MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 171 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 170 | 171 | 172 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 171 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wilki2

Post #1 Ocena: 0

2020-04-02 22:32:32 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Cytat:

2020-04-02 21:40:08, greta napisał(a):
Cytat:

2020-04-02 19:29:29, Wielim napisał(a):
Coraz więcej prawdopodobienstwa że szczepionka na gruźlicę może częściowo chronić przed ostrymi powikłaniami po zarażeniu koronawirusem. Może być tak , że po miesiącach pandemii w UK Polacy przejmą Wielka Brytanię

https://nt.interia.pl/raporty/raport-koronawirus/strona-glowna/news-czy-szczepionka-przeciwko-gruzlicy-bcg-chroni-przed-covid-19,nId,4417497

ale przeciez w uk tez szczepili na bcg do 2005r i jak widac ich to nie chroni
united Kingdom: The UK introduced universal BCG immunization in 1953. From then until July 2005, UK policy was to immunize all school children aged between 10 and 14 years of age, and all neonates born into high-risk groups. The injection was given only once during an individual's lifetime (as there is no evidence of additional protection from more than one vaccination). BCG was also given to protect people who had been exposed to tuberculosis. The peak of tuberculosis incidence is in adolescence and early adulthood, and an MRC trial showed efficacy lasted a maximum of 15 years.[43] Routine immunization with BCG for all school children was scrapped in July 2005 because of falling cost-effectiveness: whereas in 1953, 94 children would have to be immunized to prevent one case of TB, by 1988, the annual incidence of TB in the UK had fallen so much, 12,000 children would have to be immunized to prevent a single case of TB.[44] The vaccine is still given to at risk healthcare professionals

Szczepienia od 1953 czyli cala grupa 70 i wiécej nie załapała się na to a jest to jakieś 10% społeczeństwa (koło 6mln)

[ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 02-04-2020 22:33 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #2 Ocena: 0

2020-04-02 22:35:29 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

nie działa kopiowanie, może jutro 😎

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 02-04-2020 22:37 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2020-04-02 23:01:16 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

O Szwecji pisałem w innym wątku.ale że to ogólnie polityczny ring mojowyspowego MMA, który wiekszość w Was i tak nie lubi to przeniosę opinię o Szwecji tutaj, z autorskim (nie moim komentarzem):

,,Szwecja to jest jednak jeden wielki eksperyment społeczny, ludzkie szczury zamknięte w wielkim laboratorium o powierzchni ponad 300 tysięcy kilometrów kwadratowych. 

Jednak niech nie zmyli was powierzchnia. Na 10 milionów mieszkańców, aż 86% mieszka w miastach, głównie dużych. Jest to zatem idealne miejsce na wprowadzanie tego typu eksperymentów. 

I akurat tutaj muszę pochwalić rząd szwedzki za strategię, jaką przyjął - ja uważam, że to, co się odwala u nas, to paranoja, a statystyki zarażeń w Szwecji wcale nie są dużo gorsze niż u nas. Z tym że wirus sobie zdechnie prędzej czy później zarówno w Polsce jak i tam, ale my zostaniemy z kulejącą gospodarką, hiperinflacją i wysokim bezrobociem, a oni będą sobie dalej żyć w dobrobycie (mimo ich absurdalnej polityki socjalnej). 

To była tylko dygresja, wróćmy do meritum. Zwróćcie uwagę na ten cytat: 

>>Szwecja ma długą tradycję dobrowolnych zaleceń. Obecne wzywają osoby starsze do samoizolacji, a osoby młode do ograniczenia aktywności społecznej. I one raczej przestrzegają tych zaleceń. 

„Większość ludzi zostanie w domu, jeśli wystąpią u nich objawy. Chcemy spowolnić epidemię do czasu, aż Szwecja przeżyje jakiś szczyt, a jeśli szczyt nie będzie zbyt dramatyczny, będziemy mogli kontynuować”, tłumaczy dr Tegnell. 

Czy Szwedzi popierają strategię rządu? W odróżnieniu od Wielkiej Brytanii, w Szwecji nie ma żadnych oznak sprzeciwu wobec tego podejścia. 

