Str 135 z 594 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2020-03-25 12:57:21 (5 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ParaDox | Post #2 Ocena: 0 2020-03-25 13:21:01 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Richmond,
Możesz wyłączyć wszysko. To nic nie zmieni. Jezeli telefon jest on-line (G3, 4 i 5) to i tak wysyla położenie względem GPS oraz punktów dostępu WiFi a bez internetu i tak widac zmiany/przełączania pomiedzy antenami/stacjami telefonii komórkowej [ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 25-03-2020 13:23 ] All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
Wilki2 | Post #3 Ocena: +1 2020-03-25 13:45:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat: 2020-03-25 13:21:01, ParaDox napisał(a): Richmond, Możesz wyłączyć wszysko. To nic nie zmieni. Jezeli telefon jest on-line (G3, 4 i 5) to i tak wysyla położenie względem GPS oraz punktów dostępu WiFi a bez internetu i tak widac zmiany/przełączania pomiedzy antenami/stacjami telefonii komórkowej [ Ostatnio edytowany przez: <i>ParaDox</i> 25-03-2020 13:23 ] I tu sié muszé zgodzić .Też dla świętego spokoju zostawiłem wczoraj telefon w domu idąc na wieczorne bieganko. Cytat: 2020-03-24 12:15:00, ParaDox napisał(a): A no walsnie, jak juz pisalem ... Tyle ze nikt tak naprawde nie wierzy w info z Chin, a tam zanim zaczeli kwarantannę to jak w UK, wirus sie panoszyl przez prawie miesiac. Wuhan zrobil przyjecie dla publiki na 40,000* ludzi. Chcesz powiedzec patrzac na statystyki z Włoch ze w Chinach gdzie bylo/jest 750 milionów objętych kwarantanną (25.01.2020 bylo 46 milionów) ze sobie "poradzili" i ze sie "konczy". Od ekonomistów, przez armie i lekarzy, nikt nie wierzy Komunistycznej Partii Chin a praktycznie wszystkie informacje jakie mamy sa TYLKO od CPC Ale z tym się nie zgodzę. Bardzo łatwo możesz sobie znaleźć na youtube relacje prywatnych osób (w tym Polaków) mieszkających i pracujących w Chinach , które relacjonują na bieżąco sytuację. Wszyscy piszą to samo,że wraca wszystko powolutku do normy. Dają również wiele rad dla tych którzy są dopiero na pierwszym etapie pandemi. Między innymi o zbędnym robieniu zapasów na kilka miesięcy. Niestety dla nas w Chinach karność i sumienność społeczeństwa jest większa niż w UK. Do tego brytyjczycy nie potrafią się uczyć na błedach innych więc pewnie potrwa to dłużej w tym kraju. |
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2020-03-25 13:48:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat: 2020-03-25 12:36:42, Richmond napisał(a): Cytat: 2020-03-25 10:21:50, cris82 napisał(a): nie wiem czy to autentyk czy ktos sobie jaja robi ale slyszalem dzisiaj o gosciu ktory podobno dostal mandat 30£ za czeste wychodzenie z domu a dowpdem na to byla lokalizacja jego telefonu : P wiec moze warto wychodzac na spacer zostawic fony w domu?: P Wystarczy mieć wyłączona lokalizacje i inne serwisy zapisujące historię podróży. Co uważam za standard w każdych okolicznościach. ja to wszystko wylaczylem w googlach jak mi w emailu przyszla wiadomosc czy podobalo mi sie "w" i tu wszystkie miejscowosci z ostatniego roku ktore odwiedzilem ![]() podobno jednego goscia skazali na kare wiezienia za to ze oskarzyl kogos o pobicie na tle rasistowski a jego smart zegarek pokazal ze w ogole cisnienia mu to nie podnioslo w dniu i godzinie w ktorej twierdzil ze to sie wdarzylo : )) |
ParaDox | Post #5 Ocena: 0 2020-03-25 13:52:31 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Wilki2. Pożyjemy zobaczymy
