[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 21-03-2020 15:18 ]
Str 114 z 594 |
|
---|---|
Jurny_Jurek | Post #1 Ocena: 0 2020-03-21 15:17:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Niemcy 80mln i tak mało ofiar? Ano podobno zejście na zapalenie płuc albo underlying condition (cukrzyca, serce) jest wpisywana jako przyczyna a nie covid-19, który stan pogorszył i się do tego przyczynił.
[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 21-03-2020 15:18 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
keramczak | Post #2 Ocena: 0 2020-03-21 15:29:13 (5 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
|
Misia13 | Post #3 Ocena: 0 2020-03-21 15:41:06 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
NHS szuka ludzi do pracy. Nowa reklama w radiu z Londynu.
[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 21-03-2020 15:42 ] |
Jurny_Jurek | Post #4 Ocena: 0 2020-03-21 15:56:55 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
Czy ludzie we Włoszech, UK, Hiszpanii i których diagnozuje sie koronawirusa nie umierają? Test i wykrycie jest lekiem? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
ParaDox | Post #5 Ocena: 0 2020-03-21 15:59:30 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Cytat:
Z linka od keramczak "...Masowe testy przekładają się na niski wskaźnik śmiertelności, ponieważ SARS-CoV-2 wykrywa się również u pacjentów, którzy mają łagodne objawy...." Kolejny brak logiki. Jaki "masowe testy" maja wplyw na niski wskaźnik śmiertelności. Nie testuje sie śmiertelności, a z taka liczba 21,368 aktywnych maja tylko 2 w ciężkim stanie. BZDURA! Nieważne czy maja wiecej łóżek i lepsze zaplecze. Wszyscy się dziwią i maja do tego dobre podstawy bo nie ma takiej możliwości zeby to byla prawda [ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 21-03-2020 16:00 ] All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2020-03-21 16:03:28 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Keramczak daj spokój , miałem Ciebie za normalnego faceta , a dajesz linki bez sensu , czy tu , czy w Niemczech czy w Polsce oprócz ludzi oficjalnie zarażonych jest kilka czy kilkanaście razy więcej ludzi nieoficjalnie zarażonych , czy granicę zamknięte czy nie , czy szkoły zamknięte czy nie i tak większość z nas się tym zarazi, tylko że inaczej czasowo , ja chciałbym jak najszybciej ale przy mojej spozywalnosci mocnego alkoholu bez zapitki raczej nie mam szans , tu jest układany nowy porządek świata , Niemcy ze swoimi milionami nowych lekarzy i inżynierów są w epicentrum , zresztą nie jedno ludobójstwo mają za paznokciami
|
ParaDox | Post #7 Ocena: 0 2020-03-21 16:05:42 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
A tu kolejny odcinek surrealnej komedi w stylu Monty Python
"Dodge the Question" Start 4:51 Nieważne ze nie ma (PPE) masek, itp. Problem z Covid-19 to brak zaopatrzenia w żywność bo Kowalski wszysko wykupil. [ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 21-03-2020 16:27 ] All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
Wilki2 | Post #8 Ocena: 0 2020-03-21 16:34:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat: 2020-03-21 15:59:30, ParaDox napisał(a): Cytat:
