MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 108 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 107 | 108 | 109 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 108 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2020-03-20 18:44:32 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2020-03-20 17:50:22, ParaDox napisał(a):
Boris Johnson gives daily coronavirus update - March 20
(...)

Nie rozumiem. On tylko zaleca czy nakazuje?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ParaDox

Post #2 Ocena: 0

2020-03-20 19:12:49 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Wieczorne podsumowanie
UK +714 = 3,3983; PL +56 = 411; IT +5,986 = 47,021
Przypominam ze staty z UK są zaniżone:
BoJo: “We’re moving up to 25,000 a day,”
W zeszłym tygodniu NHS England powiedział, że wzrośnie
liczba testów z 5000 do 10 000 dziennie,
ale we wtorek główny doradca naukowy rządu,
Sir Patrick Vallance, powiedział,
że codziennie przeprowadzanych jest 4000 testów.
"moving up" LoL
„Nie jest już konieczne, abyśmy identyfikowali każdy przypadek...
We will NOT ‘track and trace’ every single suspected case."

Gov.pl Info o koronawirus
Gorąco Polecam, szczegółowo o Covid-19

Lista "Top 10 nowych przypadków"
Reszta w linkach
Public Health England Total UK cases COVID-19 Cases Update
Worldometers Statystyki Mapa Covid-19

Obrazek
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 20-03-2020 19:56 ]

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #3 Ocena: 0

2020-03-20 19:13:56 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Tak nawiázujác do staruszków w sklepach. Prośba do wszystkich panikarzy dumnie nazywających się zapobiegliwymi. Skończcie wydawać wasze oszczędności na zapasy których nie zjecie do końca roku czy nowe zamrażarki. Dajcie tym biednym starszym czy mniej sprawnym osobom zaopatrzeć sie w podstawowe rzeczy. Wiem ,że każdego dopada dzisiaj nagła panika . Towaru wystarczy dla wszystkich a przez to zakupowe szaleństwo doprowadzamy do sytuacji, że przemeczeni sprzedawcy, dowstawcy i błąkający sie w poszukiwaniu czegokolwiek staruszkowie są skazani na spotkanie z virusem.
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 20-03-2020 19:16 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2020-03-20 19:18:23 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

przeciez to juz nie jest problemem starsi ludzie maja duze sieci otwarte tylko dla siebie w konkretnych godzinach porannych

inna sprawa ze duzo mlodych moze robic zakupy dla rodzicow i dziadkow dodatkowo zeby ich nie narazac

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #5 Ocena: +1

2020-03-20 19:20:05 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Masz racje ale

...Towaru wystarczy dla wszystkich... - zagwarantujesz?

Bo ja online jak juz pisalem nie mam slotow do 08.04.2020 w Tesco, Sainsbury i Ocado.

Jezeli wystarczy dla wszystkich to jak to jest ze nie ma slotow na kolejne 3 tygodnie a w lokalnym Co-Op i Tesco NIC nie ma. Nawet cebuli

To raczej problem BoJo ze nie ma, a nie Kowalskiego ktory kupil troche wiecej.

Co do brakow w sklepach to juz pisalem o tym tutaj

...jak pusto w sklepach a juz najpardziej denerwuje mnie uzywanie slowa "hoarding" zamiast "prepare". Oczarnianie ludzi za to ze kupuja wiecej. Jak maja nie kupowac wiecej jak zalozenie jest takie ze kazdy moze bedzie zmuszony na 14-dniową kwarantannę. Kazdy to znaczy cały łańcuch produkcji, dostaw i uslug...Skoncze moje 14 dni a kierowca wana zacznie. Kierowca skonczy a zacznie producent..

[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 20-03-2020 19:29 ]

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2020-03-20 19:23:03 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Za chwile nie beda mieli za co tych zakupow robic, bo wraz z zamknieciem biznesow ludzie traca prace. No, ale urzedy pracy pozostaja otwarte, gdzies przeciez (zgodnie planem) te wirusy musza sie rozmnazac. Zaczynam wierzyc w teorie spiskowe: wykonczyc ekonomie, a wirusa dalej hodowac. Tylko jaka w tym logika, tepa jestem, nie rozumiem kto na tym korzysta: /
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

dolcevita

Post #7 Ocena: 0

2020-03-20 19:39:45 (5 lat temu)

dolcevita

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2013

Cytat:

2020-03-20 19:23:03, galadriel napisał(a):
...Zaczynam wierzyc w teorie spiskowe: wykonczyc ekonomie, a wirusa dalej hodowac. Tylko jaka w tym logika, tepa jestem, nie rozumiem kto na tym korzysta: /

Rodzina Rothschildów. :-]

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #8 Ocena: 0

2020-03-20 19:44:35 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Cytat:

2020-03-20 19:20:05, ParaDox napisał(a):
Masz racje ale

...Towaru wystarczy dla wszystkich... - zagwarantujesz?

Bo ja online jak juz pisalem nie mam slotow do 08.04.2020 w Tesco, Sainsbury i Ocado.

Jezeli wystarczy dla wszystkich to jak to jest ze nie ma slotow na kolejne 3 tygodnie a w lokalnym Co-Op i Tesco NIC nie ma. Nawet cebuli

To raczej problem BoJo ze nie ma, a nie Kowalskiego ktory kupil troche wiecej.

