:20:56, Richmond napisał(a):

Co do zachorowań, to ja nie znam nikogo, kto by cierpiał, ale to o niczym nie świadczy. Sąsiedzi w podobnym wieku do mnie, współpracownicy tez, starsza rodzina w PL zdrowa. Nawet moja niedoszła teściowa, ktora jest idealnym kandydatem do wirusa (nie wiem czy zostaly jej jakieś płuca od palenia papierosów), trzyma się, mimo operacji bypass juz podczas kwarantanny w Polsce. Nie znam w UK żadnych starszych ludzi, ani nie pracuje z żadnymi.

Jakis malo znany europejski polityk ostatnio powiedzial takie zdanie. " To nie jest żadna wojna z wirusem tylko to jest nasz test z człowieczeństwa" .
Niestety zbyt wielu ludziom wydajé sié ,ze w tym calym "zostan w domu" czy noszeniu maseczek chodzi o zdrowie ich samych czy najblizszego otoczenia. Łańcuchy przenoszenia wirusa mogą być bardzo długie i pokręcone. Przeważnie sami znajdujemy sie gdzieś w środku setki bezobjawowców zanim trafi się gdzieś na końcu w innej części kraju, nieznana nam potencjalna ofiara. Tak samo nasi starsi bliscy czy znajomi znajdują się na końcu łańcucha zupełnie nieznanych nam osób. Cały sens tych działań polega na poczuciu bycia częścią społeczeństwa i na jakiś czas wytłumieniu swoich prywatnych potrzeb.
To niestety jest ciężkie do zrealizowania w większości zachodnich społeczeństw. Jak tu położyć na szali z jednej strony życie 10 tys.starych i schorowanych ludzi a z drugiej strony udane weekendy i wakacje kilkdziesięciu milionów.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2020-04-13 07:07:35 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Tylko, ze nigdy sie nie uratuje wszystkich. A wracajac do tego, czy znamy zakazonych- ten suchy kaszel to ma w tej chwili kazdy u mnie w pracy, od conajmniej miesiacs- wlaczajac mnie. Jesli gdzies sie wyjdzie, co drugi z psem czy tam do sklepu- tez kaszle. Zbajomy u mnie siedzial przez weekend- kaszel. Ja dzis back to work i nastepne dwa tygodnie bez przerwy to samo. Oczywiscie chetnie zostane w domu i sie bede self izolowac. O ile ktos z was na ochotnika mi poplaci rachunki. any voluneers o poczuciu odpowiedxialnosci stadnej? Nie? Tak myslalam...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #5 Ocena: 0

2020-04-13 07:55:41 (5 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Cytat:

2020-04-13 00:28:33, Wilki2 napisał(a):

Jakis malo znany europejski polityk ostatnio powiedzial takie zdanie. " To nie jest żadna wojna z wirusem tylko to jest nasz test z człowieczeństwa" .

To slowa prezydenta Niemiec - Franka Waltera Steinmeiera:

"The crisis caused by COVID-19 "brings out the best and the worst in people," Steinmeier said in a rare televised address.

"No, this pandemic is not a war. Nations are not in conflict with each other and nor are their soldiers. This is a test of our humanity," Steinmeier said."
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2020-04-13 09:13:34 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

warto podchodzic z dystansem do politykow ktorzy wyglaszaja takie plomienne zdania zwlaszcza z niemiec czesto sie pozniej okazuje ze szybko znajduja zatrudnienie w rosyjskich firmach...

moze to byl test z logicznego myslenia skoro chodzi tu o starszych to trzeba odizolowac starszych do czasu wprowadzenia szczepionki a nie niszczyc gospodarki swiata pozbawiac milionow ludzi pracy dachu nad glowa itp to ma byc test z czlowoeczenstwa? chyba kiepski zart z tego testu

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #7 Ocena: 0

2020-04-13 09:26:29 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

dokładnie, starszych odizolować i zakaz wychodzenia - zakupy, obiadki zdalne. Reszta ma się dobrze ... chyba że ma alergię na pyłki - to dużo gorsze objawy ...
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2020-04-13 09:58:34 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

czym szybciej przeszliby to mlodzi tym szybciej bezpieczni byliby starsi ludzie proste

wiec nie ma co uderzac w sumienia... slowami dobrze zaplanowanowanymi na wywolanie poczucia winy i uleglosc wobec panstwa

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: +1

2020-04-13 10:39:40 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie tylko starsi wiekiem są w grupie ryzyka, ale również inni, młodsi, z istniejącymi chorobami. Co proponujecie- obozy izolacji? Na jak długo? A co z tymi co mieszkają z rodzinami a są w grupie ryzyka? Zabrać i pozamykac w domach opieki, żeby się wasi młodzi i zdrowi mogli na czas szczepionki wynalazku bawić tłumnie? A co z młodymi co nie mieli poddanych chorób a zmarli? Wkalkulowane ryzyko?
Ada

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2020-04-13 11:08:34 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

...

Opinia moderatora: ...Źle zacytowane posty poprawione. Wpis z prośbą o wyjaśnienia usuniety. Konefka

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Strona 211 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 210 | 211 | 212 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,