Str 205 z 594 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2020-04-10 23:02:42 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zawsze nauka kojarzyla mi sie z podstawowym 'common sense', rozsadkiem. Teraz sie poddaje, widzac 'doradcow' i ich pomysly.
|
admiralbibol | Post #2 Ocena: 0 2020-04-10 23:03:47 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2020-04-10 22:42:28, karjo1 napisał(a): Coraz bardziej wysublimowane pomysly na pozbycie sie starszych, chorych i obciazajacych system? Coraz bardziej do przemyslenia, czy aby na pewno brac pod uwage starosc w UK, w domu opieki. Moze lekko obok tematu, ale na forum przewijala sie osoba marudzaca na polska mentalnosc.... Ta nasza (katolicka) nie pozwala nam jednak uznawac za naturalne zabijanie siebie lub innych dla ich wlasnego dobra (uposledzeni+ starcy cierpiacy na deficyt standard of living). Jak to bylo z ta rewolucja, ze pozera wlasne dzieci ? Tutaj przeinaczone i na oltarzu postepactwa skladani sa rodzice i dziadkowie. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
ParaDox | Post #3 Ocena: 0 2020-04-10 23:10:08 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Cytat: 2020-04-10 22:57:13, admiralbibol napisał(a): Cytat: 2020-04-10 15:24:42, Misia13 napisał(a): Cytat: 2020-04-10 14:30:13, admiralbibol napisał(a): Oby, od paru dni nikt nie zdrowieje a ok 800 osob umiera... To jest takie.... dobijajace. ![]() Zwlaszcza, ze poza uk sa jakies wyzdrowienia, a tutaj nie przezywa nikt. Jak to nikt? A BoJo? BoJo jest OK LoL All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2020-04-10 23:10:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Alez w obecnej sytuacji to zadne 'postepactwo'.
To brak planu, pomyslow, sensu w postepowaniu. |
admiralbibol | Post #5 Ocena: 0 2020-04-10 23:15:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
"Science lead approach" w ktorym umiera 1 procent z zarazonych 60-70% obywateli i zgoda na to premiera to postepactwo.
Przypominam ze premier to osoba ktorej nie odmowi nikt poza krolowa. Zgoda na smierc tak ogromnej liczby ludzi to postepactwo. Zeszmacenie dziennikarskie i pamiec wyborcow sciagajaca sie w predkosci zspominania ze zlota rybka tylko poteguje moja osobista niechec do tego dziadostwa. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2020-04-11 08:35:10 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Wszędzie trąbią o zachowaniu dystansu noszeniu maseczek a czasami jak oglądam tv to totana amatorka widok kiedy specjaliści udzielają wywiadów do kamery stojąc twarzą w twarz z dziennikarzami przeraża bezmyślnością... Dodam że najczęściej oglądam pl wiadomości
![]() W Anglii wiadomo wcale nie jest lepiej Ale 2 dni temu kiedy oklaskiwali nhs to już w ogóle był szczyt glupoty Jeszcze jak na osiedlu ludzie klaskali sprzed domow to relacja z londynu mroziła krew w żyłach Na ulicach tłum ludzi jakby wyszli ze stadionu jeden przy drugim i biją brawo dla nhsu... [ Ostatnio edytowany przez: cris82 11-04-2020 08:41 ] |
ParaDox | Post #7 Ocena: 0 2020-04-11 08:47:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
A do tego teraz to NASZA wina
Public wearing face masks creates shortages for NHS workers, Health Secretary warns Nie ważne ze nie można kupic maski od 2 miesiece ale to nasza wina. Ciekawe czemu nie napisza prawdy. CHINY zabornily exportu i skonfiskowały wszystkie maski juz w styczniu. Mowimy o tysiacach milionow ktore np producent 3M nie był w stanie rozeslac po swiecie. Chiny dostaly od Wloch maski to teraz jest "podarowali" Wlochom za oplata. Eh, i ostatecznie Public wearing face masks creates shortages ciekawe jak to jest ze ja widze sporadyczne przypadki gdzie ktos na ulicy ma maske. Ale znowu ta sama spiewka "science" "We follow the science and the science on the use of face masks says that they don't have a material impact outside of those settings that Public Health England have set out," Mr Hancock said. [ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 11-04-2020 08:48 ] All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
ZlotaPerla1 | Post #8 Ocena: 0 2020-04-11 08:52:04 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
3M masek nie ma w sprzedaży od stycznia - zgadza się (RS)
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Zygmunt_Merytor | Post #9 Ocena: 0 2020-04-11 10:17:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
Cytat: 2020-04-10 22:39:38, Richmond napisał(a): Nie chce mi się wierzyc w wiadomość o tym, ze pakuje się chorych do domów opieki. Wziąwszy pod uwagę, ze większość ma zakaz odwiedzin, a co dopiero zwożenie chorych. Richmond. Ja nie wiem tak do konca w co wierzyc a w co nie, bo trudno nawigowac przez morze sprzecznych informacji w mediach. Ja sam nie mam jednoznacznej opinii, przywolalem jedynie dwa - wzglednie wiarygodne zrodla (sky news, the Guardian) z ktorych to pierwsze donosilo o procederze umieszczania zarazonych covid w domach opieki a to drugie o tym ze zgony w tychze domach nie sa uwzgledniane w statystykach. Na pelny, wiarygodny, obiektywny, faktami poparty "aftermath" przyjdzie czas dopiero po zakonczeniu pandemii. Na te chwile za duzo doraznych interesow politycznych maci obraz przekazywanych w mediach tresci. A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2020-04-11 10:29:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
O tym, ze zgony poza szpitalem nie sa raportowane do statystyk, bylo juz wczesniej. Dane ONS obejmuja wszystkie zgony i teraz co tydzien publikuja nowe dane.
https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/weeklyprovisionalfiguresondeathsregisteredinenglandandwales W ostatnim tygodniu do 27 marca jest 1000 zgonow wiecej niz srednia z ostatnich 5 lat za ten sam okres. Ale w paru tygodniach wczesniej, bylo do 1000 zgonow tygodniowo mniej niz w poprzednich 5 latach, wiec usredni sie to w skali rocznej. Zalew wiadomosci/syfu jest taki, ze lepiej w ogole tego nie czytac. Co chwila jakis sensacyjny artykul, a potem okazuje sie, ze polowa to zdjecia lub film z przeszlosci, uzyte ponownie w innych okolicznosciach. Carpe diem.
|