Co do brakow w sklepach to juz pisalem o tym tutaj

...jak pusto w sklepach a juz najpardziej denerwuje mnie uzywanie slowa "hoarding" zamiast "prepare". Oczarnianie ludzi za to ze kupuja wiecej. Jak maja nie kupowac wiecej jak zalozenie jest takie ze kazdy moze bedzie zmuszony na 14-dniową kwarantannę. Kazdy to znaczy cały łańcuch produkcji, dostaw i uslug...Skoncze moje 14 dni a kierowca wana zacznie. Kierowca skonczy a zacznie producent..

A co ty robisz w zakupach on-line? Przecież pisałeś ,że jesteś juz przygotowany na dlugo. Jęśli każdy kupi trochę więcej to sklepy będą ciągle pełne. Problemem jest zdolność systemu do takiej ilości dostaw a nie towar.

Taki tekst znaleziony w necie (Edinburgh)
"Pracuje w sklepie, 🗓codziennie mamy wieksze niz zwykle dostawy🚛🔵
Przychodzi wszystko w skali tygodnia🟢
„Mydło i powidło” wszystko🔊
❌❌❌ ❌❌❌ ❌❌❌
Nic to nie daje bo:

💮Ludzie kupuja za duzo (oczywiscie nie Ty i Twoja rodzina też nie🔘;)

❌Nie można kupić już lodówki czy zamrażarki od ręki ale to przez tych których widujecie że robią zapasy w sklepach spożywczych na potęgę bo moc pewnie jest z nimi💪
🌜Rano przed otwarciem stoi kolejka a ludzie w sekundzie odnajdują papier 🧻 i resztę makaronów......już po dwóch godzinach jeden drugiemu zabiera paczkę mrożonki z wózka i jest tak głośno i agresywnie 🥺że muszę reagować by sytuacja wróciła do normy - udaje mi się po chwili 👍zatem wracam na kasę z uśmiechem - taki jestem😁😇

🕖Tuż po chwili klientka „pożycza” sobie płynu antybakteryjnego do rąk👐 (tego ktory jest dla naszej osobistej ochrony) tylko jakby nie pyta🤭, być może wczesniej pila z mojej butelki która stoi obok moich prywatnych zrodelek energii lub poczęstowała sie moimi orzeszkami (orzeszki, woda....moje przekaski to dzisiaj sobie serwowalem 😀;).
To sytuacja z dzisiaj 20/03/2020.

❓Pytam Ciebie ❓i Ciebie ❓i Jego ❓I Ją ❓i wszystkich❓ czy pudełko mrożonki, posuwanie się do kradzieży, obrażanie innych, agresja, krzyki.... to jest to na co warto tracić swoje dobre imię, energię, czas, honor....?

🆘 Tak, kupujcie tyle ile potrzebujecie na dzis‼️

🆘 Tak, Zachowujcie sie tak byście sie nie musieli wstydzic🚷

🆘 Tak, Pomagajcie i myślcie i drugiej osobie👨‍👧

🆘 Tak, spedzajcie wiecej czasu z bliskimi👨‍👩‍👧‍👧

🆘 Tak, odłączcie sie od nadmiaru złych wiadomości

🆘Tak, dajcie sobie szansę na pozytywne, miłe, radosne powody do spedzania czasu swojego - on już nie wróci☝️

Dostawy towaru są codziennie, są duże, są w szerokiej gamie produktów podstawowych i mniej podstawowych.
👌👌👌C O D Z I E N N I E👌👌👌
Wszystko dla wszystkich jest i będzie
- - —————————————— - -
Nie pozbywajmy się człowieczeństwa‼️

Naprawdę pozdrawiam WAS wszystkich bo jesteśmy wyjątkowi z serca i rozumu🤍
Dużo radości i radości z Życia - mamy tylko jedno, jeden czas, jedna szanse a czas miniony - nie wróci.

To co było - już nie wróci
——- nie mamy juz na to wpływu
To co będzie - dopiero przyjdzie
——- nie możemy tego przewidzieć
To co TERAZ się dzieje - zależy TERAZ od nas
——- staje się przeszłością już kiedy to zrobisz"

Paradox - w swoich danych na temat UK wyprzedziles troché rzeczywistosc

[ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 20-03-2020 19:46 ]

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #9 Ocena: 0

2020-03-20 19:47:19 (5 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Niemiecka droga

Jakoś mnie ta droga bardziej przekonuje ....
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2020-03-20 19:59:49 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Mnie dziwi ta popularność papieru toaletowego , po co komu zapasy na rok jak większość ludzi i tak musi w domu siedzieć , nie może sobie po prostu umyć du..? Byłem godzinę temu w dużym Sainsburys , późna pora , ludzi mało ale o dziwo bylo kilka paczek papieru toaletowego na półkach , nie dużo , kilka , i do tego dużo ręczników kuchennych . Mydła jak nie było tak nie ma . Ale Russian Standard był 0.7 za 12 funtów to wzielem dołożyłem do swoich zapasów , nie zmarnuje się

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 20-03-2020 20:00 ]

Do góry stronyOffline

Strona 108 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 107 | 108 | 109 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,