Z linka od keramczak "...Masowe testy przekładają się na niski wskaźnik śmiertelności, ponieważ SARS-CoV-2 wykrywa się również u pacjentów, którzy mają łagodne objawy...." Kolejny brak logiki. Jaki "masowe testy" maja wplyw na niski wskaźnik śmiertelności. Nie testuje sie śmiertelności, a z taka liczba 21,368 aktywnych maja tylko 2 w ciężkim stanie. BZDURA! Jak dla mnie bardzo logiczne. Na takie profilaktyczne dzialanie zdecydowano sie w wiekszosci tych azjatyckich krajów , ktore opanowaly sytuacje. Wykryć trzeba jak najpredzej u osób młodszych bezobjawowych , które przez swoją mobilnosc mają większą szanse na znalezienie sie w zasięgu virusa i później przez okres powiedzmy kilku dni rozsiewają go dalej przekazując go swoim rodzicom i dziadkom. Tak to zadzialalo we Włoszech gdzie tradycyjny dom jest wielopokoleniowy i wszyscy spotykaja sie na wspolnym obiedzie przynajmniej raz w tygodniu. Predzej wykryty podwyższa statystykę zarazonych i obniza statystykę potencjalnie smiertelnych. [ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 21-03-2020 16:38 ] |
keramczak | Post #9 Ocena: 0 2020-03-21 16:38:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Cytat: 2020-03-21 15:59:30, ParaDox napisał(a): Cytat:
Z linka od keramczak "...Masowe testy przekładają się na niski wskaźnik śmiertelności, ponieważ SARS-CoV-2 wykrywa się również u pacjentów, którzy mają łagodne objawy...." Kolejny brak logiki. Jaki "masowe testy" maja wplyw na niski wskaźnik śmiertelności. Nie testuje sie śmiertelności, a z taka liczba 21,368 aktywnych maja tylko 2 w ciężkim stanie. BZDURA! Nieważne czy maja wiecej łóżek i lepsze zaplecze. Wszyscy się dziwią i maja do tego dobre podstawy bo nie ma takiej możliwości zeby to byla prawda No nie wiem czy to takie bez sensu .... Testy na obecność koronawirusa wykonywane na dużą skalę pokazują też, że wśród osób chorych na COVID-19 w Niemczech, wielu jest młodych ludzi, którzy chorobę przechodzą łagodnie lub wręcz bezobjawowo. Do osób w grupie ryzyka należą osoby starsze i/lub osoby chorujące przewlekle. Z raportu Instytutu Roberta Kocha wynika, że większość przypadków zarażenia – 6 557 z 8 198 zarejestrowanych w tym czasie – miała od 15 do 59 lat. Mediana wieku osób zarażonych koronawirusem SARS-CoV-2 wynosiła 47 lat. Ten fakt również przyczynia się do niższego wskaźnika śmiertelności wśród Niemców z powodu COVID-19. Dla porównania, według krajowego systemu opieki zdrowotnej, średni wiek Włochów z potwierdzonymi przypadkami koronawirusa wynosił 63 lata. Średni wiek osób, które zmarły z powodu koronawirusa SARS-CoV-2 we Włoszech wynosił 79,5 lat. Wcześniej dawałem linka jak sobie radzą sąsiedzi Chin, i jak panują nad epidemia.... https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/koronawirus-azjatycka-lekcja-dla-polski/exwqh2p?utm_source=www.mojawyspa.co.uk_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2 [ Ostatnio edytowany przez: keramczak 21-03-2020 16:43 ] #MajsterNaStulecie
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2020-03-21 16:40:06 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Przeniesione z innego tematu
Cytat: 2020-03-21 16:34:16, xxxemi napisał(a): Hej, może ktoś coś doradzi. U mojej małej w przedszkolu chłopczyk z potwierdzonyn virusem. Mała zaczęła pikaszliwac trochę więc stwierdziliśmy że zostajemy wszyscy w domu narazie. Chociaż mój pracodawca najchętniej to by chciał żebym do pracy wróciła od poniedziałku. I teraz. Od tygodnia mam uczucie ciężkości i ucisku na klatkę piersiowa. Wczoraj to mi aż swistalo jak oddychalam. I może to zwykle przeziębienie a może nie. Nie mam goraczki, lekki suchy kaszel. I czy jest jakiś sposób żeby się dowiedzieć czy to to świństwo czy nie? Nie chce zawracac głowy dzwoniąc na 111 bo zdaje sobie sprawę że ktoś może bardzo tego potrzebować teraz ich pomocy. Te testy domowe o których Borys mówił nie są jeszcze dopuszczone do użytku? Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|