MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

W jakim wieku można przejść na rentę chorobowa

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lulilu1

Post #1 Ocena: 0

2019-01-13 12:13:50 (6 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Karjo ja mam problem z Twoimi odpowiedziami, bo mam wrażenie że albo powtarzasz to co ja napisałam wcześniej-nawet w niezmienionej formie albo powołujesz się na rzeczy których nie powiedziałam w ogóle, ewentualnie zadajesz pytanie na które odpowiedzi już udzieliłam- także przepraszam Cię ale nie wiem jak się odnieść.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2019-01-13 12:18:56 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Czesto ta sama jednostka chorobowa moze przebiegac w rozny sposob, moze dawac rozne skutki, niekoniecznie dozywtnie.
Jak dookreslic takie zmiennosci w przepisach?

Wg mnie to chyba lekarz jest najlepszym doradca w tych sprawach. Jak okreslic w przepisach, ze osoba ze wladnosci konczyn nie powrocila do zdrowia? Odrobina rozsadku i w razie watpliwosci poprzec sie opinia lekarza. Taka osoba bez wladnych konczyc napewno chcialaby uslyszec w jakich warunkach komisja sadzi, ze konczyny cudownie nabiora mocy, ktorych medycyna nie moze przywrocic. Te osoby z radoscia pelzlyby na komisje po taka wiadomosc.

Cytat:
A kto się pochyli nad losem ludzi ciężko pracujących od świtu do zmierzchu którzy nie widują swojej rodziny bo muszą pracować aby zarobić na wszystkie podatki i na wszystkie luksusy ludzi którm nie chce się chodzić raz do roku na lekarza?

Jak dla ciebie zasilek chorobowy pozwala zapewnic wszystkie luksusy w zyciu, to pisz o tym ksiazke bo bedzie bezcellerem. *BRAVO* *DONT_KNOW* Z niecierpliwoscia czekam na pierwszy tom. Gdzie szukac? W dziale fantazji?

Pewnie, ze beda zawsze tacy, ktorzy udaja, ale normalna osoba nie cieszy sie na chorobe i nie swietuje dnia w ktorym zycie bez wsparcia sie dla niej rozpoczelo.
Ada

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2019-01-13 12:49:27 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Z tego, co wiem, na komisji przedstawia sie dokumentacje medyczna.
Nie mamy wplywu na wymogi i niezaleznie od samopoczucia samych zainteresowanych, sa one takie, jakie sa.
I zapewne w wiekszosci krajow, gdzie swiadczenie istnieje, jest system kontroli, potwierdzania zasadnosci decyzji.

Lulilu, mozesz, nie musisz sie odnosic.
Na razie masz pretensje razem z OP o odpowiedzi udzielane i z reguly te pretensje dotycza tematow zasilkow socjalnych.
Szczegolnie w sytacjach, gdy padaja odpowiedzi niezgodne z oczekiwaniami pytajacych.
Dyskusja jest w normalnym tonie, nie mozna nic nikomu zarzucic.

Fisolka, moje uznanie za afirmacje zycia, za piekna wypowiedz w temacie :)

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2019-01-13 13:06:22 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

I tak ZUSowska komisja lekarska jest The best on The World. Uznała niewidomego za trwałe wyleczonego, odebrała rentę i odeslala do pracy.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 13-01-2019 13:44 ]

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #5 Ocena: 0

2019-01-13 13:37:10 (6 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

A kto decyduje o tym jaki to jest ten normalny ton?
A przepraszam- no tak między innymi Ty.
Jedyną konsekwentną w swoich poczynaniach moderatorką jest Ewa- reszta to jak wiatr powieje i który dzień cyklu akurat.
To też moja opinia- mam nadzieje w dobrym tonie? czy już nie?
Ja nie ma o nic pretensji- przedstawiam swoje zdanie na dany temat - wbrew pozorom to- że jest ono przeważnie inne niż całej reszty nie oznacza:
a: że mam pretensje
b: stanowi to dla mnie jakikolwiek problem
Przy temacie zasiłków, problemów, czy innych wskazujących na słabości czy ułomności innych wychodzi z użytkowników forum najgorsze a że ja lubię być w opozycji i w nosie mam czy ktoś mnie lubi czy nie, to pozwalam sobie przedstawiać swój punkt widzenia.
Nigdzie nie jest napisane że ktogolwiek musi go ze mną dzielić.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2019-01-13 13:59:16 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

zjedz snikersa ...

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2019-01-13 17:25:50 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Temat schodzi Wam na poboczne tory. Proszę abyscie trzymali się głownego wątku.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

anka243

Post #8 Ocena: 0

2019-01-15 08:26:09 (6 lat temu)

anka243

Kobieta

Z nami od: 07-08-2009

Dziękuje,masz racje temat całkowicie przechodził na inny tor.Dziekuje

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony