MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Social Anxiety- stany lekowe w sytuacjach spolecznych?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Misia13

Post #1 Ocena: 0

2020-12-02 09:14:30 (4 lata temu)

Misia13

Konto usunięte

"Mind over Mood" na eBay za 5.73£ uzywana.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2020-12-02 10:38:01 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Mam ta książkę w domu. Kuzyn mi przysłał jakiś czas temu i od niedawna podczytuje

Obrazek

Lubię to poczytać. Pomaga mi w trudniejszych momentach
Obrazek

Przebudzenie do poczytania w PDF

Cierpisz z powodu depresji i lęków dlatego, że identyfikujesz się z nimi. Mówisz: "Jestemm przygnębiony". Ale to nieprawda. Ty nie jesteś przygnębiony. Jeśli chciałbyś to wyrazićm dokładniej, mógłbyś powiedzieć: "Doświadczam teraz przygnębienia". A ty potrafisz swój stan wyrazić zaledwie zdaniem: "Jestem przygnębiony". Nie jesteś przecież swą depresją. To tylko chytra sztuczka twego umysłu, dziwaczna iluzja. Sam wpakowałeś się w ten sposób myślenia, choć go sobie nie uświadamiasz: "Jestem swą depresją, jestem swym lękiem,jestem swą radością, jestem swym wzruszeniem. Jestem zachwycony!"
Z całą pewnością nie jesteś zachwycony. Może jest w tobie, akurat w tym momencie,zachwyt – ale poczekaj, to się zmieni, to nie będzie trwało wiecznie.Nigdy nic nie trwa wiecznie, wszystko się zmienia, wszystko podlega ciągłej zmianie.
Chmury nadchodzą i odchodzą, niektóre z nich są czarne, a niektóre białe, niektóre z nich są wielkie, a inne małe. Zstąp głębiej w tę metaforę. To ty jesteś niebem obserwującym
chmury
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #3 Ocena: 0

2020-12-02 19:48:53 (4 lata temu)

Misia13

Konto usunięte

A kupilam ta z Ebay.... po angielsku to sie przyda...... moze.
Bedzie za miesiac🙁

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #4 Ocena: 0

2021-08-29 20:14:31 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Powiem wam ze przyszlo mi jechac na wesele i zamiast sie cieszyc to przezylam katusze. Duzo ludzi dla mnie obcych, z rodziny mojego faceta ktorego nie chcialam jednak zostawic zeby wracac do domu. Spedzilam czas usmiechajac sie ale chcialam byc gdziekolwiek indziej.
Chyba mam coraz wieksza fobie spoleczna wlasnie. Czy ktos zna specjalistow od tego i czy moze polscy terapeuci maja jakies nizsze ceny?

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2021-08-29 20:29:46 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

A ja sie nie dziwie.
Tyle ludzi w jednym miejscu I pandemia.

Do góry stronyOnline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2021-08-29 20:41:34 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

zlituj sie maat zawsze musisz wcisnac tego kotleta w kazdy watek
do znudzenia ...😃

juz raczej lockdown jest tu problemem a nie pandemia w ktorej umieraja glownie dziadki

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #7 Ocena: 0

2021-08-29 20:47:27 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2021-08-29 20:29:46, Maat17 napisał(a):
A ja sie nie dziwie.
Tyle ludzi w jednym miejscu I pandemia.

Czesc Maat 🙂 No ja jednak sie sobie dziwie. Z drugiej strony - podobno w wyniku zawirowan na swiecie duzo ludzi ma problemy psychiczne haha

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #8 Ocena: 0

2021-08-29 21:14:29 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2021-08-29 20:14:31, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Powiem wam ze przyszlo mi jechac na wesele i zamiast sie cieszyc to przezylam katusze. Duzo ludzi dla mnie obcych, z rodziny mojego faceta ktorego nie chcialam jednak zostawic zeby wracac do domu. Spedzilam czas usmiechajac sie ale chcialam byc gdziekolwiek indziej.
Chyba mam coraz wieksza fobie spoleczna wlasnie. Czy ktos zna specjalistow od tego i czy moze polscy terapeuci maja jakies nizsze ceny?

Nie wiem Panna. U mnie to normalne odczucia,z takim wyjatkiem, ze ja bym nie poszla wcale lub uciekla jak zawsze po godz :) wiesz, glowa boli, noge skrecilam, alarm w pracy, cokolwiek. Ja nie znosze "spedow"- wesel, chrzcin, urodzin, swiat itd, itp. W pracy to samo, zebrania, integracje, konferencje, szkolenia-nigdy w zyciu. 6 osob na raz to dla mnie o 5 za duzo :) niewazne czy obcy, czy bliscy. Zawsze tak mialam. I wcale nie traktuje tego jako fobie spoleczna- ja po prostu nie znosze ludzi i jakos mi to nie przeszkadza..

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #9 Ocena: 0

2021-08-29 21:57:44 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Dziekuje Dominikana.
Najdziwniejsze jest dla mnie to ze wlasnie rozmawialam ze swoim facetem o potencjalnej terapii dla mnie a on tez sie dziwi ze chce leczyc calkowicie "naturalne" odczucia i zachowania.

Moze ja rzeczywiscie "bring myself down" jako samokrytyczna wieloletnia pacjentka, nie wiem.

Tymczasem widze ze mozna po polsku zamowic terapie za jedyne 50 funtow od sesji (50 minut). Przez internet z calego UK.
Nie wiem czy to bedzie usuniete ale moze sie komus przyda: start-therapy.co.uk

Moze ja tez kiedys skorzystam ale na razie pewnie jednak wiec zrezygnuje..

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2021-08-29 22:18:36 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

No wiesz, ja tez nie bardzo rozumiem czemu mialabys sie z tego leczyc...albo nawet komukolwiek tlumaczyc..
Moze bardziej chodzo o to, ze myslisz , ze nie mozesz sprostac temu czego inni o Ciebie oczekuja? ale czemu niby mialabys sie dostosowywac do czyis oczekiwan?
Popracuj moze raczej nad self- esteem, jesli czujesz, ze musisz cos zmienic i "glowa do gory" :). nie musisz robic tego czego inni sobie zycza.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,