Cytat:
2020-04-03 21:10:09, littleflower napisał(a):
Moi bliscy z wysokiego ryzka dostali listy ze maja sie izolowac 12 tyg conajmiej - to jest 3 miesiace - listy rzadowe - tzn z przychodni lekarskich itp ale na zlecenie zalecen rzadu , zaklady pracy z kolei zawieszaja dzialania na 2-4 tyg ( moj zaklad do 20 kwietnia) . Czy jest cos o czym rzad nie chce wszystkim powiedziec od razu? Dlaczego tylko niektorym kaza sie izolowac az 3 miesiace ?
Maly update, moj znajomy Allan - 3 dzien pod aparatura podtrzymująca zycie , stan krytyczny ale stabilny juz wiec swiatelko w tunelu jest
Ja osobiscie wpadłam w histerie na wieść o nakazie izolacji przez 12 tygodni ale później przeczytałam, że jest to bardzo zawężona grupa osób ze specyficznymi chorobami lub terapiami.
Pierwsze dostępne listy na stronie NHS and Gov były znacznie dłuższe. Uspokoiło mnie to troszkę na jeden dzień...dopóki nie dostałam maila z GP przypominającego mi, że jestem w grupie wysokiego ryzyka i mam nie wystawiać nosa z domu. Zgodnie z instrukcja NHS wszyscy domownicy wychodzący na zewnątrz muszą po powrocie wziąć prysznic i zmienić wszystkie ubrania w jakich byli poza domem (z wyłączeniem ogródka rzecz jasna). Skutecznie ich to zniechęca do wychodzenia

bez ważnego powodu.
Nie mam zielonego pojecia jak to przetrwać...jedyne co mnie trzyma w domu to moj maz powtarzający mi co rano, ze musze przeżyć a reszta sie pouklada. Zwlaszcza, że sporo moich znajomych jest lub było chorych
Moje zdrowie psychiczne pewnie mocno na tym ucierpi...już koszmary zawładnęły moimi snami.
Ale czasem tak sobie myślę, ze moze to jakies wyjscie po prostu zwariować i zyc swoja własna wizja świata po koronawirusie.
Z ploteczek od znajomych pracujących przy izbie lordów słyszałam, że obecny lockdown to tylko wstęp, to tak żeby ''ease in'' mieszkańców tego kraju do znacznie dalej idących ograniczeń i zakazów przez znacznie dłuższy okres czasu. Ale to tylko takie tam ploteczki...
[ Ostatnio edytowany przez: Fisolka 03-04-2020 22:19 ]
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k