To ciekawostka odnosnie testow WHAT IS AN ANTIBODY TEST AND WHEN WILL IT BE USED Na początku tego miesiąca NHS przedstawił plany przeprowadzania dziennie 10 000 testów na koronawirus wśród pandemii. Podczas gdy Boris Johnson powiedział niedawno Izbie Gmin, że liczba ta wzrośnie do 25 000, nowo opublikowane dane pokazują, że w poniedziałek 23 marca przeprowadzono 5 605 testów. Test na przeciwciała , zwany także testem serologicznym, powinien wykryć, czy dana osoba miała już koronawirusa i od tego czasu wyzdrowiała...we wtorek 24 marca sekretarz zdrowia oświadczył, że rząd kupił teraz trzy i pół miliona testów na przeciwciała. „Oczekujemy, że ludzie nie będą w stanie go złapać, z wyjątkiem wyjątkowych okoliczności, po raz drugi”, ALE, kupili a TERAZ: „jest obecnie testowany”, wyjaśniając, że „nieuchronnie zajmie to trochę czasu, aby konsekwentnie dotrzeć do linii frontu NHS”. Czyli co? Kupili kota w worku? ![]() All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2020-03-25 17:03:06 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2020-03-25 13:21:01, ParaDox napisał(a): Richmond, Możesz wyłączyć wszysko. To nic nie zmieni. Jezeli telefon jest on-line (G3, 4 i 5) to i tak wysyla położenie względem GPS oraz punktów dostępu WiFi a bez internetu i tak widac zmiany/przełączania pomiedzy antenami/stacjami telefonii komórkowej Moj telefon jest online, tylko wtedy gdy korzystam z internetu. W standardzie mam wszystko wyłączone, internet, bt, wireless, lokalizacje. Oczywiste jest, ze telefon łączy się do stacji bazowych, zeby miec zasięg, ale takie dane, to mozna zdobyć od operatora, czego policjant na ulicy nie zrobi. Pomijam prawo do tego, żeby mógł sprawdzac czyjś telefon, zeby egzekwować siedzenie w domu w tej chwili. Pracowałam kiedyś u operatora telefonii komórkowej, wiec wiem jak to wszystko działa i robiłam nie raz wyciągi aktywności użytkownika. Carpe diem.
|
sqlserver | Post #7 Ocena: 0 2020-03-25 17:19:59 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Jeżeli nie wyjmiesz baterii, teoria spiskowa mówi ze dlatego iPhone nie ma takiej opcji, to telefon wymienia pierdyliard danych z różnymi źródłami, wyłączenie serwisów nic nie zmienia
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
Wilki2 | Post #8 Ocena: 0 2020-03-25 17:28:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat: 2020-03-25 17:03:06, Richmond napisał(a): Cytat: 2020-03-25 13:21:01, ParaDox napisał(a): Richmond, Możesz wyłączyć wszysko. To nic nie zmieni. Jezeli telefon jest on-line (G3, 4 i 5) to i tak wysyla położenie względem GPS oraz punktów dostępu WiFi a bez internetu i tak widac zmiany/przełączania pomiedzy antenami/stacjami telefonii komórkowej Moj telefon jest online, tylko wtedy gdy korzystam z internetu. W standardzie mam wszystko wyłączone, internet, bt, wireless, lokalizacje. Oczywiste jest, ze telefon łączy się do stacji bazowych, zeby miec zasięg, ale takie dane, to mozna zdobyć od operatora, czego policjant na ulicy nie zrobi. Pomijam prawo do tego, żeby mógł sprawdzac czyjś telefon, zeby egzekwować siedzenie w domu w tej chwili. Pracowałam kiedyś u operatora telefonii komórkowej, wiec wiem jak to wszystko działa i robiłam nie raz wyciągi aktywności użytkownika. Mamy sytuacje nadzwyczajná a za chwilé to sié pogłębi więc możesz zapomnieć o zasadach i prawach obowiązujących miesiąć temu. Policja i wojsko nabywa dodatkowe uprawnienia, o których nikt głośno nie musi mówić. Na terenie chińskich miast nikt bez specjalnej aplikacji nie ma prawa sie poruszać. Można to nazywać inwigilacją ale dzieki temu po wykryciu u kogoś wirusa aplikacja automatycznie wysyła wszystkim osobom , które przebywały w pobliżu tej osoby (w autobusie, sklepie) informację o konieczności kwarantanny a następnie kontroluje tą osobę. Bez tej aplikacji nie wejdziesz do żadnego środka transportu ,sklepu czy restauracji. [ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 25-03-2020 17:29 ] |
teresa2462 | Post #9 Ocena: 0 2020-03-25 17:43:40 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-03-2009 Skąd: walia |
https://www.msn.com/en-gb/news/other/o2-denies-government-has-asked-for-user-tracking-data/ar-BB11scnr
[ Ostatnio edytowany przez: teresa2462 25-03-2020 17:46 ] |
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2020-03-25 18:00:23 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Żaden operator nie przyzna się bo stracił by zaufanie, zreszta rząd dlatego nie przyznaje się ze korzysta z ich pomocy
Tak samo jak producenci telefonów ale i telewizorów, drukarek, kamer i wszystkiego co może gromadzić informacje i wysyłać je w świat Dlatego Amerykanie zaatakowali huawei oskarżeniem o szpiegostwo dla rzadu moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|