MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 184 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 183 | 184 | 185 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 184 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2020-04-05 11:26:13 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2020-04-05 10:31:17, rafal80 napisał(a):
Cytat:

2020-04-05 10:25:35, stanislawski napisał(a):
Ten "Polak mieszkający w Anglii" poszedł jak widzę bardzo szeroko. Dostałem go w nocy nawet z Polski...
Jakby za nim ktoś stał, kto dopomógł w rozpowszechnianiu.

Przy okazji - czy mógłby mi ktoś powiedzieć, w którym miejscu zaczyna KONKRETNIE mówić o co mu chodzi?
Albo streścić w dwóch zdaniach (bo z zasady nie czytam i nie oglądam gawędziarzy, którzy nie umieją się sami streścić)?

Ogólnie chodzi mu o to, że telewizja kłamie bo koleś przeszedł się do 2 czy 3 szpitali chyba gdzieś w Manchester i nie widział trupów leżących na podłogach więc to jest dowód że to wszystko ściema.

Trochę przejaskrawiłem dla lepszego efektu :) ale mniej więcej o to chodzi.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>rafal80</i> 05-04-2020 10:32 ]

Dzięki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ParaDox

Post #2 Ocena: 0

2020-04-05 13:10:31 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

...bo z zasady nie czytam i nie oglądam gawędziarzy, którzy nie umieją się sami streścić...

stanislawski gratulacje podejsci do info

rafal80 nipisal dwa zdania 50/50 oddajace prawde a Ty zadowolony :-]

rafal80 - czemu nie napisales o tym ze Polsat pokazywal obrazy z 2017 odwolujac sie do COvid-19 we Wloszech

...chyba gdzieś w Manchester... BRAWO. Chyba to pchła ...
Albo ogladales i wiesz gdzie albo ogladales tak samo jak stanislawski
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

mela1984

Post #3 Ocena: 0

2020-04-05 13:14:37 (5 lat temu)

mela1984

Kobieta

Z nami od: 21-08-2013

Cytat:

Od miesiaca chyba mam ten durny suchy kaszel, od czasu do czasu nie non stop, wiec w sumei nie wiadomo symptom ci to, czy nie. Zadnych innych objawow. No czekam, przejdzie, czy do konca zycia zostanie, niealeznie od tego ile tego zycia...zostanie; )

W grudniu moja mama ja i kilka osób przechodziliśmy dziwne przeziebienie,z okropnym kaszlem długo sie trzymajacym i nic na niego nie pomagało.Mama mówiła wtedy że jeszcze w życiu nie miała takiego kaszlu.Teraz czytając Twojego posta,przypomniałam sobie tą sytauację.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2020-04-05 13:28:18 (5 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2020-04-05 13:31:09 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2020-04-05 10:25:35, stanislawski napisał(a):
Ten "Polak mieszkający w Anglii" poszedł jak widzę bardzo szeroko. Dostałem go w nocy nawet z Polski...
Jakby za nim ktoś stał, kto dopomógł w rozpowszechnianiu.

Przy okazji - czy mógłby mi ktoś powiedzieć, w którym miejscu zaczyna KONKRETNIE mówić o co mu chodzi?
Albo streścić w dwóch zdaniach (bo z zasady nie czytam i nie oglądam gawędziarzy, którzy nie umieją się sami streścić)?

Skoro on nagrywa po polsku to chyba logicznym jest, że oglądają go Polacy w kraju.

Konkretnie chodzi mu o to, że media manipulują co akurat nie jest dla nikogo nowością.
Wiele z tych obrazów z Włoch przedstawia trumny z ofiarami trzęsienia ziemi i zatopionego statku i imigrantami kiedy morze wyrzuciło trzysta ciał.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2020-04-05 13:45:44 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

widzialem ten film i powiem ze motyw trumien i szpitala ktory sie kopiuje i wkleja w kazdych wiadomosciach a to w stanach a to we wloszech to interesujace watki dla ludzi ktorzy o nich nie mieli pojecia wczesniej

ale te spacery przy glownych drzwiach szpitali lub parkingach szpitali?
ok dowodza tego ze media manipuluja bo zawsze te kadry z wiadomosci sa "busy"jakby wszyscy mieli rece pelne roboty na tych filmach tak nie jest

ja bym stwierdzil ze na tym etapie nhs ma mniej pracy niz zwykle bo nigdy izby przyjec nie wygladaly tak opustoszale zostaly poodwolywane zabiegi operacje konsultacje itd

ale tez nie mozna twierdzic ze kompletnie nic sie dzieje na podstawie pustych recepcji wiadomo ze punkty przyjec sa zlokalizowane przy szpitalach w namiotach itp procedura udzielania pomocy sie zmienila wiec to czy jest luzik czy nie to narazie pytanie bez odpowiedzi

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #7 Ocena: 0

2020-04-05 13:52:31 (5 lat temu)

rafal80

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Cytat:

2020-04-05 13:10:31, ParaDox napisał(a):
...bo z zasady nie czytam i nie oglądam gawędziarzy, którzy nie umieją się sami streścić...

stanislawski gratulacje podejsci do info

rafal80 nipisal dwa zdania 50/50 oddajace prawde a Ty zadowolony :-]

rafal80 - czemu nie napisales o tym ze Polsat pokazywal obrazy z 2017 odwolujac sie do COvid-19 we Wloszech

