Str 3 z 7 |
|
---|---|
Melanija | Post #1 Ocena: 0 2018-05-07 17:01:02 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Wyłazić z cieni, ☀☀☀☀ żadne leki tego nie zastąpią, same witaminy!
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2018-05-07 21:36:34 (7 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ale najlepszy motyw, ze na te antydepresanty, to mozna kogos poznac nawet:
-Hej, od wczoraj jestem na antydepresantach. -Jak my wszyscy. Jak sie czujesz? -Kurcze, swietnie, od razu lepiej, jak na haju. -Spoko, to sie uspokoi, wyrowna. Na czym jestes i jaka doza? -Sertraline 50mg, a ty? -Cetrizine 10mg. -Widzisz, ja mam wiekszego swira niz ty ![]() I tak oto niespodziewanie zaczyna sie kolejna love story: D ... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #3 Ocena: 0 2018-05-07 21:59:55 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-05-07 21:36:34, galadriel napisał(a): Ale najlepszy motyw, ze na te antydepresanty, to mozna kogos poznac nawet: -Hej, od wczoraj jestem na antydepresantach. -Jak my wszyscy. Jak sie czujesz? -Kurcze, swietnie, od razu lepiej, jak na haju. -Spoko, to sie uspokoi, wyrowna. Na czym jestes i jaka doza? -Sertraline 50mg, a ty? -Cetrizine 10mg. -Widzisz, ja mam wiekszego swira niz ty ![]() I tak oto niespodziewanie zaczyna sie kolejna love story: D ... A wlasnie tak czasem jest :D Mnie sie kiedys podobal w Polsce pacjent z depresja z Krakowa z ktorym duzo rozmawialam na oddziale tylko ze podebrala mi go inna pacjentka. :D A w UK podobalam sie takiemu Anglikowi z tytulem naukowym na oddziale I nawet kiedys jedna wspolpacjentka mowila mi ze ladnie wygladalibysmy jako para... ale on byl troche nieprzewidywalny jak dla mnie. Za to w poprzedniej pracy moj szef zwierzyl mi sie ze tez jest bylym pacjentem zdrowia psychicznego, fajny chlopak, gdybym nie mieszkala wtedy juz z moim obecnym facetem to moze staralabym sie go poderwac :D Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2020-11-29 21:05:10 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Tak mi sie wydawalo ze kiedys byl tu ten watek, i znalazlam.
A mnie sie pogorszylo z social anxiety, niestety. Kiedys nie umialam patrzec ludziom w oczy, latami po pierwszym zalamaniu nerwowym, i teraz mam jakby powtorke z rozrywki. Jakos musze znow sie pozbierac. Latwe to nie jest. |
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2020-11-30 11:41:05 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
To akurat normalne Panna.
Jak mialo Ci sie nie pogorszyc jak od 9 m-cy jestesmy atakowani informacjami, ze kontakty spoleczne prowadza do smierci ![]() Z obserwaji widze, ze praktycznie wszystkim z historia jakiejkolwiek formy nadpobudliwosci/ stanow lekowych to sie pogorszylo... |
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2020-11-30 12:08:15 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Najlepszy antydepresant w obecnej chwili to odciąć się od mediów.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
PannaZMokraGlow | Post #7 Ocena: 0 2020-11-30 14:33:08 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-11-30 12:08:15, Gwontownik napisał(a): Najlepszy antydepresant w obecnej chwili to odciąć się od mediów. Tez ja zazwyczaj nie czytam tu na forum watkow koronowirusowych ![]() Widzialam taki obrazek na ktorym lekarz poleca cwiczenie na depresje: wstan z miejsca, przejdz przez pokoj, wylacz telewizor, powtarzaj codziennie. @Dominikana dziekuje, po prostu chyba czas na CBT znowu, trza bedzie przysiasc faldow i popracowac nad soba z cwiczeniami. 😊 |
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2020-11-30 14:54:32 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
wcale ci sie nie dziwie jak ja sobie pomysle ze mam poswiecac swoj urlop zeby siedziec jak wiezien na kwarantannie bedac zdrowym to tez mi psychika siada ...
|
dominikana36 | Post #9 Ocena: 0 2020-11-30 16:08:20 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Panna wiesz, najdalej za rok social anxiety bedzie choroba spoleczna.. podobnie jak depresja, paranoja czy stany psychotyczne o podlozu lekowym .
I szczerze mowiac ja tu widze duzo mniejszy problem z osobami juz zdiagnozowanymi, leczonymi, kt maja jako taki obraz symtomow I przynajmniej teoretycznie potrafia zglosic sie po pomoc czy tez troszke o siebie zadbac. Nisetety mamy cala mase ludzi, z zaburzeniami psychicznymi ,ktorych dotycza one po raz pierwszy a sa dosyc intensywne..a profilaktyka nie istnieje, dostep do lekarza/terapeuty/psycholoda zaden i swiadomosc spoleczna bardzo niska. Dobrze to nie wyglada niestety. Panna trzymaj sie i jak trzeba to wracaj do zwolnienia i lekow. Zasade znasz: im wczesniej dzialamy tym szybszy efekt ![]() |
PannaZMokraGlow | Post #10 Ocena: 0 2020-11-30 16:23:22 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Po raz pierwszy intensywnie, ojej przypomina mi to moj rok 2007 haha Lekarze najwyrazniej mieli mnie dosc, dwa razy mnie uspiono w zyciu, a to tez nie pomoglo.
Dla mnie praca to pol zycia, bez niej gine. Mam gdzies jeszcze ksiazke Mind Over Mood to moze znow mi pomoze. Ja tez mysle ze schorzenia psychiczne sa moze nie czestsze ale na pewno bardziej widoczne bo wiecej sie o nich mowi. I dobrze. |