2020-04-10 16:04:04, Wielim napisał(a): Moich znajomych policja pouczyła dziś w parku w północno zachodnim Londynie . Pili piwko, nie wiem ilu ich tam było ale chyba trzech , zostali pouczeni że mogą pić piwo tylko...co 10 minut muszą zmieniać miejsce spożywania by nie zarazić się wirusem
Serio? można pić piwo w Londynie w miejscu publicznym . i tylko 10 min na zmianę ławki
2020-04-10 16:04:04, Wielim napisał(a): Moich znajomych policja pouczyła dziś w parku w północno zachodnim Londynie . Pili piwko, nie wiem ilu ich tam było ale chyba trzech , zostali pouczeni że mogą pić piwo tylko...co 10 minut muszą zmieniać miejsce spożywania by nie zarazić się wirusem
Pewnie rák nie umyli przed konsumpcją dlatego ich pouczyli.
Jedyna opcja na szybsze zakończenie tej improwizacji lockdownu w UK to poważne przykręcenie śruby i wear a mask
Serio? można pić piwo w Londynie w miejscu publicznym . i tylko 10 min na zmianę ławki
Pewnie po piwie im się tłumacz pomieszać trochę...
Nigdy nie spotkałem się z tym by nie można pić piwa czy wina w londyńskich parkach czy ulicach , chyba tylko w transporcie publicznym jest oficjalny zakaz . W lato zawsze londyńczycy piją czy piwo czy wino w parkach. Chyba więcej ludzi pije niż nie pije ...
No to UK dzisiaj pojechało po całości.Czyzby to szczyt czy jeszcze nie?Co na to pajace z downing street?Ta ich codzienna konferencja i wykresy m.in jak spadł transport w przeciągu kilkunastu dni to farsa.Jeszcze wczoraj ich krzywa zgonów stabilizowała się...De..le
W UK idą kolejne rekordy , jutro pewnie będzie ponad tysiąc . To osoby które zachorowały tydzień dwa albo i trzy tygodnie temu . Spodziewam się spadku zachorowań jak i śmierci w przeciągu następnego tygodnia. Ciepła pogoda i niższa wilgotność znacznie skraca życie wirusa poza ciałem żywiciela , no chyba, że ludzie w Wielkanoc zaczną imprezy ...
Oglądałem film 28 dni później i tak sobie pomyślałem, a jakby to taki wirus zaatakował ludzi? Masakra , ale to co dziś wydaje się s-f jutro może być realne . W Polsce niektórzy ludzie już zachowują jakby zarażeni tym wirusem , wzajemne szczucie na siebie i nienawiść
2020-04-10 19:10:35, pablotrance napisał(a): No to UK dzisiaj pojechało po całości.Czyzby to szczyt czy jeszcze nie?Co na to pajace z downing street?Ta ich codzienna konferencja i wykresy m.in jak spadł transport w przeciągu kilkunastu dni to farsa.Jeszcze wczoraj ich krzywa zgonów stabilizowała się...De..le
Ja oglądam codziennie te same konferencje i nie słyszałam nic o stabilizacji a raczej obawy o zbyt wczesne wyciąganie jakichkolwiek wniosków. Krzywa zgonów potencjalnie zacznie się stabilizować lub spadać jakieś dwa tygodnie po spadku liczby''ICU pacjentów'' w UK ...zgodnie z wczorajsza konferencja.
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k