MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 15 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ParaDox

Post #1 Ocena: 0

2020-02-24 22:29:22 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Smiertelnosc wirusa nie jest wazna. Nawet jezeli to bedzie tylko 1%
Co jest wazne to' to ze za chwile ludzie beda umierac z braku lekow na cisnie, raka, itp. Ludzie beda umierac wrecz z glodu bo piekarnia bedzie zamknieta na "14 dni" a potem cale miasto jak Lombardii.

Chorzy na tarczycę znów bez leku ...

We Włoszech liczba zarażonych koronawirusem rośnie ....

Polecam tez

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kanonier30

Post #2 Ocena: 0

2020-02-24 22:48:59 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Przy obecnym przepływie ludności, masowych podróżach i wymianie towarowej, to jest niemożliwym, aby epidemia nie wybuchła w Europie. Początek mamy we Włoszech, ale to chyba długo nie potrwa, gdy kolejne ogniska wystąpią na mapie Francji, Belgii, Holandii...wreszcie w UK.

Nie ma środków medycznych, które minimalizowałyby objawy choroby - ciężkiej niewydolności oddechowej. Najpełniej pokazuje to słabość konwencjonalnej medycyny, o której mimochodem wspomniałem w innym poście, w innym wątku. Nomen omen.

Jakoś nie mam przekonania, że to po prostu zabójcza mutacja wirusa, na którą swego czasu zwracała uwagę WHO. Przypadkowo w Chinach, które gospodarczo najbardziej ucierpią, a ich plany umacniania się w roli regionalnego mocarstwa zostaną zatrzymane. Dla mnie to broń biologiczna, która celowo została aktywowana na terenie Chin... oczywiście luźna hipoteza.
Dla zmiany lekko 'dusznego' klimatu dyskusji :-]

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #3 Ocena: 0

2020-02-24 23:06:41 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Ja od razu myślałam nad celowym wypuszczeniem nowej broni biologicznej.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2020-02-24 23:10:33 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2020-01-27 11:24:13, gosian napisał(a):
A może to jednak celowy wirus na Chiny spadł? Bum... I sobie poleciał... W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe niestety..

Ja to już pisałam na drugiej stronie.

[ Ostatnio edytowany przez: gosian 24-02-2020 23:11 ]

Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #5 Ocena: 0

2020-02-24 23:19:48 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

"Influenza pandemic strategy"... a w Guardianie pisze, ze moze zabrac od 210tys. do 315tys. ludz w najgorszym przypadku.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2020-02-25 10:30:20 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

przyznac sie kto zaczal robic zapasy fasolki po wydarzeniach we wloszech? : P

powiem szczerze ze jak zobaczylem w wiadomosciach tego dziadka co krzyczal ze nie ma makaronu na polkach! i nawet w czasie drugiej wojny tak nie bylo to mnie ruszylo : P
tam pewnie tez wczesniej
traktowali problem z przymrozeniem oka...

dzisiaj poruszylem ten temat ze sprzataczka u mnie w firmie i powiedziala ze ludzie nie traktuja tego powaznie
w tej samej chwili posmutniala jak nigdy i powiedziala "ale zaczna" az mnie przeszedl dreszcz

wczoraj zamowilem zakupy z dowozem do domu i jak zwykle z zonka dzialalismy w zespole rozpakowujac je razem papierowe opakowania wrzucalem do worka na recykling ktory z pustego zrobil sie pelen i uderzyla mnie ta mysl (pomijajac fakt ze producencie przesadzaja z tymi kartonami)
pomyslalem wtf... to tylko na jeden tydzien nawet nie : / przeciez my umrzemy z glodu jak wszystko stanie

kiedys czytalem ksiazke gdzie bylo napisane ze kokaina to jedyny narkotyk dla ktorego mozna zabic a mam dziwne przeczucie ze gdyby zrobilo sie goraco ludzie pozabijaliby sie o puszke fasolki pieczona kielbaske jajka i grzanke chleba : P

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 25-02-2020 10:33 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2020-02-25 10:53:13 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja na zapasach przezyje jakis czas, a w najgorszym wypadku bede zyc na bielgijskim piwie, Baileys i sokach, bo kupuje hurtowo. Jakies kalorie w tym sa ;-) A jeszcze gorszy przypadek, to pozyczymy jedzenie od kotow, bo one tez maja zapasy.

Predzej czy pozniej przywieje tego wirusa i do nas, jest to zwyczajnie nieuniknione jak juz rozprzestrzenia sie po Europie. Nie da sie wszystkich zamknac w domach.

Ja sie ciesze, ze nie korzystam z transportu publicznego, to zawsze mniejsze ryzyko.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2020-02-25 10:58:42 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

zostaja jeszcze koty ; )

hej richmond a co masz w tych zapasach i na ile by ci starczylo podziel sie informacjami : P

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 25-02-2020 11:44 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2020-02-25 11:59:12 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Problem zacznie gdy sąsiedzi zgłodnieją i się zorientują ze ty masz jeszcze belgijskie piwo. Jednym z naturalnych etapów takiej stacji jest bezprawie, które może przynieść więcej ofiar niż sama choroba, która jest groźna tylko dla bardzo wąskiej grupy ludzi
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2020-02-25 16:09:53 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

A w Wietnamie wyleczyli wszystkich.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 15 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,