I co ludzie beda sie z policja w chowanego bawic?
Bylem wczoraj przejazdem w Robin Hood's Bay. Wies oblepiona plakatami, ze jak nie jestes resident to natychmiast won!
[ Ostatnio edytowany przez: beansontoast 23-03-2020 11:02 ]
Str 127 z 594 |
|
---|---|
beansontoast | Post #1 Ocena: 0 2020-03-23 11:01:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 23-11-2013 Skąd: Warrington |
Zakaz wychodzenia z domu? Tu kazde domostwo ma przynajmniej jednego psa, ktorego trzeba min. raz dziennie wyprowadzic. Juz widze swoich sasiadow dajacych swoim zwierzakom zalatwiac sie wewnatrz domu. Przy braku srodkow czystosci.
I co ludzie beda sie z policja w chowanego bawic? Bylem wczoraj przejazdem w Robin Hood's Bay. Wies oblepiona plakatami, ze jak nie jestes resident to natychmiast won! [ Ostatnio edytowany przez: beansontoast 23-03-2020 11:02 ] |
Adacymru | Post #2 Ocena: +1 2020-03-23 11:15:56 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Propozycje maja zawierać opcje dla osób z psami wychodzenia "za potrzeba" i dla zwierząt fizycznego zdrowia, ale odległość od domu ograniczona ma być do 50 metrów.
Ja trzymam kciuki, że wprowadzą zakaz wychodzenia od jutra, a nawet dzisiaj.
Ada
|
karjo1 | Post #3 Ocena: +1 2020-03-23 11:17:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ale psiarze to na ogol ludzie z domow z ogrodami, w razie czego pozostaje spacer i zabawa po wlasnym terenie.
zreszta do tej pory czesc psow nigdy nie wychodzila poza teren ogrodu. Skoro ludzie w blokach potrafia zrobic liste spacerow, by sie nie mijac, to jaki problem ? U nas przez weekend tlumy wedkarzy, spacerowiczow i rowerzystow po kanalach i sciezkach okolicznych. No i oczywiscie spedy rodzinne, bo niedziela, Dzien Matki itp. Za to o poranku drogi przez kraj puste, troche dostawczych, nieliczne osobowki, chyba nigdy Polowek nie byl tak szybko w pracy. Testowo (jak nie dostarcza, to i tak sobie poradzimy) zamowilam dodatkowy zwirek i karme dla kotow z zooplusa. Od srody czesc zamowienia usuneli z zamowienia, dzis czesc przesylki przekazana do DPD i zobaczymy. Kwoty rachunku nie zmienili ![]() |
Richmond | Post #4 Ocena: +1 2020-03-23 11:30:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
50m od domu u mnie, to ulica i z powrotem. Ja izoluje się na polu. Żywej duszy nie ma wokol, tylko przejedzaja obok i przelatują nade mna.
Odpowiadając na pytanie Ewki, masek nie mam, rękawiczek nie nosiłam. Na logikę, to trzebaby przejechać środkiem antybakteryjnym wszystko co kupiłaś w sklepie, bo nie wiadomo, kto tego dotykał. Carpe diem.
|
ParaDox | Post #5 Ocena: +1 2020-03-23 11:40:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Richmond jezelli zakupy to tylko uzupenienie to zostaw gdzies na boku na 9 dni i juz, a jak nie to ciepla woda plyn do mycia naczyc i myc wszysko
[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 23-03-2020 12:01 ] All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: +1 2020-03-23 11:46:14 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-03-23 11:30:32, Richmond napisał(a): Odpowiadając na pytanie Ewki, masek nie mam, rękawiczek nie nosiłam. Na logikę, to trzebaby przejechać środkiem antybakteryjnym wszystko co kupiłaś w sklepie, bo nie wiadomo, kto tego dotykał. Zakupy nie sa wnoszone od razu do domu. Po czasie kwarantanny sa tez dezynfekowane jak pisał Paradox. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Jurny_Jurek | Post #7 Ocena: +1 2020-03-23 12:24:10 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
,,Health Secretary Matt Hancock insisted decisions to come 'very soon' after 'selfish' behaviour by some people
The UK death toll has risen by 48 in just 24 hours amid scenes of people gathering in parks and on beaches". Pisałem czym uraziłem niektórych ale mam to gdzieś - w sklepach jak niecywilzowane półgłówki, pandemia a ci na plażach i w parkach imprezują, Dzień Matki ogródki pełne, zabawa trwa, pokolenie fejsa i insty, nie boimy się grypy starsi i młodsi, wirus się cieszy. Albo to: https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/west-yorkshire-police-emergency-responders-spit-cough-a9417051.html ,,PC Charlotte Nicholls, also of West Yorkshire Police, replied: “It was just vile. I had to wash my boots last night when I got home as I couldn’t stop thinking about the amount of spit I’d stood in!!” The claim comes as pubs and restaurants in the UK have been ordered to close by Boris Johnson to tackle the spread of coronavirus." Przepraszam mieszkańców krajów/krain wymienionych w skasowanym poście. Przy tej ..... są pewnie bardziej normalnymi i cywilizowanymi ludźmi i niech UK podmieni ich na tych ...... . Nowy trend, pokolenie soszjalmidia, rzucam wyzwanie...jak nazwać tych ludzi? ,,TEENAGERS are filming themselves coughing on produce in grocery stores and then posting the videos to social media amid the coronavirus pandemic. Police in Virginia reported they had tracked down two juveniles who took part in the “disturbing trend” on Wednesday." [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 23-03-2020 12:27 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2020-03-23 12:26:01 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Powyzsze (wypowiedz Ewy) jest wykonalne tylko w przypadku produktow o dluzszej trwalosci.
Pieczywo, warzywa, owoce - nie da sie (no owoce/warzywa mozna umyc). Po zapytaniu o zamowienie, zooplus potwierdzil jutrzejsza dostawe. Ciekawe, co dojdzie. |
stanislawski | Post #9 Ocena: +1 2020-03-23 12:49:39 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2020-03-23 11:30:32, Richmond napisał(a): 50m od domu u mnie, to ulica i z powrotem. Ja izoluje się na polu. Żywej duszy nie ma wokol, tylko przejedzaja obok i przelatują nade mna. Odpowiadając na pytanie Ewki, masek nie mam, rękawiczek nie nosiłam. Na logikę, to trzebaby przejechać środkiem antybakteryjnym wszystko co kupiłaś w sklepie, bo nie wiadomo, kto tego dotykał. Tak robię, Spryskuję 70% izopropanolem (kupiłem wcześniej... do okularów i ekranów) lub bleachem. |
stanislawski | Post #10 Ocena: 0 2020-03-23 12:55:11 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Zaś z innej beczki - Sainsbury's mi się praktycznie odbudowało. Tzn. poza papierem toaletowym.
Ale poza tym jest: mięso różnych rodzajó, owoców full, pieczywo, jajka (choć nie wszystkie), półki z piwem w głębi sklepu lekko pustawe - za to na front wywalili całe palety, mrożonki, dania gotowe, żarcie dla zwierząt (po to przyszedłem). Tylko moje wino źli ludzie wybrali do szczętu... |