Sondaż przeprowadzony w zeszłym tygodniu przez Novus wykazał, że 80 proc. osób poparło przemówienie premiera Stefana Löfvena, w którym zaapelował on do każdego dorosłego obywatela o osobistą odpowiedzialność za zapobieganie rozprzestrzenianiu się choroby.<< 

To jest tak złowieszczo doskonałe, że nie wiem czy drżeć ze strachu czy być pełen podziwu, jak można sobie wytresować społeczeństwo. Jak w tym eksperymencie z małpami, co ostatecznie okazał się być fejkiem, gdzie inne małpy biły tę, która chciała sięgnąć po banana. Nie potrzeba nam fejkowych eksperymentów, wystarczy spojrzeć na przykład społeczeństwa szwedzkiego, gdzie rząd jest absolutną alfą i omegą, nikt nie kwestionuje jego autorytetu, nawet jak robi najbardziej absurdalne rzeczy. To w sumie połączenie tego fejk-eksperymentu z małpami i prawdziwego badania Calhouna, gdzie szczury mające wszystko podetknięte pod nos przestały być agresywne i zaczęły być obojętne na wszystko. To mi się podoba w Polsce, że jednak mamy tę wrodzoną nieufność do władzy, przynajmniej jak na nas plują, to nie udajemy, że pada deszcz." 

To chyba komentarz do tego:

http://m.300gospodarka.pl/explainer/2020/04/01/pelne-wagony-metra-i-restauracje-tak-wyglada-szwecja-podczas-epidemii-dlaczego-kraj-wybral-inna-strategie-niz-reszta-europy/

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 02-04-2020 23:04 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #4 Ocena: 0

2020-04-02 23:19:00 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-02 20:59:17, littleflower napisał(a):
w srodku szpitala przygotowanego dla pacjentow z COVID

Mam nadzieje ze link dobrze wkleilam

artykul o szpitalu/przychodni , co mnie zszokowalo to slowa lekarza ktory pacjentowi ( pan okolo 70) wychodzacemu po wizycie do domu mowi - ma prawdopodonie wirusa i mam nadzieje ze nie zarazi duzo osob, Starszy czlowiek , widac ze ciezko mu oddychac , odsylany do domu , bez testu z nadzieje ze nie pozaraza wiele osob

artykul z SKYnews - nie zadne daily mail czy inny brukowiec

Widzisz littleflower... na poczatku napisze, ze nie chce nikogo obrazic....
Stwierdzenie lekarza to czysta prawda.... bez owijania....
Nie bede dalej komentowac...:-[:-[

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #5 Ocena: 0

2020-04-02 23:45:01 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-01-27 11:02:46, ZlotaPerla1 napisał(a):
Cytat:

2020-01-27 10:46:08, Misia13 napisał(a):
A wszystko trzeba pomnozyc razy 3. Beda tacy, co sami sie beda kurowac....I zarazac innych w miedzyczasie

Mam taką panią w pracy, grypę sobie rozchodowała, że już ponad miesiąc rzęzi, kaszle - miesiąc temu z gorączką mdlejąca w pracy - a pracuje tylko 4.5 godziny - że ona nie może sobie pozwolić na wolne!

A teraz to chyba x 40.... wychodzi....
:-[:-[:-[[

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2020-04-02 23:49:35 (5 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Misia13 - wiem i to straszne jest - jeszcze kilka tyg temy pacjent bylby izolowany do czasu wyniku testu, razem z cala rodzina i z osobamy ktorymi mial kontakt, teraz tylko - " zareagujemy jak bedzie w juz ciezkim stanie".

Po cholore ludiom ktorzy wracaja z zagranicy kaza obowiazkowo sie izolowac a z drugiej strony wypuszczaja chorych z klinki bo jeszcze " za malo chorzy sa" , ten pan z filmiku mial samochod ale ilu takich pacjentow musi wracac publicznym transportem czy taxi bo nie maja wyjscia innego

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Misia13

Post #7 Ocena: 0

2020-04-03 00:07:47 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

A bedzie jeszcze gorzej....
Ja ledwo daje rade psychicznie...
Pracowac trzeba...mam nadzieje, ze nie umre tym razem, choc przewiduje straty w mojej rodzinie 25%. Nie wiadomo na kogo padnie.
😪🤧😪

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #8 Ocena: 0

2020-04-03 07:19:06 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

...A bedzie jeszcze gorzej....

Teraz nie tylko korona... ale tez jedzenie

Coronavirus measures could cause global food shortage, UN warns

Protectionist policies and shortage of workers could see problems start within weeks

Protectionist measures by national governments during the coronavirus crisis could provoke food shortages around the world, the UN’s food body has warned.
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2020-04-03 11:19:14 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Już ponoć jest jakaś szczepionka w formie plastra z mikroiglami ,wcale mnie to nie dziwi, pewnie była od początku

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #10 Ocena: 0

2020-04-03 11:38:29 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2020-04-03 11:19:14, Wielim napisał(a):
Już ponoć jest jakaś szczepionka w formie plastra z mikroiglami ,wcale mnie to nie dziwi, pewnie była od początku

When might a jab be ready?

But despite the number of teams working at breakneck speed to develop a vaccine, it could still take around 18 months for any potential vaccine to become available to the general public.
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Strona 171 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 170 | 171 | 172 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,