MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus z Chin, koronawirus

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 107 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 106 | 107 | 108 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

Str 107 z 594

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Misia13

Post #1 Ocena: 0

2020-03-20 13:26:26 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Jeszcze czytalam.... tez nie wiem gdzie.... ze ludzie z grupa kiwi 0 przechodza lagodniej od inntych....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ParaDox

Post #2 Ocena: 0

2020-03-20 13:35:56 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2020-03-20 13:26:26, Misia13 napisał(a):
Jeszcze czytalam.... tez nie wiem gdzie.... ze ludzie z grupa kiwi 0 przechodza lagodniej od inntych....

Some Blood Types May Be Slightly More Susceptible to COVID-19, Paper Suggests

"Meta-analyses on the pooled data showed that blood group A had a significantly higher risk for COVID-19 compared with non-A blood groups," the researchers write in their paper.

"Whereas blood group O had a significantly lower risk for the infectious disease compared with non-O blood groups."

[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 20-03-2020 13:36 ]

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #3 Ocena: 0

2020-03-20 14:19:31 (5 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

The government has banned the parallel export of 80 crucial medicines – including adrenaline, insulin, paracetamol and morphine – to protect supplies during the coronavirus outbreak.

The government describes parallel exporting as “when companies buy medicines meant for UK patients and sell on for a higher price in another country, potentially causing or aggravating supply problems”.

The department of health said that any company found to be parallel exporting could face tough action from the country’s drug regulator, including the removal of their trading licence. The full list of medicines is here.

lista leków
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2020-03-20 15:26:31 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

,,Jest tylko parę zespołów naukowców na świecie, które mają największe osiągnięcia w rozpracowywaniu covid-19.
Dwoma z tych zespołów, niemieckim i australijskim kierują Polki.

Zespół prof. Katherine Kędzierskiej z Doherty Institute w Melbourne wyselekcjonował przeciwciała, jakie wytwarza organizm ludzki by zwalczyć covid-19. Co więcej jest w stanie zbadać krew zdrowego człowieka i stwierdzić, czy pokona on wirusa łagodnie, czy przejdzie w stan ciężki wymagający szpitala.

Zespół dr Marioli Fotin-Mleczek kieruje w firmie CureVac jednymi z najbardziej obiecujących prac nad szczepionką RNA, która ma być neutralna dla ludzkiego organizmu."

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #5 Ocena: 0

2020-03-20 15:39:48 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Northwick Park Hospital in Harrow has declared a 'critical incident' due to a surge in patients with coronavirus.

„Piszę, aby poinformować, że tego wieczoru (wczoraj) ogłosiliśmy "incydent krytyczny" w związku z naszą zdolnością do opieki krytycznej w szpitalu Northwick Park. Wynika to z rosnącej liczby pacjentów z Covid-19.

Oznacza to, że obecnie nie mamy wystarczająco dużo miejsca dla pacjentów wymagających krytycznej opieki.
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2020-03-20 16:35:55 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Moja siłownia wprawiła mnie w bojowy nastrój. W obecnym klimacie i wskazowkach rządowych i służb zdrowia, chcąc rozwiązać umowę, bo nie wiem kiedy będzie bezpiecznie iść, oni mówią że muszę im dac miesiąc zgłoszenia. Mogę zawiesić konto, płacąc 5 funtów na miesiąc, ale muszę co miesiąc dzwonić żeby zawieszenie przedłużać, i 5 funtów płacić za nic.

Nie mogę uwierzyć że w czasach kiedy ludzie tracą pracę, firma próbuje zarobić nawet na tym jak ktoś musi zrezygnować z chodzenia na siłownię, tym bardziej że nie jest to rezygnacja z wyboru.
Ada

Do góry stronyOffline

dominikaaa

Post #7 Ocena: 0

2020-03-20 17:09:11 (5 lat temu)

dominikaaa

Z nami od: 30-03-2008

Zastanawia mnie co robia Niemcy, ze przy okolo 20 ooo -ch maja okolo 50 zgonów, natomiast w Uk przy 3000 az 186 zgonów. Nie moga tutaj leczyc lekami na malarie? Liczba zgonów w Polsce też mała, pacjent zero wyszedł ze szpitala ale nic nie mówi czym go leczyli ( tzn w Polsce lecza lekami na malarie I hiv chyba). Tutaj tylko tlen? No I jeszcze jedno. Od wystapienia objawów w domu należy zostać około 7 dni I Jak się pogorszy (po 7dniach) to a and e. Czyli po 7 dniach mogę się spodziewać poprawy bo organizm już powinien zaczać wyywarzać przeciwciała? Taki mam wniosek, tyle się naczytałam, że nie wiem czy właściwie myślę.

[ Ostatnio edytowany przez: dominikaaa 20-03-2020 17:16 ]

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #8 Ocena: 0

2020-03-20 17:50:22 (5 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Boris Johnson gives daily coronavirus update - March 20

UK pubs, restaurants and gyms should close from tonight

[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 20-03-2020 17:57 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2020-03-20 18:11:22 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2020-03-20 17:09:11, dominikaaa napisał(a):
Zastanawia mnie co robia Niemcy, ze przy okolo 20 ooo -ch maja okolo 50 zgonów, natomiast w Uk przy 3000 az 186 zgonów. Nie moga tutaj leczyc lekami na malarie? Liczba zgonów w Polsce też mała, pacjent zero wyszedł ze szpitala ale nic nie mówi czym go leczyli ( tzn w Polsce lecza lekami na malarie I hiv chyba). Tutaj tylko tlen? No I jeszcze jedno. Od wystapienia objawów w domu należy zostać około 7 dni I Jak się pogorszy (po 7dniach) to a and e. Czyli po 7 dniach mogę się spodziewać poprawy bo organizm już powinien zaczać wyywarzać przeciwciała? Taki mam wniosek, tyle się naczytałam, że nie wiem czy właściwie myślę.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>dominikaaa</i> 20-03-2020 17:16 ]

Niemcy maja więcej łóżek na oddziałach krytycznych. A druga sprawa, to poczekaj tak ze 2-3 tygodnie, jak Ci co spacerowali po deptakach i imprezowali, zaczna chorować. Wtedy statystyka będzie inna.

Tak samo zresztą w UK, to się dopiero rozkręci, jak dopadnie tych wszystkich dziadkow, którzy kręcili się po sklepach w ostatnich dniach.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2020-03-20 18:37:07 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2020-03-20 18:11:22, Richmond napisał(a):
Tak samo zresztą w UK, to się dopiero rozkręci, jak dopadnie tych wszystkich dziadkow, którzy kręcili się po sklepach w ostatnich dniach.

Obawiam się, że dopadnie nie tylko dziadków i nie będzie robić selekcji czy ktoś biegał po lekarstwa czy wykorzystać vouchery

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 107 z 594 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 106 | 107 | 108 ... 592 | 593 | 594 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,