2020-04-07 15:24:49, Jurny_Jurek napisał(a):
Przywódcy państw są objęci szczególnymi przywilejami bo to wynika z natury bycia przywódcą i płynących z tego przywilejów. Zawsze będzie wolne łóżko na ICU/OIOM dla premiera, prezydenta, marszałka, króla czy królowej. Osoby stojące na czele 66, 300 czy 36 mln ludzi mają ten przywilej wpisany w funkcje. U nas w PL nawet byli prezydenci i premierzy maja zagwarantowane natychmiastowe miejsce w szpitalu MSWiA, z opieką najlepszych lekarzy. Podobnie jest w USA czy DE i wielu, wielu innych krajach.
Wiem wiem, wyśmiewanego BoJo z którego kpił cały naród ledwo wygrał wybory więc niech jak na kapitana statku przystało szoruje pokład z majtkiem i niech mu nie podają tlenu dopóki nie zemdleje.
Niezupelnie tak.
Bedac przywodca, podajac zasady postepowania dla calego spoleczenstwa, chyba powinien sie sam do nich dostosowac.
Moim zdaniem to zagrywka medialna pod publike, wygodny unik.
No chyba, ze katar go dopadl, to faktycznie osobisty koniec swiata

2020-04-07 11:14:38, Misia13 napisał(a):
To moze ja....
Z tabelki w UK o 10 rano:
zmarlo 5373 osob
wyzdrowialo 135 osob
razem daje = 5508 jak do tej pory przezycie to okolo 2.5%

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Misia13</i> 07-04-2020 11:26 ]
Misia, zamiast panikowac i manipulowac danymi, warto na spokojnie przeanalizowac i przemyslec.
Trudno oczekiwac, ze jesli ktos zachorowal/pogorszyl sie mu stan zdrowia w wyniku wirusa i innych problemow zdrowotnych, to wyzdrowienie po kilku dniach czy godzinach jest malo realne.
Powyzsza analiza danych, jakby byla brana tylko i wylacznie ilosc zgonow i wyzdrowien/wyjsc ze szpitala.