MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 210 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 209 | 210 | 211 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 210 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2020-04-12 18:50:20 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ok obejrze ale nastepnym razem starajcie sie streszczac filmy a najlepiej przedstawiac swoje wnioski
co chwile ktos tu wkleja rozne filmy i watpie ze sa wklejne dlatego "ze nie sa warte obejrzenia" tylko kto ma na to wszystko czas?
nie ma co sie irytowac : P

galadier lasow nie zamkneli dlatego ze ktos moze sie tam zarazic tylko zeby nie bylo luki w kwarantannie i siedzeniu w domu

do sklepu apteki i koniec skoro tak sie umawiamy bo jest super mega zagrozenie i za to placimy ja dzisiaj spedzilem caly dzien na dworzu tak samo jak tlumu ludzi ktorych spotkalem w roznych parkach

mozesz wyjsc to wychodzisz w Polsce zaraz wszyscy poszliby do lasu to albo #zostan w domu albo to wuja warte pomijajac juz to czy ten lockdown ma sens

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 12-04-2020 19:09 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pc_repair

Post #2 Ocena: 0

2020-04-12 18:51:42 (5 lat temu)

pc_repair

Mężczyzna

Z nami od: 31-05-2003

Cytat:

2020-04-12 17:20:56, Richmond napisał(a):
Przedstawienie na lotnisku będzie, ale głównie z powodu przylotu A225. Wszyscy plane spotters beda czaić sie za płotem, a pracownicy na płycie.

Niech ktoś streści albo podsumuje film wklejony przez Paradoxa.

Co do zachorowań, to ja nie znam nikogo, kto by cierpiał, ale to o niczym nie świadczy. Sąsiedzi w podobnym wieku do mnie, współpracownicy tez, starsza rodzina w PL zdrowa. Nawet moja niedoszła teściowa, ktora jest idealnym kandydatem do wirusa (nie wiem czy zostaly jej jakieś płuca od palenia papierosów), trzyma się, mimo operacji bypass juz podczas kwarantanny w Polsce. Nie znam w UK żadnych starszych ludzi, ani nie pracuje z żadnymi.

Covid-19 zostanie z nami na zawsze i będzie powracać falami

A. To co robi caly świat: Lockdown i powoli do do następnego razu
- za każdym razem mniej przypadkow śmiertelnych ale w sumie X

B. Szwecja. Zamiast X na przestrzeni np roku, X tak szybko jak to możliwe ale bez Lockdown, niszczenia gospodarki i zdrowia psychicznego społeczeństwa

jak napisal Paradox: Nie ma jednoznacznej odp.

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #3 Ocena: 0

2020-04-12 18:54:59 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Wieczorne podsumowanie
UK +5,288 = 84,279; PL +318 = 6,674

Gov.pl Info o koronawirus

Public Health England Total UK cases COVID-19 Cases Update

Lista "Top 10 nowych przypadków"
Reszta w linkach
Worldometers Statystyki Mapa Covid-19

Obrazek
Obrazek

W PL nie wolno do lasu :-]

ALE tu:

South Africa has reported a further 145 cases of the coronavirus.

This takes the total number in the country to 2,173, a statement from the Health ministry said.

The country controversially banned the sale of alcohol and cigarettes during lockdown, triggered a wave of lootings of liquor shops.

Officials also said on Sunday it had caught police officers who were complicit in illegal alcohol sales.

[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 12-04-2020 18:57 ]

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2020-04-12 19:29:19 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
do sklepu apteki i koniec skoro tak sie umawiamy bo jest super mega zagrozenie i za to placimy ja dzisiaj spedzilem caly dzien na dworzu tak samo jak tlumu ludzi ktorych spotkalem w roznych parkach

No widzisz, a ja grzecznie na ogrodku, wedle zalecen (a raczej dlatego, ze spodziwala sie tlumow w lasach i parkach, a tychze nei lubie- tlumow znaczy sie).

I raz na cwiczenia wyjscie z maska i rekawiczkami: 8

Do sklepu i apteki niechetnie, albowiem tam to dopiero siedlisko wirusow jest!

Zas co do filmikow, to staram sie ogladac. Zawsze tam cos ciekawego sie znajdzie. Ta dziewczyna z Szanghaju, @wtraszczynska (co ja Wilki wkleja) np sie okazuje sprzedaje maski. Dochodza do Polski w dwa tygodnie. Tak przy kazji, do mnie (UK) maska i rekawiczki szly miesiac, sie tez okazalo ze z Chin: D

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 12-04-2020 19:30 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2020-04-12 19:41:38 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ja tez bym siedzial grzecznie w ogrodku jakby nie mozna bylo wychodzic na pole a mozna to wychodze
w pl ci co wychodza z domu dostaja mandaty i to ma sens jesli sie umawiamy na lockdown ktory ma pograzyc gospodarke

tutaj taki jest z tym ze kazdy moze robic co mu sie podoba to po co taki lockdown w ogole...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 12-04-2020 19:42 ]

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2020-04-12 19:58:25 (5 lat temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

W ostatnich kilku postach został poruszony temat Szwecji, ogólnie ten kraj jest bardzo depresyjny 40% społeczeństwa mieszka samotnie do tego mała ilość światła słonecznego, problemy alkoholowe i wydaje mi się, że władze Szwecji boją się "zamknąć" społeczeństwo w domach bo to wywoła więcej śmierci samobójczych niż zgonów, które będą w następstwie koronawirusa.

To jest tylko moja opinia, ale uważam, że ta panika jest sztucznie wywołana ogólnie spoleczenstwem, które się boi łatwiej się manipuluje.
Dzisiaj gdzieś czytałem, że w najbardziej czarnym scenariuszu niektóre kraje ekonomicznie cofną się o 25-30lat.

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #7 Ocena: 0

2020-04-12 20:52:31 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Eight Reasons To End The Lockdowns Now
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2020-04-12 21:35:02 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Dobrze, ze moja bratowa w PL ma psy i las na końcu ulicy, to przynajmniej może legalnie wychodzić do tego lasu, tak jak zawsze to robiła. Chyba, ze z psem tez nie mozna wychodzić?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #9 Ocena: 0

2020-04-12 21:37:59 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Obrazek

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2020-04-12 21:53:22 (5 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Taaaa z psem można wyjść. Ale trzeba chodzić, bo jak tylko przystaniesz na chwilkę na środku pola, to zaraz wyskakują stróże porządku i :”aha! Mamy was! Won mi stad”. Ale stanie w dwugodzinnej kolejce pod wilko w centrum handlowym, gdzie obok stoją pod poundshop, Holland and Barrett i Iceland to spoko można na legalu i bez psa nawet... Odechciewa się wychodzić gdziekolwiek...
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Strona 210 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 209 | 210 | 211 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,