Cytat:
2020-03-21 17:35:15, ZlotaPerla1 napisał(a):
Cytat:
2020-03-21 17:16:47, Richmond napisał(a):
Kto czuje się powaznie chory, niech dzwoni na 11 i domaga się opieki, w końcu to nasze zdrowie i wszyscy płacimy na NHS.
Dokładnie, jak zadzwonię że mam gorączke 37.5 trzeci dzień, to mnie oleją ciepłym moczem i każą czekać następne 4 dni na "rozwój wydarzeń"
Cytat:
2020-03-21 17:26:19, dominikaaa napisał(a):
Po 7 dniach są dwie możliwości (tylko nie wiem czy liczyć 7 dni od duszności czy lekkiego kaszlu) albo się wyzdrowieje albo se będzie potrzebowalło respiratora. Z tym ciśnieniem to się zastanawiam czy to sie tyczy tych ludzi co biorą tabletki ( bez nich sobie nie poradzą pod respiratorem ?). Znam wiele ludzi którzy sie izoluja, strasznie to wszystko zagmatwane bo człowiek nie wie czy to przeziębienie czy już korona?.
Nie wierzę w żadne przeziębienia przy obecnych warunkach atmosferycznych, jest koniec marca i już nawet nie pada
Ja mam z reguły bardzo niskie ciśnienie, jak miałam atak pierwszej bardzo wysokiej gorączki w nocy (nie było to 38

) to myślałam, że ciśnienie rozsadzi mi mózg, uszy i klatkę piersiową - to wszystko trwało niecałą dobę.
Nigdzie nie mam zamiaru dzwonić, zaniżam statystyki
Sezon grypowy jest teraz w pełni ...niewiem jak tu ale w Pl zachorowało setki tysięcy ludzi .
Od 1 do 7 marca zarejestrowano w Polsce ponad 211 tys. zachorowań i podejrzeń zachorowań na grypę. W wyniku powikłań pogrypowych zmarło 7 osób.
Jak podaje Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny (NIZP-PZH), w tym okresie zarejestrowano 211572 podejrzeń zachorowań i zachorowań na grypę. Średnia dzienna zapadalność wynosiła 78,74 na 100 tys. ludności. Zgon z powodu grypy, w tym czasie, poniosło 8 osób. To spadek -1,73 w stosunku do danych z ostatniego tygodnia lutego.
Narastanie zapadalności i podejrzeń grypy utrzymuje się na wysokim poziomie niezmiennie od 2017 r. Najwyższa zapadalność na grypę wystąpiła u dzieci w wieku 0-4 lata i osób w wieku 5-14 lat, natomiast najniższa w wieku 65 plus. Może to wskazywać na skuteczność programów szczepień osób starszych przeciw grypie - informuje Instytut
#MajsterNaStulecie