...chyba gdzieś w Manchester... BRAWO. Chyba to pchła ...
Albo ogladales i wiesz gdzie albo ogladales tak samo jak stanislawski

A co za różnice Ci robi czy to Manchester czy Liverpool? W Manchesterze to spisek a w Liverpoolu już nie?
A to że Polsat pokazuje trumny z innego wydarzenia.... oczywiście tak nie powinno byc, robią to dlatego że nie mają materiału z Włoch więc wstawiają coś innego - to jest żałosne dziennikarstwo ale nie znaczy to że ludzie we Włoszech nie umierają a cały ten korona wirus to spisek. Niektórzy się jarają takimi teoriami, dla mnie to jest po prostu śmieszne tak samo ja Towarzystwo Płaskiej Ziemi czy mądrości Jerzego Zięby.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2020-04-05 13:58:06 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

tutaj klasyk
dziennikarze tvn po ujawnieniu tego na yt byli oburzeni okrutnie ale czego spodziewac sie po stacji ktora sama wykreowala afere wafel SS :-]

Cytat:

2020-04-05 13:14:37, mela1984 napisał(a):
Cytat:

Od miesiaca chyba mam ten durny suchy kaszel, od czasu do czasu nie non stop, wiec w sumei nie wiadomo symptom ci to, czy nie. Zadnych innych objawow. No czekam, przejdzie, czy do konca zycia zostanie, niealeznie od tego ile tego zycia...zostanie; )

W grudniu moja mama ja i kilka osób przechodziliśmy dziwne przeziebienie,z okropnym kaszlem długo sie trzymajacym i nic na niego nie pomagało.Mama mówiła wtedy że jeszcze w życiu nie miała takiego kaszlu.Teraz czytając Twojego posta,przypomniałam sobie tą sytauację.

podobna historie slyszalem tydzien temu od jednego anglika ktory mial to samo w grudniu odrazu mi sie przypomnialo ze miedzy grudniem a styczniem mialem co podobnego z zona

zona wczesniej -mega chrypa i utrata glosu ja sie super czulem wyszedlem na rower a po powrocie goraczka 38st i bol gardla rano wstalem czulem sie dobrze zero goraczki tylko gardlo toche bolalo

a 3 dni pozniej stracilem glos na 2 dni... : P

dziwne to bo ja ogolnie malo choruje oprocz tego roku i tej sytuacji to jeszcze wystapila u mnie taka ala grypka ktora mnie uziemila na tydzien czasu w domu
a tak to moze z 5lat temu mialem cos podobnego ostatni raz

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 05-04-2020 14:06 ]

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #9 Ocena: 0

2020-04-05 14:03:06 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Eh, co tam Covid-19 skoro
The climate emergency is more insidious.

The world will recover from coronavirus – but unless we learn from the pandemic, it won't recover from climate change

Teraz jak wszysko przestalo emitowac CO2 i nie ma za to kasy to korona juz OK ale it won't recover from climate change
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: 0

2020-04-05 14:21:15 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-05 13:58:06, cris82 napisał(a):
tutaj klasyk
dziennikarze tvn po ujawnieniu tego na yt byli oburzeni okrutnie ale czego spodziewac sie po stacji ktora sama wykreowala afere wafel SS :-]

Cytat:

2020-04-05 13:14:37, mela1984 napisał(a):
Cytat:

podobna historie slyszalem tydzien temu od jednego anglika ktory mial to samo w grudniu odrazu mi sie przypomnialo ze miedzy grudniem a styczniem mialem co podobnego z zona

zona wczesniej -mega chrypa i utrata glosu ja sie super czulem wyszedlem na rower a po powrocie goraczka 38st i bol gardla rano wstalem czulem sie dobrze zero goraczki tylko gardlo toche bolalo

a 3 dni pozniej stracilem glos na 2 dni... : P

dziwne to bo ja ogolnie malo choruje oprocz tego roku i tej sytuacji to jeszcze wystapila u mnie taka ala grypka ktora mnie uziemila na tydzien czasu w domu
a tak to moze z 5lat temu mialem cos podobnego ostatni raz

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 05-04-2020 14:06 ]

Dokładnie w grudniu zachorowała ta moja współpracownica, co nie mogła chorować w domu i przychodziła z mega gorączką i mega kaszlem do pracy, wszyscy się od niej zarazili jakimś przeziębieniem - na kogo ile go tam było stać (ja katarek), a ona straciła też głos na dwa dni i kaszlała jeszcze do lutego!.

My byliśmy w Hiszpanii na Nowy Rok - w samolocie koło mnie siedziała Azjatka z szalikiem na twarzy, tak strasznie kaszlała! Mój wrócił z tej Hiszpanii też kaszlem suchym, koło niego siedział gość z takim kaszlem, że aż stewardesy przynosiły mu drinki za friko - byle się uspokoił ;-) no i mój złapał ten kaszel i charczał też do lutego *DONT_KNOW*

A pro po wyjazdu do Hiszpanii w hotelach pełno staruszków 70-80 lat z różnych krajów - głównie z Niemczech! i UK.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Strona 184 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 183 | 184 | 185 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,